10 redenen waarom je alleen jongens leuk vindt die jou niet leuk vinden (2023)

Het is een klassiek scenario dat we allemaal hebben meegemaakt.

Meisje ontmoet jongen.

Meisje houdt van jongen.

Jongen houdt niet van haar rug.

De aardige jongens die je interesse tonen, houden gewoon niet van. Ondertussen, deslechte jongens, coole jongens en hotties waar je over kwijlt, lijken je nooit op te merken.

Wat gebeurd er?

Als je je hebt afgevraagd waarom ik jongens leuk vind die mij niet leuk vinden? dan heeft dit artikel het antwoord.

Waarom voel ik me aangetrokken tot jongens die me geen aandacht schenken? 15 echte redenen

1) Je houdt van het beeld van hem

Velen van ons als we voor iemand vallen, zijn helemaal niet van hen gevallen.

In werkelijkheid zijn we gevallen voor het idee van hen. We krijgen dit beeld van wie we denken dat ze naar hen en hun leven van buitenaf kijken.

Als hij je ook niet leuk vindt, is de kans groot dat je nooit dicht genoeg bij hem komt om de echte hem te zien. Als je dat deed, realiseer je je misschien dat hij niet helemaal is wie je hem hebt gemaakt om in je gedachten te zijn.

Dit is mij nog niet zo lang geleden overkomen. Ik viel voor een jongen die ik amper kende. Ik hield van het idee van hem dat ik op hem projecteerde. En hoe meer ik hem niet kon hebben, hoe meer ik hem wilde.

Bijzonderals je iets wilt dat je niet kunt hebben, is het veel gemakkelijker om je door de geest gemaakte fantasieën op een persoon te projecteren.

Je vertroebelt je waarneming met dagdromen over een leven dat jullie samen zouden hebben als hij jou ook maar leuk zou vinden.

Hoe meer je aan hem denkt, hoe meer je geest deze ideale beelden van hem en jou samen weeft. Beelden die niet bedorven zijn door de werkelijkheid.

Ken je hem? Wat vind je echt leuk aan hem? Of vind je het idee van hem leuk?

2) Je gaat vooral voor de looks

Het is een cliché, maar er kan op zijn minst een kern van waarheid in zitten...

De echt hete jongens zijn vaak een soort klootzakken. Geloof me niet op mijn woord. Dat is zelfs wat de wetenschap zegt.

Een studie wees uit dat hoe mooier iemand is, hoe egoïstischer ze zijn.

Maar het echte punt is datrelatie compatibiliteit en aantrekkingskrachtzijn ingewikkelder dan uiterlijk alleen.

Het is normaal om voor uiterlijk te gaan. Onderzoek heeft aangetoond dat ondanks protesten dat persoonlijkheid belangrijker is, vrouwen de fysieke aantrekkelijkheid van een man veel meer waarderen dan ze zeggen.

Als je alleen achter de knapste jongens aan zit te jagen, is de realiteit dat ze veel opties hebben en dat er potentieel veel meisjes altijd achter hen aan zitten.

Maar het gevaar is dat verliefdheden die grotendeels op uiterlijk zijn gebaseerd, vaak oppervlakkiger zijn.

Het wordt mogelijk niet ondersteund door een sterkere of diepere verbinding op basis van gedeelde waarden, overtuigingen en compatibele persoonlijkheden.

Je kunt er niets aan doen wie je fysiek aantrekkelijk vindt, maar iemand leuk vinden moet dieper gaan dan alleen hun uiterlijk.

3) Je denkt dat hij te goed voor je is

Dit komt allemaal neer op mentaliteit.

Diep vanbinnen denk je niet dat je genoeg voor hem bent, dus dat ben je niet. Het wordt een selffulfilling prophecy.

Maar er zijn geen mystieke krachten in het spel. Je diepgewortelde overtuigingen over jou en over hem manifesteren zich op zoveel manieren.

Ze komen tot uiting in de manier waarop je praat, de lichaamstaal die je uitstraalt en de acties die je om hem heen onderneemt. Het zendt 1001, vaak onbewuste, berichten uit.

Helaas zijn die berichten:

"Ik denk dat je buiten mijn bereik bent".

"Ik betwijfel of je ooit geïnteresseerd zou zijn in een meisje zoals ik".

Als je ooit bij jezelf hebt gedacht 'waarom ben ik nooit het meisje dat jongens willen?', dan kunnen eigenwaarde en zelfvertrouwen jouw probleem zijn.

Mannen reageren goed op zelfverzekerde vrouwen.Wanneer iemand zichzelf aantrekkelijk vindt, lijken ze aantrekkelijker voor anderen.

Eerst moet je leren hoe je van jezelf kunt houden en je eigen enorme waarde kunt zien. Je kunt het juiste type man niet aantrekken, tenzij je stopt met denken dat je het niet waard bent.

4) Je probeert te hard

Als je denkt dat iemand super aantrekkelijk is, wil je natuurlijk ook echt dat ze jou ook leuk vinden.

Maar dat kan betekenenuiteindelijk probeer je te hard. Je pogingen om indruk op hem te maken, kunnen ertoe leiden dat je niet langer jezelf bent in de buurt van hem.

Het verklaart ook waarom degenen die je niet leuk vindt, jou wel leuk vinden - omdat je er niet te lang over nadenkt. Je kunt ontspannen en je ware zelf om hen heen laten schijnen.

Als je iemand leuk vindt, staat er veel op het spel. Je probeert twee keer zo hard. Maar het kan nep, geforceerd, wanhopig, te enthousiast of zelfs behoeftig overkomen.

Dus als je je afvraagt ​​waarom je niet de aandacht krijgt die je verdient, is het misschien tijd om je aanpak te veranderen.

Vraag jezelf af of je je anders gedraagt ​​in de buurt van een verliefdheid. Achtervolg je ze of kom je te sterk over en jaag je ze weg?

5) Je bent op zoek naar een sprookje

Ik geef de schuld aan Hollywood en al die Disney-verhalen waarmee we zijn opgegroeid, maar velen van ons zijn opgevoed met een aantal behoorlijk verknipte beelden van liefde.

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom liefde zo moeilijk is?

Waarom kan het niet zijn hoe je je had voorgesteld om op te groeien? Of in ieder geval een beetje verstand hebben...

Als je te maken hebt met jongens waarvan je houdt dat ze je nooit leuk vinden, is het gemakkelijk om gefrustreerd te raken en je zelfs hulpeloos te voelen. Je kunt zelfs in de verleiding komen om de handdoek in de ring te gooien engeef de liefde op.

Ik wil voorstellen om iets anders te doen.

Dat heb ik geleerd van de wereldberoemde sjamaan Rudá Iandê. Hij leerde me dat de manier om liefde en intimiteit te vinden niet is wat we cultureel geconditioneerd zijn om te geloven.

Sterker nog, velen van ons saboteren en bedriegen zichzelf jarenlang, waardoor ze een partner die ons echt kan vervullen in de weg staan.

Zoals Rudá uitlegtin deze verbluffende gratis video, velen van ons jagen liefde op een giftige manier na die ons uiteindelijk in de rug steekt.

We komen vast te zitten in vreselijke relaties of lege ontmoetingen, vinden nooit echt wat we zoeken en blijven ons vreselijk voelen over dingen zoals altijd de jongens willen die we niet kunnen hebben.

Gerelateerde verhalen van Hack Spirit

  • Als iemand deze 10 zinnen gebruikt, zijn ze waarschijnlijk arrogant en neerbuigend
  • Als je je eenzaam voelt, kunnen deze 7 gewoonten de reden zijn
  • Als je deze 10 levenservaringen hebt gehad, ben je meer beschaafd dan je denkt

We worden verliefd op een ideale versie van iemand in plaats van op de echte persoon.

We proberen onze partners te "repareren" en uiteindelijk vernietigen we relaties.

We proberen iemand te vinden die ons "compleet" maakt, maar vallen uit elkaar met hen naast ons en voelen ons twee keer zo slecht.

Rudá's leringen lieten me een heel nieuw perspectief zien.

Tijdens het kijken, Ik had het gevoel dat iemand mijn worsteling begreep om voor het eerst een liefde te vinden en te koesteren - enbood uiteindelijk een daadwerkelijke, praktische oplossingom de cyclus van onbeantwoorde liefde te doorbreken.

Als je klaar bent met onbevredigende dating, lege afspraken, frustrerende relaties en steeds weer nieuwe hoop, dan is dit een bericht dat je moet horen.

Ik garandeer je dat je niet teleurgesteld zult zijn.

Klik hier om de gratis video te bekijken.

6) Je hecht een hogere waarde aan onbereikbare jongens

Laten we diep in de sociale psychologie graven.

Hoe minder beschikbaar iets (of in dit geval iemand) is, hoe meer sociale waarde we eraan hechten. Dit fenomeen wordt het schaarste-effect genoemd.

Als je hem niet kunt hebben, moet hij zeldzaam, speciaal en oh zo veel wenselijker zijn, toch?

Dat kan zijn wat er psychologisch in ons hoofd omgaat als we iemand willen die we niet kunnen krijgen.

In evolutionaire termen zijn we allemaal op zoek naar een partner die de hoogste sociale waarde heeft. Het zit min of meer ingeprent in ons DNA.

Misschien saboteer je jezelf onbewust dooreen hoge waarde hechten aan iemand die niet genoeg om je geeft.

7) Je bent neurologisch verslaafd

Als het ooit voelt alsof je gewoon niet kunt stoppen met aan een man te denken, ook al vindt hij jou ook niet leuk, dan kan het bijna als een verslaving gaan voelen. En je zou niet verkeerd zijn.

Een echt fascinerende studie onthulde dat we dat kunnenverslaafd rakenafwijzing en dit diepe verlangen om te willen wat we niet kunnen hebben.

Onderzoeker naar menselijk gedrag, dr. Helen Fisher, ontdekte datromantische afwijzing kan verslavend aanvoelenomdat het hersengebieden stimuleert die worden geassocieerd met verslaving, motivatie, beloning en onbedwingbare trek.

Het verandert het object van de onbeantwoorde liefde in een drugachtige substantie die we niet kunnen stoppen met willen.

Ook al weet je logisch gezien dat je deze persoon niet kunt hebben, chemisch gezien wil je hem nog steeds.

8) Je wilt wat je niet kunt hebben

Het is een algemeen aanvaarde waarheid als een koe dat mensen altijd lijken te willen wat ze niet kunnen hebben.

Gaan voor jongens die je niet terug willen, is misschien wel de belichaming hiervan.

Er zijn genoeg vanredenen waarom we willen wat we niet kunnen hebben.

Soms is het de koppigheid om iemand te willen, simpelweg omdat je ze niet kunt krijgen.

Je geniet van de achtervolging. Je ego wil geen "nee" horen. Je kunt niet anders dan de prijs willen winnen om iemand te krijgen van wie je denkt dat je die niet kunt krijgen.

Als ze interesse in je hadden getoond, zou je ze misschien niet zo graag willen.

Waarom achtervolg ik jongens die me niet willen? Misschien is een deel van de reden simpelweg dat je bedraad bent om te willen wat je niet kunt hebben.

9) Je hebt een angstige hechtingsstijl

Dat denken we vaakwe hebben geen zeggenschap over tot wie we ons aangetrokken voelen, maar is dat helemaal waar?

Onze voorkeuren en de mensen waar we voor gaan zijn jarenlang subtiel gevormd - vaak al sinds onze kindertijd.

De overtuigingen die je hebt over liefde en relaties zijn beïnvloed door je ervaringen gedurende je hele leven.

Onze hechtingsstijlen ontstaan ​​meestal in onze jongere jaren. Je familie-eenheid en verzorgers hebben een enorme invloed op het soort jongens waar je op latere leeftijd voor gaat.

Als je een angstige/afhankelijke hechtingsstijl hebt, hoe vreemd het ook klinkt, ben je waarschijnlijk eerder geneigd om mannen en situaties op te zoeken die eindigen in afwijzing en pijn.

Op een rare manier voelt afwijzing vertrouwd voor je aan, en dus is het op een bepaald niveau comfortabel. U kunt ook onbedoeld proberen oude wonden te helen.

Laat me je een voorbeeld geven uit mijn leven.

Mijn vader is een erg emotieloze man. Hij gaf me nooit enige aandacht toen ik opgroeide. Als gevolg hiervan merkte ik een echt patroon op in de volwassenheid om achter soortgelijke jongens aan te gaan.

Degenen die me wel aandacht schonken, joegen me weg. Ik was niet gewend aan een man die zich zo gedroeg. Dus ik vertrouwde het niet en het maakte me bang.

De jongens die me amper de tijd gaven, degenen die ik wilde.Ik voelde me "thuis" bij dat soort mannen.

Op de een of andere onbewuste manier had een deel van mij het gevoel dat als ik ze kon 'winnen' en ervoor kon zorgen dat ze me aandacht zouden schenken, ik een deel van de pijn zou kunnen genezen van het niet krijgen van de aandacht van mijn vader toen ik jong was.

Waarom willen we degenen die ons niet zien, in plaats van degenen die ons wel zien? Soms zijn we eraan geconditioneerd.

10) Het overkomt ons allemaal wel eens

Soms lezen we te veel in dingen. Of zoals het gezegde luidt: "één zwaluw maakt nog geen zomer".

Iets dat een of twee keer gebeurt, is geen sluitend bewijs dat er iets mis met je is en dat je de jongens altijd leuk vindtdie jou ook niet leuk vinden.

De waarheid is dat het ons allemaal op een gegeven moment overkomt, en het is niet vreemd dat het vrij vaak gebeurt.

De zeer onromantische waarheid over liefde en romantiek is dat het een getallenspel is. Heel vaak gaat het niet lukken.

Aantrekkingskracht is ingewikkeld. Het is gebaseerd op zoveel factoren.

Hun unieke achtergrond en ervaringen die hun voorkeuren en persoonlijkheid hebben gevormd, worden samengevoegd met jouw unieke achtergrond en ervaringen die jouw voorkeuren en persoonlijkheid hebben gevormd.

Oh en dan moeten we ook timing in de mix gooien.

Ik weet dat het altijd heel persoonlijk voelt als iemand ons niet leuk vindt, maar zo simpel is het niet.

We hebben de neiging om ons te fixeren op degenen die ons niet mogen en dus wordt het een enorme deal. Maar elke persoon op de planeet wordt geconfronteerd met afwijzing.

Zoals we hebben gezien, is er niet slechts één reden waarom je je misschien aangetrokken voelt tot de jongens die jou ook niet mogen. Het kan een combinatie van redenen zijn.

Het goede nieuws is datveranderende gewoontenbegint altijd met bewustwording.

Gerelateerde verhalen van Hack Spirit

  • Als iemand deze 10 zinnen gebruikt, zijn ze waarschijnlijk arrogant en neerbuigend
  • Als je je eenzaam voelt, kunnen deze 7 gewoonten de reden zijn
  • Als je deze 10 levenservaringen hebt gehad, ben je meer beschaafd dan je denkt

Kan een relatiecoach jou ook helpen?

Als je specifiek advies wilt over jouw situatie, kan het heel nuttig zijn om met een relatiecoach te praten.

Ik weet dit uit eigen ervaring...

Een paar maanden geleden nam ik contact op metRelatie Heldtoen ik een moeilijke periode doormaakte in mijn relatie. Nadat ik zo lang in gedachten was verzonken, gaven ze me een uniek inzicht in de dynamiek van mijn relatie en hoe ik deze weer op de rails kon krijgen.

Als je nog nooit van Relationship Hero hebt gehoord, het is een site waar hoogopgeleide relatiecoaches mensen door gecompliceerde en moeilijke liefdessituaties heen helpen.

Binnen enkele minuten kun je in contact komen met een gecertificeerde relatiecoach en advies op maat krijgen voor jouw situatie.

Ik stond versteld van hoe aardig, empathisch en oprecht behulpzaam mijn coach was.

Doe hier de gratis quiz om gematcht te worden met de perfecte coach voor jou.

Klik op de bovenstaande link om $ 50 korting te krijgen op je eerste sessie - een exclusieve aanbieding voor Hack Spirit-lezers.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated: 12/11/2023

Views: 6121

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.