3 deskundige tools om uw afgesloten auto te openen (2023)

Als het gaat om het vergrendelen van deuren, is dit een heel eenvoudig proces. Bij moderne auto's kan de deur met een druk op de knop worden vergrendeld. Soms is het proces zo eenvoudig dat we het per ongeluk doen. En soms laten die ongelukken je buitengesloten. Het overkomt iedereen. Het overkwam mij op Hawaï (zie de conclusie voor het hele verhaal). Gelukkig had ik enige ervaring met autovergrendelingen. Ervaring die ik nu met je ga delen, dus als je wordt buitengesloten ben je net zo goed voorbereid. Er zijn drie basismanieren om weer in je afgesloten auto te komen en ze hebben allemaal eindeloze variaties. In tegenstelling tot deurslottechnologie komen auto's elk jaar met nieuwe modellen uit en mensen proberen hun modellen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Als gevolg hiervan is automatische re-entry een enorme grabbelton van mogelijke oplossingen. Elke oplossing is meer een startpunt dan een gemakkelijke oplossing, maar als je ze eenmaal allemaal kent, kun je weer in je auto stappen en genieten van de prachtige Hawaïaanse stranden (tenzij je niet in Hawaï bent, dan moet je misschien rijden tot een strand, waarvan de schoonheid kan variëren).

Wig en sonde (wiggen)

3 deskundige tools om uw afgesloten auto te openen (1)

Afbeeldingsbron

De meest gebruikelijke praktijk bij autoslotenmakers is om de deur open te wiggen. Deze methode ziet er aanzienlijk schadelijker uit dan hij is. In werkelijkheid is wiggen een van de veiligste en meest onschadelijke manieren om uw afgesloten auto weer binnen te gaan. De wig wordt tussen de deur en het deurkozijn van de auto geplaatst. Het wordt in de gletsjerspleet geduwd om een ​​toegangspunt te creëren voor een staaf of ander gereedschap met een groot bereik. Als u een BMW bezit die ergens tussen 1996 en 2000 is geproduceerd, moet u zich concentreren op het pakken van de sleutels met uw gereedschap (hopelijk liggen ze niet in de kofferbak). De reden hiervoor is dat BMW's uit die jaren de accu van de auto uitschakelen als de sleutels niet in het contact zitten, waardoor de elektronische deursloten onbruikbaar worden. Als je geen BMW van 96-2000 hebt, is het vrij eenvoudig: gebruik de wig om de deur open te wiggen en gebruik een lange staaf of gereedschap om de deursloten te manipuleren.

Er zijn verschillende soorten wiggen die u kunt gebruiken voor dit type invoerautomobiele wigwordt door veel slotenmakers gebruikt omdat het een zachter en flexibeler oppervlak biedt dat geen krassen op de deur veroorzaakt. Het lijkt veel op iets als een gewoon huishoudenrubberen deur stop. Je zou ook gewoon een stuk hout in een wigvorm kunnen zagen, maar als je je zorgen maakt over krassen op de auto, zou ik willen voorstellen om een ​​stuk stof neer te leggen (misschien een lap of een kleine handdoek) zodat het hout er niet tegen schuurt. de tochtstrip of verf. Een nog professionelere manier om een ​​autodeur vast te klemmen is het gebruik van een luchtwig. Eenlucht wigis een opblaasbare tas die, wanneer leeggelopen, tussen de deuropening kan worden geschoven.

Zodra de luchtwig op zijn plaats zit, kan deze worden opgeblazen om de deur voldoende open te klemmen om een ​​gereedschap met een groot bereik te gebruiken. Ahandmatige wigkan ook nuttig zijn, maar vanwege zijn kracht is het het beste om deze tool met uiterste voorzichtigheid te gebruiken. Voordat u de handmatige wig in de deuropening plaatst, wikkelt u deze in een doek zodat deze uw schilderwerk niet beschadigt. Maak het vast door de "L" in de deuropening te plaatsen en vervolgens naar achteren te trekken om het gereedschap op zijn plaats te schuiven. Terwijl u het apparaat draait, kunt u zien dat de opening in de gesloten deur groter wordt. Te veel draaien zal resulteren in het verbuigen van de deur of het breken van het raam, dus wees zeer voorzichtig.

Sonde gereedschap

Metsonde gereedschap, de mogelijkheden zijn net zo eindeloos als de manieren om een ​​deur vast te zetten. In combinatie met de wig kan met dit soort gereedschap de deur geopend worden. De opening van de wig kan worden benut door in het gat te tasten en de vergrendeling los te laten. Afhankelijk van het merk en model van de auto zal de sonde anders moeten werken. De meeste auto's kunnen eenvoudig worden geopend met een stang die op de ontgrendelknop drukt, maar niet alle auto's hebben zo'n functie. Bij veel Amerikaanse automerken hebben de deuren schuifsloten aan de zijkant of drukknoppen aan de zijkant van de deur, en daarvoor is mogelijk een sonde met een haak nodig. Een haak kan ook worden gebruikt in gevallen waarin u uw sleutels moet ophalen, bijvoorbeeld wanneer de batterij leeg is. Een lege batterij kan de elektronische functies uitschakelen die ervoor zorgen dat de knoppen op deuren de bijbehorende sloten openen. Een haak- of lasso-type gereedschap is ook geweldig voor rechtopstaande sloten (ook wel paalsloten genoemd). Als u een rechtopstaand slot met een lasso of haak vastpakt, hoeft u alleen maar op te trekken om het voertuig te ontgrendelen.

Draad kleerhangers of stokken kunnen ook worden gebruikt om geïmproviseerde sondegereedschappen te maken in tijden van nood, maar er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden. U wilt er altijd zeker van zijn dat het materiaal dat u gebruikt sterk genoeg is om het slot te manipuleren. Als het een stok is, wil je niet dat hij breekt, en als het een draadhanger is, wil je niet dat hij buigt tijdens gebruik. Met de draadhanger kunt u het apparaat versterken door twee zijden van de draad in elkaar te draaien, en u kunt het ook zelf buigen om aan de behoefte van de auto te voldoen. Het voordeel van een draadhanger is dat je misschien niet eens een wig nodig hebt, afhankelijk van de dichtheid van de deuropening.

Zorg er altijd voor dat de opening die u met uw wig hebt gemaakt groot genoeg is voor uw sonde, want als u met de sonde tegen de auto schraapt, kan de lak op de auto kapot gaan. Om deze reden is het goed om ervoor te zorgen dat uw sonde niet een te grote diameter heeft, omdat onnodige druk op de deur het frame of het vensterglas kan beschadigen. Houd de grootte van de sonde niet groter dan een pen in diameter. Het is ook het beste om deze taak snel aan te pakken, omdat het niet goed is voor de auto om langdurig koppel van een wig te hebben.

Belangrijkste leerpunten

 • Beoordeel het type sonde-instrument dat u nodig heeft om uw specifieke type deursloten te manipuleren.
 • Laat uw meetinstrument niet groter zijn dan de diameter van een pen.
 • Zorg ervoor dat uw gereedschap bestand is tegen de druk die het kan weerstaan.
 • Beveilig het gebied rond de wig om ervoor te zorgen dat de auto niet wordt bekrast.
 • Plaats de wig en zorg ervoor dat deze voldoende ruimte biedt om uw meetinstrument te plaatsen.
 • Ga voorzichtig te werk, maar laat de wig niet te lang in de deuropening staan.

Gesloten deuropeningshulpmiddelen

3 deskundige tools om uw afgesloten auto te openen (2)

Afbeeldingsbron

Gebruik maken van eenSlanke Jimis waarschijnlijk de meest gebruikte methode om een ​​afgesloten auto te openen. Deze tool is waarschijnlijk het meest voorkomende typegesloten deuropeningshulpmiddel, en wat dat betekent is dat de deuropening gesloten blijft, zelfs als de auto wordt geopend. Hoe dit soort gereedschap werkt, is dat ze tussen het vensterglas en de tochtstrip van de deur worden geplaatst. In het geval van de Slim Jim is dit het meest effectief bij rechtopstaande sloten (of paalsloten), op een paar uitzonderingen na. De manier waarop de Slim Jim wordt gebruikt, is sterk afhankelijk van finesse en een lichte aanraking.

Als gereedschap eenmaal aan de binnenkant van een deur is geplaatst, zijn er veel draden en elektronica die door lukraak gebruik kunnen worden beschadigd. De Slim Jim wordt langs het pad van het rechtopstaande slot bewogen totdat het slot beweegt. Zodra de Slim Jim het slot heeft verplaatst, kan het voorzichtig omhoog worden getrokken om de deur te ontgrendelen. In andere, oudere auto's kan de Slim Jim de deur ontgrendelen door simpelweg over het sleutelgat naar de auto te drukken, zoals de koffer voor een auto.78 Vuurvogel. Er is geen vaste universele toepassing voor een Slim Jim, maar de meest geschikte methode is de opwaartse trek omdat te veel experimenteren ertoe kan leiden dat uw autodeur moet worden vervangen.

Er zijn talloze andere gereedschappen voor gesloten deuropeningen die werken door op dezelfde manier de deur binnen te gaan via de opening tussen het vensterglas en de tochtstrip. Wat hen onderscheidt van de Slim Jim, is dat de meeste van hen afhankelijk zijn van het opnieuw opduiken aan de andere kant van het glas. Zodra het gereedschap zich aan de andere kant bevindt, wordt het gevormd afhankelijk van het doel. DeAutobuster-toolis een tool voor gesloten deuren die werkt op schuifdeursloten en zijdeursloten. Dit type gereedschap wordt vaak gebruikt bij auto's die door de VS zijn geproduceerd, terwijl deJapans hulpmiddelis ontworpen voor auto's geproduceerd door Japan. Japans gebruikelijke stijl van deursloten zijn de duimsloten, die op de armleuning van de deur liggen en een inkeping voor uw duim hebben.

Een duimslot heeft een stuk gereedschap nodig dat naar beneden kan worden gedrukt, en een schuifslot heeft een stuk gereedschap nodig dat tegen de zijkant van de deur past. Al deze soorten gereedschappen zijn meer gespecialiseerd omdat de vorm is ontworpen met het doel om onder het raam door te gaan. Het veranderen van de vorm van deze gereedschappen kan de binnenkant van de deur beschadigen (draden blijven haken) of voorkomen dat het gereedschap weer naar boven komt. De noodzaak om met deze gereedschappen te oefenen, maakt ze meer gericht op professioneel gebruik, omdat oefenen zonder toezicht de auto kan beschadigen.

Belangrijkste leerpunten

 • Beoordeel uw deursloten en bepaal welk type gereedschap voor gesloten deuren uw gesloten deur kan openen.
 • Wees voorzichtig bij het verplaatsen van het gereedschap aan de binnenkant van de deur.
 • Houd rekening met eventuele haken die optreden terwijl het gereedschap in gebruik is, omdat dit een teken kan zijn dat de deur is beschadigd.

Plukken

3 deskundige tools om uw afgesloten auto te openen (3)

Afbeeldingsbron

Dit is misschien wel de minst gebruikelijke methode voor het opnieuw betreden van auto's, vanwege de steeds veranderende aard van spiebanen in auto's. Dat gezegd hebbende, als je een oudere auto hebt, is dit misschien een weg die je wilt volgen. Standaardenkelvoudig plukken en harkenzijn altijd opties, maar bij auto's zijn er nog meer keuzemogelijkheden. Veel auto's gebruiken wafelsloten in plaats van een pin en een tuimelaar. De ideeën lijken erg op elkaar, maar wafelsloten zijn veel gemakkelijker te kiezen. Hoe een wafelslot anders is, is dat de sleutel wafels in plaats van pinnen naar een afschuiflijn zal verplaatsen, maar die wafels kunnen in verschillende richtingen bewegen.

Als gevolg van het feit dat de wafers niet in een uniforme richting bewegen, kunt u het slot binnen enkele seconden harken (door op en neer te bewegen in de spiebaan) of een zogenaamdeprobeer sleutel(ook bekend als een jiggle-sleutel of auto-jiggler). Schudsleutels of probeersleutels werken op dezelfde manier als een hark, maar ze worden uitsluitend op en neer bewogen terwijl ze in het slot zitten (in tegenstelling tot in en uit). Als een toets niet werkt, vervang je de sleutel en blijf je ze uitproberen totdat je er een vindt die werkt (zo kregen ze de naam try-out-sleutels). Zoiets alseen slagsleutel werkt niet op een autoslot.

Het probleem met het kiezen is echter dat autosleutels het elektronische tijdperk zijn binnengegaan. De nieuwere auto's hebben transponderchips die signalen naar de auto sturen als de sleutel wordt gebruikt om vervalsingen en duplicaten te voorkomen. Totdat de auto open is en een slotenmaker toegang heeft tot de boordcomputer van het voertuig, is er geen mogelijkheid om dit te doenprogrammeer een nieuwe transpondersleutelof de zendontvanger van de auto manipuleren. Het openbreken van het slot werkt in wezen als een valse sleutel, dus deze technologie voorkomt dit soort toegang. Harken, jiggling en single pin picking zijn allemaal nutteloos zonder de transponder in de eigenlijke sleutel. Nabijheid is ook een factor, dus zelfs als de sleutel in de auto is vergrendeld, wordt het signaal niet op de juiste afstand verzonden. Afhankelijk van de auto zal het signaal nauwkeuriger moeten zijn, waarbij sommigen de precieze afstand nodig hebben van de plaatsing van de chip op de sleutel tot de sleutel die volledig in het slot is gestoken.

Belangrijkste leerpunten

 • Het openbreken van de sloten van uw auto is misschien eenvoudiger dan het openbreken van de sloten van uw huis.
 • Jiggler-sleutels of Tryout-sleutels kunnen zeer effectief zijn op sloten in wafelstijl, die in veel auto's gebruikelijk zijn.
 • Met het digitale tijdperk voor de deur is het bijna onmogelijk om een ​​aantal nieuwere autosloten te kiezen.

Conclusie

3 deskundige tools om uw afgesloten auto te openen (4)

Nu je sleutels hebt (geen woordspeling bedoeld) om je afgesloten auto te openen, zou je je aan elke situatie moeten kunnen aanpassen. Ik was bijvoorbeeld in Hawaï en deed de auto op slot terwijl de sleutels nog in het contact zaten. We waren aan het lossen voor het strand, er gebeurde van alles, maar ik voel me nog steeds belachelijk dat het gebeurt. Maar dit is geen therapieblog, dit is een slotenmakersblog. Ik kan je niet vertellen hoe je spijt kunt krijgen van het achterlaten van die sleutels in de auto, maar ik kan je wel vertellen hoe ik weer instapte. , dus splitste de helft van de groep zich op om hulp te zoeken.

Terwijl ik bij de auto wacht, reik ik de boom in en vind een kleerhanger van ijzerdraad. Het was een behoorlijk opmerkelijk toeval, maar het is tenslotte een paradijs. Ik maakte een sonde, zoals hierboven beschreven en schoof de hanger tussen het deurkozijn. Ik kon op de duimvergrendeling drukken en de auto ontgrendelen zonder ook maar een kras. Wees dus voorbereid en laat je niet overweldigen door de situatie. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg, indien mogelijk, voor een vriend of familielid aan wie u een reservesleutel kunt geven. En als het erger wordt, kijk dan om je heen naar geïmproviseerde oplossingen, je weet nooit wat je kunt vinden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 19/11/2023

Views: 5936

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.