4 redenen waarom uw autosleutelknop niet werkt (2024)

Auto's zijn een van de meest waardevolle bezittingen die mensen bezitten. Maar deze waarde is gekoppeld aan betrouwbaarheid. Als u uw voertuig goed behandelt, zou het moeten starten wanneer u het nodig heeft, ongeacht de weersomstandigheden of het aantal roadtrips dat u maakt. Een auto met de juiste werkende technologie en uitrusting is iets waarop u vertrouwt om overal te komen waar u heen wilt.

Er zijn echter momenten waarop de technologie en uitrusting van uw voertuig uitvalt om redenen buiten uw macht, zoals de knop van uw autosleutel die niet werkt. Het kan een buitengewoon frustrerend scenario zijn om 's ochtends naar uw auto te lopen en u plotseling te realiseren dat de knop van de autosleutel niet werkt. Wat veroorzaakt dit ongemak? Is er een snelle oplossing?

In dit artikel bespreken we de mogelijke redenen waarom uw autosleutelknop niet werkt en bieden we u de beste oplossingen. U zult ook leren dat er gekwalificeerde professionals klaar staan ​​om hun hulp aan te bieden, zodat u deze fouten niet zelf hoeft te corrigeren. We hebben de vier meest waarschijnlijke redenen samengevat waarom uw autosleutelknop niet werkt:

  1. Dode batterijen
  2. Defecte sleutelhanger
  3. Gebroken autodeurslot
  4. Andere elektrische problemen

Voordat we ingaan op de vier redenen waarom de knop van uw autosleutel niet werkt, zijn er een paar technische dingen die u moet weten over uw voertuig en de uitrusting ervan. Als we wat specifieke terminologie en achtergrondinformatie kennen, kunnen we potentiële problemen beter diagnosticeren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de werkende onderdelen van een sleutelhanger?

Een groot percentage van de mensen rijdt in auto's die een sleutelhanger gebruiken. We hebben allemaal deze sleutelhangers gezien of gebruikt die autosloten elektronisch bedienen zonder fysiek een sleutel in de autodeur te hoeven steken. Deonderdelen van uw sleutelhangerkan variëren op basis van het merk en model, maar de meeste bestaan ​​uit vier verschillende onderdelen:

  1. Schelp/huisvesting: buitenkant van hard plastic
  2. Toetsen: met rubber beklede knoppen voor slot, ontgrendeling, kofferbak openen, alarm, etc
  3. Elektronica: groene printplaat die de functies van de afstandsbediening regelt
  4. Accu: levert stroom aan de printplaat

Deze vier onderdelen werken samen om uw autodeuren te vergrendelen, de kofferbak open te klappen, het noodalarm af te laten gaan en de andere verschillende functies van de sleutelhanger uit te voeren. Als de knop van uw autosleutel niet werkt, kan het zijn dat een van deze onderdelen niet goed functioneert.

Bepaalde problemen kunnen binnen een paar minuten zelf worden opgelost, terwijl meer diepgewortelde problemen de hulp van een professionele autoslotenmaker kunnen vereisen. We zullen in de rest van dit artikel specifieke situaties en oplossingen bespreken voor wanneer de knop van uw autosleutel niet werkt.

Zorgt koud weer ervoor dat de knop van mijn autosleutel niet werkt?

Over het algemeen denken mensen die in koudere klimaten leven dat ze tijdens de wintermaanden meer problemen met hun auto ervaren. Hoewel sommige functies van uw auto kunnen worden belemmerd door plotselinge temperatuurveranderingen, is het niet goed werken van uw autosleutelknop niet alleen te wijten aan het weer.

Koude temperaturen kunnen de batterij minder effectief maken, vooral als de batterij kleiner is, maar over het algemeen zouden de knoppen van uw autosleutel moeten werken. Tenzij u uw sleutels buiten bewaart of in een garage zonder verwarming achterlaat, heeft de kou weinig invloed op het niet werken van uw autosleutelknop. Bewaar uw sleutels altijd binnen om de levensduur van uw sleutelhangerbatterij te maximaliseren.

Hoe lang duurt het herprogrammeren van een autosleutelknop die niet werkt?

Soms is de enige oplossing voor een kapotte autosleutelknop om te proberen de hele sleutelhanger opnieuw te programmeren. Dit werkt als een reset en zorgt ervoor dat de sleutelhanger weer verbinding kan maken met de centrale boordcomputer van de auto. Meer technisch onderlegde personen met branche-ervaring kunnen misschien zelf een manier vinden om dit te doen, maar de meeste mensen hebben de hulp van een professional nodig.

Programmeren van een sleutelhangerzal verschillende hoeveelheden tijd in beslag nemen, die zijn gebaseerd op de specifieke programmeermethode die vereist is. Methoden die geen toegang tot de ingebouwde diagnostische poort vereisen, kunnen korter zijn. Het proces duurt meestal tussen de 10 en 20 minuten.

Verder onderhoud, zoals deprogrammering of het doorknippen van sleutels, kan langer duren. Procedures waarbij het paneel in de binnenbekleding van de auto moet worden verwijderd, kunnen ook langer duren. Dat is de reden waarom als u externe hulp inhuurt, u een slotenmaker moet vinden die uw voertuig in een hoger tempo kan onderhouden zonder in te leveren op kwaliteit.

Hoeveel kost het om een ​​autosleutelhanger te vervangen?

Wanneer het herprogrammeren van de sleutelhanger het probleem niet oplost, is het tijd voor een volledige vervanging. Voordat u denkt dat dit een fortuin gaat kosten, moet u weten dat autoslotenmakers een eerlijke prijs biedensleutelhanger vervangen.

Aslotenmaker prijzenzijn tussen $ 90 en $ 120 voor het vervangen van een sleutelhanger, wat slechts een fractie is van de kosten die de meeste autodealers voor dezelfde service in rekening kunnen brengen.

1. Lege batterijen

Als de knop van een autosleutel niet werkt, is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om de batterijen te vervangen. Dit lost het probleem misschien niet op, maar het is de moeite waard om het te proberen als een maatregel voor het oplossen van problemen om erachter te komen wat het werkelijke probleem is. Heel vaak zijn lege batterijen de reden dat een autosleutelknop niet werkt.

Het vervangen van de batterijen in uw sleutelhanger is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de behuizing uit elkaar te halen, naar de batterij te kijken en het onderdeelnummer te vinden. Maak een foto of schrijf dat nummer op en ga naar een auto-onderdelenwinkel voor een vervanging. Grote auto-onderdelenverkopers zouden een bijpassende batterij in hun inventaris moeten hebben, net als de meeste autoslotenmakers.

Wanneer u de batterijen in uw sleutelhanger vervangt, is het probleem mogelijk niet volledig verholpen. De kans is groot dat het apparaat moet worden gereset of opnieuw moet worden geprogrammeerd in de auto. Herprogrammeren is niet hetzelfde als repareren dat de knop van uw autosleutel niet werkt, waarover we later meer zullen vertellen.

Houd er voorlopig rekening mee dat het vervangen van de batterij slechts de eerste stap in het proces is. Desleutelhanger werkt niet na het vervangen van de batterijbetekent niet noodzakelijk dat uw sleutelhanger ook kapot is. Andere factoren zijn de waarschijnlijke boosdoener die moet worden aangepakt voordat u besluit uw sleutelhanger te vervangen.

2. Beschadigde sleutelhanger

De lege batterijen in de sleutelhanger zijn slechts een deel van wat de oorzaak kan zijn van het niet werken van een autosleutelknop. Geleidelijke slijtage door voortdurend gebruik van de sleutelhanger zelf kan het echte probleem zijn. Versleten knopen zijn een veelvoorkomend teken van overmatig gebruik. Na een bepaald aantal jaren is het normaal dat de knop van een autosleutel niet meer werkt.

Verslechterende knoppen op een afstandsbediening kunnen de reden zijn waarom een ​​sleutelhanger niet werkt na het vervangen van de batterij. Knoppen op de sleutelhanger gebruiken contacten die signalen naar een printplaat sturen wanneer de knop wordt ingedrukt. De contacten kunnen verslijten, of de knoppen kunnen verslijten waardoor de contacten elkaar niet meer kunnen aanraken.

Het meest voor de hand liggende teken van een versleten knop is wanneer het plastic uit elkaar is gevallen en het contact zichtbaar is. In sommige gevallen werken niet alle autosleutelknoppen. Misschien desleutelhanger zal geen deuren ontgrendelen, maar de vergrendelknop werkt nog steeds. Dat betekent dat je mogelijk een versleten ontgrendelknop hebt die het probleem veroorzaakt.

Het is ook mogelijk dat de knoppen van de autosleutel niet werken als gevolg van hoe u op de knoppen drukt. Beschadigde knoppen kunnen kieskeurig worden en werken mogelijk alleen goed als u ze op een bepaalde manier indrukt. Om dit te visualiseren, denk aan de knoppen op de afstandsbediening van je tv. De meest gebruikte knoppen kunnen soms vastlopen, of je moet ze met meer kracht indrukken dan de andere.

Een handige methode om het probleem met het niet werken van uw autosleutelknop te ontdekken, is door een reserve afstandsbediening te testen. Kijken of twee sleutelhangers hetzelfde probleem hebben, kan een indicatie zijn dat het geen versleten knop of contactprobleem is.

Maar naarmate de auto's van deze generatie vooruitgang blijven boeken met technologische vooruitgang, zullen bijna alle sleutelloze ontstekingssleutelhangers complexe oplossingen en apparatuur nodig hebben om het probleem op te lossen. Als een moderne autosleutelknop niet werkt, kunt u vanwege moderne beveiligingsmaatregelen problemen ondervinden bij het herprogrammeren van uw bestaande sleutelhanger.

Sleutelhangers voor nieuwere voertuigen gebruiken verschillende signaalcoderingsmethoden om te voorkomen dat criminelen de autosleutelsignalen opvangen en ongeoorloofde sleutelhangers maken. Dit vereist het gebruik van eigen apparatuur die uitsluitend is voorbehouden aan slotenmakers en dealers.

3. Kapotte autodeurvergrendeling

Soms heeft de oorzaak van het niet werken van uw autosleutelknop niets te maken met de sleutelhanger. De knoppen kunnen perfect werken, samen met een volledig opgeladen batterij, maar de autodeuren kunnen niet worden ontgrendeld. Dit zou kunnen betekenen dat het probleem bij deauto deur slotenzich.

Een probleem met het slot van de autodeur klinkt een stuk ingewikkelder dan dat de knop van de autosleutel niet werkt, maar het hangt ervan af aan wie je het vraagt. Voor de beginnende autobezitter met beperkte kennis van de interne mechanismen en hardware van een voertuig kan het ontmoedigend zijn. Maar getrainde autoslotenmakers zien dit soort dingen elke dag en weten hoe ze de situatie moeten verhelpen.

Soms is het probleem zo ernstig dat de deur moet worden gedemonteerd, of misschien wel de heleautodeurslot moet opnieuw worden ingetoetst. Het verwijderen van deurslotassemblages en deurslotcilinders kan lastig zijn.

Het is mogelijk om de arbeidskosten te verlagen door het werk zelf te doen, maar dat kan in de toekomst tot meer problemen leiden als de deur niet goed wordt gerepareerd. Een autoslotenmaker kan een juiste diagnose stellen, zodat u sneller toegang krijgt tot vervangende onderdelen en uw deursloten in een mum van tijd werken.

4. Andere elektrische problemen

Een ernstiger probleem met uw auto zou de overhand kunnen hebben op een van de procedures die tot nu toe zijn besproken. Het echte probleem dat de knop van uw autosleutel niet werkt, kan het gevolg zijn van uitgebreide schade aan het elektrische systeem van het voertuig.

Misschien zelfs resteffecten van het feit dat u de schade zelf probeert te herstellen. Als het herprogrammeren van de sleutelhanger, het repareren van het autodeurslot of het vervangen van lege batterijen nodig is, moet u ervoor zorgen dat deze taken allemaal correct worden uitgevoerd om extra elektrische problemen te voorkomen.

Het demonteren van de autodeur levert bijvoorbeeld uitdagingen op met blootliggende onderdelen en draden die andere functies van uw auto aansturen. Ze kunnen onbewust worden beschadigd of losgekoppeld tijdens onderhoud of wanneer de panelen worden teruggeplaatst.

Andere elektrische storingen die kunnen optreden als de knoppen van uw autosleutel niet werken, zijn onder meer een defecte autoclaxon, lichten die niet aangaan en raamstoringen. Hoe meer u van dit proces zelf afhandelt, hoe groter de kans dat u een cruciale fout maakt.

Bel een autoslotenmaker

In bijna elk geval dat een autosleutelknop niet werkt, is een slotenmaker de beste optie om een ​​oplossing te vinden. Slotenmakers bieden mobiele service rechtstreeks aan hun klanten met een vervangende sleutelhanger in hun bezit die binnen enkele minuten opnieuw kan worden geprogrammeerd.

Een slotenmaker kanje auto openenals de ontgrendelknop niet werkt. Dat betekent directe toegang tot uw auto, zodat ze onmiddellijk een diagnose van het probleem kunnen stellen en aan de slag kunnen om het op te lossen. U hoeft niet te wachten tot een sleepwagen uw voertuig naar een winkel sleept, en u hoeft niet te wachten tot de onderdelen worden afgeleverd. Ontgrendel uw auto

Na een grondige inspectie heeft u misschien eennieuwe autosleutel. Autoslotenmakers zijn volledig uitgerust om uw sleutel te vervangen tegen een betaalbare prijs en met deskundige precisie. Als een slotenmaker de knop van uw autosleutel afhandelt die niet werkt, zorgt u ervoor dat deze problemen voor langdurig gebruik worden verholpen.

4 redenen waarom uw autosleutelknop niet werkt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6043

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.