Adres fijne lijnen en UV -schade met deze 8 beste vitamine C -serums (2024)

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (1)

Als je op de Retinol -trein hebt gesprongen maar geen vitamine C -serum in je huidverzorgingsroutine hebt opgenomen, is dit het moment.Kristina Collins, MD, dubbele board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Foy, legt uit dat vitamine C een multi-tasker is die fijne lijntjes en UV-schade aanpakt, samen met verkleuring en textuurproblemen.Als antioxidant werkt vitamine C door de effecten van cellulaire veroudering en omgevingsstressoren te neutraliseren, waardoor algemene slijtage op de huid wordt voorkomen.

Maar Dr. Collins voegt eraan toe dat veel van het voordeel van vitamine C komt van het stimuleren van collageen- en elastineproductie in de huid dankzij de zure aard, die een genezende reactie creëert wanneer toegepast.Vertaling: het kan uw teint ook steviger en soepeler maken in de loop van de tijd.Ten slotte chips vitamine C weg naar donkere vlekken en hyperpigmentatie door de productie van melanine door melanocyten te verminderen, zegt Dr. Collins.

Beschikbaar in verschillende sterke punten (AKA -concentraties), maakt de veelzijdigheid van vitamine C het geschikt voor alle huidtypen.Om u te helpen degene te vinden die bij u past, hebben we vandaag online de beste opties onderzocht en deze vervolgens beperkt op basis van door dermatoloog aanbevolen criteria.Hier zijn onze beste vitamine C -serumkeuzes.

Onze topkeuzes

Spring om te beoordelen

Spring om te beoordelen

Spring om te beoordelen

Het beste voor een droge huid:

Mad hippie vitamine C serum bij Amazon

Spring om te beoordelen

Spring om te beoordelen

Spring om te beoordelen

Spring om te beoordelen

Beste algemeen

Truskin vitamine C gezichtsserum

4.6

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (2)

Waarom we het leuk vinden

  • Het is een zacht, maar effectief serum met hoogwaardige ingrediënten en een middenwegprijs.

Het is het vermelden waard

  • De concentratie vitamine C wordt niet bekendgemaakt.

Betaalbaar, effectief en zacht genoeg voor gebruik op alle huidtypen, de vitamine C van Truskin controleert alle juiste vakken voor deze categorie.Het is al jaren een bestseller en het is toegevoegdhyaluronzuur, vitamine E en aloë vera geven het bonusvoedend, hydraterende eigenschappen.Deze ingrediënten helpen om de huid gelijkmatiger en gehydrateerd te laten dan vóór gebruik.

We houden er ook van dat het geurvrij is, wat betekent dat zelfs mensen met een gevoelige huid zich op hun gemak kunnen voelen met behulp van dit serum.Bovendien komt het in een donkere fles om oxidatie te verminderen (een proces dat uw serum niet effectief kan maken).Gebruik het om de verkleuring in uw teint op te helderen, glad te worden, te hydrateren en te verminderen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, hydrateren, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Alle

Beste budget

De gewone ascorbylglucoside -oplossing 12%

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (3)

Waarom we het leuk vinden

  • Het is een hoge concentratie, geen franje serum voor minder dan $ 15.

Het is het vermelden waard

  • Het bevat geen toegevoegde hydrators of voedende ingrediënten.

Het gewone staat bekend om zijn lijn van huidverzorging die no-frills zijn en toch zeer effectief zijn, en hun vitamine C-serum is geen uitzondering.De 12% ascorbylglucoside-oplossing is een stabiele vorm van vitamine C die wordt gecombineerd met suiker, die fungeert als een buffer en stabilisator waardoor het veel minder kans maakt om irritatie te veroorzaken dan L-Asscorbinezuur, het meest voorkomende (en krachtiger) actieve ingrediëntin vitamine C -serums.

In feite zegt Angela Lamb, MD, directeur van de Westside Mount Sinai Dermatology in New York en adviseur van Veracity, zegt Ascorbyl -glucoside stabiel en gemakkelijk te absorberen, waardoor het minder irritant is voor de huid.

De formule, gecombineerd met een eerlijke prijs, maakt dit lichtgewicht serum een eenvoudige toevoeging aan uw rotatie (en winkelwagentje).

Prijs op het moment van publicatie: $ 14

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Alle

Beste drogisterij

Cerave Skin Renewing Vitamine C Serum

4.2

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (4)

Waarom we het leuk vinden

  • Deze geurvrije formule wordt geleverd in luchtdichte buisverpakking die vitamine C stabiel en krachtig houdt.

Het is het vermelden waard

  • Als de kleur van het serum donkerder wordt of geel, hoewel het merk voortdurend gebruik adviseert, zeggen dermatologen dat het waarschijnlijk zijn werkzaamheid heeft verloren.

Cerave, een merk ontwikkeld met dermatologen, is een steunpilaar van de drogisterij.Zoals de meeste Cerave -producten, wordt het vitamine C -serum van het merk gestimuleerd met een mix van ceramiden, hyaluronzuur en vitamine B5 om de huidbarrière te beschermen en aan te vullen.Ondertussen werkt actief L-ascorbinezuur (vitamine C) aan fijne lijntjes, donkere vlekken en hyperpigmentatie.

Nog beter, de luchtdichte buisverpakking minimaliseert de blootstelling van de formule aan lucht en zonlicht, waardoor de stabiliteit en effectiviteit wordt geoptimaliseerd.Bovendien is de squeeze-out-dispenser over het algemeen meer hygiënisch dan het verwijderen en vervangen van een serumversterker die waarschijnlijk de huid tijdens het aanbrengen aanraakt.

Prijs op het moment van publicatie: $ 29

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, hydrateren, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Alle

Het beste voor een droge huid

Mad hippie vitamine c serum

4.5

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (5)

Waarom we het leuk vinden

  • Trouw aan het 'schone' ethos van het merk, is dit serum een eenvoudige formule van natuurlijke antioxidanten, hydrators en vitamine C.

Het is het vermelden waard

  • Het serum is inherent geel getinten, dus het kan moeilijk zijn om te zeggen of en wanneer de formule verloopt.

Dit serum bevat een grote antioxidantmengsel, zegt Dr. Collins, die niet alleen natrium ascorbylfosfaat omvat - een stabiele vorm van vitamine C - maar ook Konjac -wortel, ferulinezuur, grapefruit en kamille -extract, die samenwerken om de serum te verbeteren.en beschermende effecten.

Het bevat ook hyaluronzuur, aloëblad, glycerine en vitamine E, die allemaal supersterhydraterende en voedende ingrediënten zijn voor een droge huid.

Prijs op het moment van publicatie: $ 34

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, hydrateren, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Droog

Het beste voor een gevoelige huid

Avene A-oxitief antioxidant verdedigingsserum

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (6)

Waarom we het leuk vinden

  • Dit kalmerende antioxidantmengsel bevat thermisch veerwater, een uniek ingrediënt waarvan is aangetoond dat het de geïrriteerde huid verzacht en kalmeert.

Het is het vermelden waard

  • De formule is licht geurend.

Dr. Collins beveelt deze unieke formule aan, die thermisch veerwater, hyaluronzuur en foto-stabiele, tijd vrijgegeven vitamine E bevat om de huid te kalmeren en te beschermen tegen vrije radicale schade.De gekozen vorm van vitamine C is ascorbylglucoside, wat het beste past voor gevoelige huidtypen, aangezien het iets minder krachtig en daarom minder irritant is dan andere vormen.

Mensen met een gevoelige huid zullen ook de lichtgewicht geltextuur van het serum waarderen, waardoor het vooral rustgevend aanvoelt wanneer het wordt toegepast.En de airless pompverpakking is een belangrijke pro voor netheid en formule -stabiliteit.Hoewel de ingrediënten deze keuze geweldig maken voor een gevoelige huid, is het belangrijk op te merken dat Avene A-oxitief een lichte, verse geur heeft die een extra gevoelige huid kan irriteren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 41

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, hydrateren, kalmerend, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Gevoelig, droog

Beste anti-aging

Bliss helder idee vitamine C + tri-peptide collageen bescherming en opheldering serum

4.5

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (7)

Waarom we het leuk vinden

  • Vitamine C wordt aangevuld met peptiden, zoethoutwortel en hydraterende glycerine.

Het is het vermelden waard

  • De concentratie vitamine C wordt niet bekendgemaakt.

Ethyl ascorbinezuur, een gepatenteerd tri-peptide, zoethoutwortel extract en hydraterende glycerine werken samen in dit serum om te beschermen tegen vrije radicale schade, maar ook zichtbaar mollig en verjongen de huid.Peptiden vormen eiwitten die fungeren als bouwstenen voor een nieuwe huid.En wanneer ze lokaal worden toegepast, signaleren ze de productie van collageen, wat resulteert in verbeterde bounciness en elasticiteit en een vermindering van het uiterlijk van fijne lijnen.

Of u nu wat rimpels hebt die u wilt aanpakken of preventieve maatregelen wilt nemen, dit redelijk geprijsde serum kan helpen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 25

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, momplen, hydrateren, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Alle

Het beste voor hyperpigmentatie

Revisie Skincare C+ Corrigerende complex

Address Fine Lines and UV Damage with These 8 Best Vitamin C Serums (8)

Waarom we het leuk vinden

  • Een hoge concentratie vitamine C (de hoogste op deze lijst) wordt op een zachte manier geleverd voor maximale opheldering en minimale irritatie.

Het is het vermelden waard

  • Met meer dan $ 100 zal de prijs voor iedereen niet redelijk zijn.

Hoe hoger de vitamine C -concentratie, hoe beter de formule zal zijn bij het omkeren en vervagen van hyperpigmentatie.Krachtige formules hebben ook het potentieel om irritanter te zijn, maar Collins zegt dat deze het beste van beide werelden biedt in die zin dat het sterk, maar toch zachtaardig is.

Ze merkt de zware dosis vitamine C op bij 30% - en zonder irritante huid.Dat is waarschijnlijk dankzij de op olie gebaseerde afgifte van tetrahexadecyl-ascorbaat, de voorkeursstabiele vorm van Collins van vitamine C. Het serum bevat ook prebiotica die het huidmicrobioom ondersteunen, evenals hydraterende glycerine en een paar andere botanische antioxidanten.

Prijs op het moment van publicatie: $ 170

Productdetails:

  • Flessengrootte:1 fl oz
  • Voordelen:Brighten, gladmaken, hydrateren, beschermend tegen milieuschade
  • Huid type:Normaal, olieachtig, acne-gevoelig

Hoe we hebben geselecteerd

We hebben dermatologen geraadpleegd voor advies over ingrediënten om naar te zoeken in vitamine C -serums, hoe ze te gebruiken en welke huidtypen profiteren van deze serums.Ze deelden ook productaanbevelingen.

Experts waarmee we spraken op te nemen:

Vervolgens hebben we vandaag de beste vitamine C -serums op de markt onderzocht op basis van de richtlijnen van onze experts.We hebben onze lijst met beste keuzes beperkt op basis van criteria zoals prijs, ingrediënten en voordelen.

Wat te weten over vitamine C -serums

Die kunnen profiteren van vitamine C -serum

Vrijwel iedereen kan de beschermende voordelen van een vitamine C-serum oogsten, met uitzondering van die met ultra-gevoelige of reactieve huid.Een patch -test wordt door de meeste merken aanbevolen voordat ze op het hele gezicht blijven worden gebruikt.Dr. Lamb voegt eraan toe dat die vatbaar zijn voor onregelmatig pigment en zonnevlekken waarschijnlijk profiteren van een vitamine C -serum.

Hoe vaak moet u vitamine C -serum gebruiken

Dr. Lamb stelt voor om eenmaal per dag een vitamine C -serum te gebruiken om te beginnen en vervolgens tot twee keer per dag te bouwen als uw huid goed reageert.Als je aanvankelijk een slechte reactie hebt, stelt ze ook voor een paar verschillende producten te proberen.Volg altijd overdag applicaties met SPF.

Hoe u vitamine C -serum in uw routine kunt gebruiken

Dr. Collins beveelt altijd aan een eenvoudige driestaps huidverzorgingsroutine van reinigingsmiddel, serum en vochtinbrengende crème.Ze merkt op dat het beste praktijk is om huidverzorgingsproducten in volgorde van gewicht aan te brengen, met dikkere, dichtere producten die plaatsvinden tegen het einde van uw routine en lichtere producten zoals vitamine C -serums die eerst gaan na het reinigen.

Uw vragen, beantwoord

Wat doet vitamine C -serum voor je gezicht?

Vitamine C is een belangrijke drijvende kracht achter verlichtende donkere vlekken, avondje uit textuur en toon, en het verminderen van oxidatieve stress van het milieu op de huid, zegt Dr. Lamb.Daarom speelt het een rol bij het voorkomen van toekomstige fijne lijnen, saaiheid en pigmentatie.

Is het oké om elke dag vitamine C -serum te gebruiken?

Ja, maar het is het beste om eerst te gemak met een patch -test om ervoor te zorgen dat uw huid niet reageert.Begin vervolgens een eenmaal daags gebruik voordat u naar de ochtend- en nachttoepassing gaat.

Wie we zijn

Kayla Blanton is een freelance schrijver met een bachelordiploma in journalistiek en een specialisatie in volksgezondheid en vrouwen, geslacht en seksualiteitsstudies.Ze heeft vijf jaar lang gezondheid, voeding, levensstijl en schoonheid behandeld bij verschillende winkels.

Adres fijne lijnen en UV -schade met deze 8 beste vitamine C -serums (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6068

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.