Een gids voor de beste liftstoelen voor senioren (2023)

Inhoudsopgave

 • Wat is een liftstoel?
 • Soorten liftstoelen
 • Functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van de beste liftstoel voor u
 • Liftstoel voor- en nadelen
 • How Much Do Lift Chairs Cost?
 • Dekt de verzekering liftstoelen?

{{tocstate.toggletocshowmore?'Show More': 'Show Less'}}

Naarmate mensen ouder worden, wordt het moeilijker om eenvoudige dingen te doen als ze mogelijk als vanzelfsprekend worden beschouwd - zoals opstaan uit een stoel.Maar voor senioren die hun onafhankelijkheid waarderen en zoveel mogelijk op zichzelf willen doen, kan een power lift -stoel een uitstekende investering zijn.

Het kiezen van de juiste liftstoel kan overweldigend aanvoelen, dus hier is een blik op precies wat deze stoelen kunnen bieden en waar ze naar moeten zoeken bij de aankoop ervan.

Uitgelicht partneraanbiedingA Guide To The Best Lift Chairs For Seniors (1)

Partneraanbiedingen omvatten merken die Forbes Health hebben betaald om bovenaan onze lijst te verschijnen. Hoewel dit van invloed kan zijn op waar hun producten of diensten op onze site verschijnen, heeft dit op geen enkele manier invloed op onze beoordelingen, die gebaseerd zijn op grondig onderzoek, solide methodologieën en deskundig advies. Onze partners kunnen ons niet betalen om positieve beoordelingen van hun producten of diensten te garanderen

Vive Health Lift -stoel

A Guide To The Best Lift Chairs For Seniors (2)
 • Geweldige ondersteuning voor mensen met knie-, heup- en rugklachten
 • De liftstoel zorgt voor een soepele beweging en is voorzien van een krachtige motor om de stoel stilletjes op te tillen en achterover te laten leunen
 • Goed gevormd, de zachte liftstoel is gestoffeerd met materiaal dat gemakkelijk te reinigen is
 • Richt u op de bovenrug, de lendenstreek, de dijen en de kuiten met een rustgevende massage
 • Inclusief een voorgemonteerde basis en rugleuning voor eenvoudige installatie zonder gereedschap

Op de website van Vive Health

Wat is een liftstoel?

Een liftstoel is een stoel in de stijl die een motor gebruikt om een persoon veilig en gemakkelijk uit een zittende positie te helpen.Het powerlifting -mechanisme van binnen duwt de hele stoel omhoog van zijn basis om de gebruiker te helpen op te staan.Hoewel het misschien als een luxe klinkt, is het voor veel mensen een noodzaak.

Liftstoelen kunnen ook senioren helpen om veilig en comfortabel van de staande positie te gaan zitten."Voor senioren die moeite hebben om op te gaan of te gaan zitten, kan deze [hulp] helpen de pijn te verminderen en mogelijk angst te verlichten", zegt Josie Rhoades, vice-president van klinische operaties bij Brightstar Care, een nationale thuiszorg voor thuiszorg en medisch personeelsfranchise.Senioren die worstelen om op zichzelf te zitten of te staan, kunnen overdreven op hun armen vertrouwen en kunnen uiteindelijk glijden of schaden.

De liggende posities van liftstoelen bieden ook voordelen. “Senioren hebben vaak het gebruik van een liftstoel nodig omdat de til- en ligposities van de stoel hun benen helpen optillen om de overmatige ophoping van vocht te verminderen en de bloedsomloop in hun benen te verbeteren”, zegt Rhoades.

Soorten liftstoelen

Volgens Rhoades zijn er drie hoofdtypen liftstoelen:

 • Twee-positie.De meest elementaire optie is dat deze liftstoel in een hoek van 45 graden kan worden gekanteld, waardoor de zittende persoon iets naar achteren kan leunen. Het bevat één motor, die het hefvermogen van de stoel, het leunvermogen en de voetsteun regelt. “Wanneer de rugleuning achterover leunt, moet de voetensteun uitschuiven”, zegt Rhoades. “Ze kunnen niet onafhankelijk van elkaar opereren.” Deze stoelen worden over het algemeen gebruikt om televisie te kijken en/of te lezen en nemen niet veel ruimte in beslag.
 • Drie-positie.Deze liftstoel leunt verder naar een bijna vlakke positie. Hij wordt aangedreven door één motor, waardoor de voetensteun niet onafhankelijk van de rugleuning werkt. “De zittende persoon wordt in een lichte ‘V’-formatie op de heupen geplaatst, met de rugleuning achterover en de knieën en voeten hoger dan de heupen”, zegt Rhoades. Omdat hij zo ver naar achteren kan worden gekanteld, is deze stoel ideaal voor een dutje en nuttig voor senioren die niet plat in bed kunnen slapen.
 • Oneindige positie.De meest veelzijdige (en doorgaans de duurste) optie, een liftstoel met oneindige positie, biedt een volledige ligstand met zowel de rugleuning als de voetsteun evenwijdig aan de vloer. “Liftstoelen met oneindige positie bevatten meestal twee motoren”, zegt Rhoades. “De eerste motor regelt doorgaans de rugleuning, en de andere regelt de voetsteun, waardoor senioren goed in een zittende positie kunnen zitten met hun benen naar voren gestrekt.” Voordat u een liftstoel met oneindige positie koopt (ook wel een stoel zonder zwaartekracht genoemd), dient u uw arts te raadplegen, aangezien het voor sommige senioren niet veilig is om zich in deze positie te bevinden.

Functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van de beste liftstoel voor u

Er zijn veel details waar u aan moet denken bij het zoeken naar de perfecte liftstoel. En in sommige gevallen wilt u misschien met uw arts praten over de beste voor u. Overwegen:

 • Positie opties.Rhoades benadrukt hoe belangrijk het is om erachter te komen hoeveel posities de stoel heeft, en om te bepalen welke posities voor u het belangrijkst zijn. Als u bijvoorbeeld een dutje wilt kunnen doen in uw liftstoel, kunt u kiezen voor een stoel met drie standen of een stoel met oneindige standen in plaats van een stoel met twee standen.
 • Materiaal.Onderzoek waar de stoel van is gemaakt en test deze indien mogelijk in een winkel."Sommige senioren hebben een steviger stoel nodig, afhankelijk van hun comfortniveau of als ze een specifieke behoefte hebben", zegt Rhoades.
 • Maat.Liftstoelen kunnen groot zijn, dus meet het en de ruimte die u van plan bent het in te zetten om ervoor te zorgen dat de stoel die u wilt goed passen."Vermijd het rommelen van de ruimte waarin de stoel wordt geplaatst om de kans te verkleinen dat een senior valt wanneer hij naar hun liftstoel loopt," voegt Rhoades toe.
 • Draagvermogen.Controleer het draagvermogen van uw stoel. Omdat deze met een motor werkt, wilt u niet voortdurend overgewicht op de stoel plaatsen. De meeste liftstoelen hebben een maximaal draagvermogen van 300 pond, maar er zijn ook stoelen met hogere gewichtslimieten verkrijgbaar.
 • Een niet-slip bodem.U wilt zich geen zorgen hoeven te maken over de stoel die glijdt terwijl u gaat zitten of opstaan, dus zorg ervoor dat de bodem een niet-slipgreep heeft en de stoel zelf stevig is.
 • Leuke functies.Sommige liftstoelen bieden een verscheidenheid aan functies die niet medisch noodzakelijk zijn, maar die de algehele ervaring van de stoel kunnen verbeteren. Deze functies kunnen massagemogelijkheden, bekerhouders, USB-oplaadpoorten en draadloze afstandsbedieningen omvatten.

Koop nu:Beschikbaar op Amazon.

Liftstoel voor- en nadelen

Liftstoelen zijn niet alleen comfortabele meubels, maar hebben ook veel fysieke en emotionele voordelen.

 • Ze helpen senioren hun onafhankelijkheid te behouden.
 • Ze helpen bij senior mobiliteit.Onderzoek ondersteunt de bewering dat liftstoelen senioren helpen zitten en sneller staan[1]Ahray A, Yang W, Inada M, et al.Ontwikkeling van de Lift Assist-stoel voor ouderen “Rakutateru.Procedia informatica.2018; 131: 31-37..
 • Ze verminderen het risico op vallen en medisch ingrijpen.
 • Ze verlichten de druk in de benen en verbeteren de bloedsomloop, zegt Rhoades.
 • Ze kunnen de angst helpen verminderen, omdat ze senioren de druk ontnemen om hulp te vragen bij het vaak staan ​​of zitten.

Aan de andere kant zijn er ook enkele negatieve aspecten van liftstoelen.

 • Ze kunnen erg duur zijn.
 • Ze werken niet voor iedereen. “Hefstoelen zijn geen geschikte optie voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht of goed rechtop kunnen staan”, zegt Rhoades.
 • Afhankelijk worden van liftstoelen kan op termijn negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben. “Het gewone gebruik van een liftstoel kan de spierkracht verder verminderen, omdat de persoon zijn spieren niet zo vaak gebruikt”, zegt Rhoades.

Hoeveel kosten liftstoelen?

Volgens Rhoades kunnen liftstoelen in prijs variëren van slechts $ 600 tot meer dan $ 1.000, afhankelijk van het type en de gewenste extra functies. Een liftstoel met twee standen kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een liftstoel met oneindige standen.

Als u niet voor de lange termijn in een liftstoel wilt investeren, overweeg dan om er een te huren.Huurwinkels voor medische apparatuur in uw regio kunnen verhuurstoelverhuur aanbieden voor een prijs die lager is dan de kosten voor het kopen van een nieuwe.

Uitgelichte partner

Dekt de verzekering liftstoelen?

Een liftstoel kan door uw verzekering worden gedekt zodra uw arts de medische noodzaak ervan formeel heeft vastgesteld en deze informatie bij uw verzekeringsmaatschappij heeft ingediend. Volgens Rhoades moet aan de volgende eisen worden voldaan voordat een liftstoel onder de verzekering valt:

 • De patiënt heeft ernstige artritis van de heup of knie of een ernstige neuromusculaire ziekte.
 • De patiënt is volledig niet in staat zelfstandig op te staan ​​uit een gewone stoel.
 • Bij het staan kan de patiënt onafhankelijk lopen of met behulp van een wandelaar of stok.Als de patiënt van in de stoel moet gaan zitten om in een rolstoel te zitten, kan dit niveau van beperkte mobiliteit voorkomen dat verzekeringsmaatschappijen voor de stoel betalen.
 • Het stoelliftmechanisme maakt deel uit van de behandeling van de arts om verbetering of langzame verslechtering van de toestand van de persoon te bewerkstelligen.

Ontspan en verlicht terug en heuppijn

De Vive Lift Chair gaat soepel omhoog en kantelt naar voren om de druk op de knieën, heupen en rug te verlichten en kan in elke positie achterover leunen voor rust en ontspanning. De elektrisch verstelbare ligfunctie en 5 massagemodi bieden ultiem comfort met één klik op de knop.

Winkel nu

Op de website van Vive Health

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 28/09/2023

Views: 5456

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.