Er komt geen lucht uit de ventilatieopeningen in de auto: 7 belangrijkste oorzaken en oplossingen (2023)

Wanneer het hoogtepunt van de zomer nadert, kan de temperatuur in een auto in de eerste tien minuten oplopen tot 20 graden, wat ongemak en een grote kans op een zonnesteek met zich meebrengt voor elke bestuurder of passagier.

Daarom is airconditioning de grootste redder in het bieden van de ideale koele temperatuur tijdens de reis.

Het probleem komt echter wanneer je ontdekt dat dit het geval iser komt geen lucht uit de ventilatieopeningen in de auto. Deze storing vormt een groot gevaar voor de gezondheid van de inzittenden en zorgt voor een slechtere reiservaring.

Laten we via dit artikel eens kijken naar enkele veelvoorkomende redenen en hoe we dit probleem het meest effectief kunnen aanpakken.

Waarom komt er geen lucht uit de ventilatieopeningen in de auto?

No Air Coming Out Of Vents In Car: 7 Main Causes & Solutions (1)

De auto bestaat uit een gesloten ijzeren kist, terwijl de ventilatieopeningen een rol spelen bij de luchtcirculatie en temperatuurregeling in het voertuig.

Maar helaas,Er komt geen lucht uit de ventilatieopeningen in de autoom verschillende redenen hieronder.

Doorgebrande zekering

De zekering heeft de functie om de stabiliteit van de stroom te behouden en deze te beschermen tegen kortsluiting en overbelasting.

Wanneer het ventilatiesysteem een ​​beschadigde zekering detecteert, zal het niet werken totdat u de installatie van een nieuwe zekeringvervanging hebt voltooid.

In geval van een explosie is de kans groot dat de bedrading een ernstig probleem heeft en door een professionele monteur moet worden gecontroleerd.

Als u onze waarschuwing negeert en een nieuwe zekering installeert, zal deze snel hetzelfde lot ondergaan.

Voor de rest van de schade kunt u overwegen om het zelf thuis te installeren vanwege de budgetvriendelijke kosten en het installatiegemak van het product.

Slecht elektrisch relais

Het relais is verantwoordelijk voor het regelen van de richting van de stroom door de apparaten die in uw voertuig zijn ingebouwd.

Qua werkingsmechanisme gebruikt het een kleine hoeveelheid elektriciteit om apparaten te besturen die grotere stromen vereisen.

Wanneer het relais uitvalt, krijgt het ventilatiesysteem geen stroom meer van de accu of andere voeding, waardoor er een storing ontstaater blaast geen lucht uit de ventilatieopeningen van de auto.

Storing in de ventilatormotor

De ventilatormotor is de drijvende kracht die lucht door de ventilatieopeningen uw cabine in blaast.

Net als elke andere ventilatormotor is hij na verloop van tijd onderhevig aan slijtage, verstopping door vreemde voorwerpen en zelfsstoring en brand als gevolg van elektrische problemen.

Wanneer u de airconditioner op vol vermogen aanzet, maar alleen vindtlucht komt nauwelijks uit de ventilatieopeningen in de automoet u eerst naar een reparatiecentrum gaan en het ventilatorsysteem laten controleren.

Afhankelijk van de ernst repareren of vervangen de monteurs hier een nieuw product voor uw voertuig.

Verstopte luchtinlaat

Elke auto is voorzien van een inlaatvenster voor frisse lucht voor de inlaat van buitenlucht en een inlaatvenster voor airconditioning in het voertuig.

Zodra de airconditioner geen lucht uit deze inlaten ontvangt,er blaast geen lucht uit de ventilatieopeningen in de auto.

De oorzaken van deze lamellen zijn vaak puin, stof, insecten en gevallen bladeren.

Omdat deze onderdelen gevoelig zijn voor problemen, kunt u ze het beste periodiek laten controleren en reinigen met de hulp van een plaatselijk reparatiecentrum.

Gebroken slang

Het ventilatiekanaal fungeert als luchtkanaal van het ventilatiekanaalsysteem naar de bestuurder. Als een van deze slangen beschadigd, versleten of los zit, zal de lucht door de opening ontsnappen in plaats van naar buiten de cabine in.

Als een vreemd voorwerp een verstopping veroorzaakt, wordt de lucht terug in het ventilatiesysteem geduwd, waardoor het systeem en de ervaring van de bewoner worden beschadigd.

Slechte schakelaar

Slechte schakelaars zijn geen vaak voorkomende oorzaak, dus het is voor bestuurders vaak moeilijk om de oorzaak van het probleem te identificeren.

Wanneer de schakelaar op het bedieningspaneel defect is (kapot of vastzit), wordt het bedieningsmeldingssignaal niet naar de airconditioner verzonden, waardoor de airconditioner niet werkt ener blaast geen lucht uit de ventilatieopeningen in de auto.

Als uw voertuig dit probleem ondervindt, moet u uw monteur de schakelaar laten vervangen door een nieuwe.

Slecht luchtfilter

Averstopt luchtfilter(door vuil of kleine voorwerpen) zal de luchtstroom uit de airconditioner aanzienlijk blokkeren.

Hoe ernstiger de verstopping, hoe minder lucht er in het ventilatiesysteem zit. Controleer dit toestel daarom periodiek om het knelpunt op te sporen en op te lossen.

Hoe repareer ik auto-ventilatieopeningen die niet werken?

Regelmatig schoonmaken van de auto helpt bij het schoonmaken en verwijderen van voorwerpen aan de buitenkant van de ventilatieopeningen. Het is echter geen effectieve oplossing als het probleem uit het ventilatiesysteem komt.

Ontdek hieronder de 5 meest effectieve schoonmaakoplossingen die we hebben samengesteld en kies de beste oplossing voor jouw probleem!

Methode 1: Een kleine kwast gebruiken

No Air Coming Out Of Vents In Car: 7 Main Causes & Solutions (2)

Een kleine verfkwast is een goedkoop vuilreinigingsalternatief voor een speciale ventilatieborstel.

Ruiters kunnen het vinden in elk ambachts- of warenhuis in de buurt tegen een uiterst budgetvriendelijke prijs.

Met zijn ideale vorm en formaat kan hij door gaten en in het interieur manoeuvreren om effectief obstakels aan te pakken die vanuit de cabine toegankelijk zijn, zoals papierresten of stof.

Dit product met zachte haren veegt de ventilatieopeningen van auto's schoon zonder risico op krassen of schade aan interieuronderdelen.

Voor de onderdelen in de buurt van de cabine van de auto kunt u kleine verfkwasten gebruiken, vooral de kleine schuimborsteltjes.

Maak de lamellen in uw ventilatieroosters zo diep mogelijk schoon en verwijder alles wat vastzit in de binnenruimte.

Om het beste effect te bereiken, kunt u het beste tijdens het reinigingsproces meer dan één product bereiden. Gebruik er een paar om schoon te maken, terwijl de rest bedoeld is om de ventilatieopeningen te drogen.

Methode 2: Een reinigingsoplossing gebruiken

No Air Coming Out Of Vents In Car: 7 Main Causes & Solutions (3)

Combineer warm water en witte azijn in een verhouding van 1:1, voeg een theelepel bamboe-extract toe en je hebt met succes een zeer nuttige reinigingsoplossing gecreëerd! Bij een tekort aan witte azijn vervang je deze door schoonmaakazijn met citroengeur.

Deze oplossing reinigt diep en helpt bij het verwijderen van de muffe ofbrandende oliegeur komt uit de AC-ventilatorof het luchtfilter. Spuit het op de schuimborstel en boen vervolgens alle delen van de auto die u wilt reinigen.

Voor een diepere reiniging kunnen chauffeurs producten met reinigingsoplossingen overwegen die momenteel op de markt zijn.

Ga gewoon naar een autoreparatiewerkplaats en u krijgt advies over het reinigingsproduct dat voor uw situatie het meest geschikt is.

Methode 3: Een stoomreiniger gebruiken

No Air Coming Out Of Vents In Car: 7 Main Causes & Solutions (4)

Vuil in de ventilatieopening dat niet volledig wordt gereinigd, zal de neiging hebben zich steeds meer te hechten en zich op te hopen.

Als het penseel en de reinigingsoplossing niet volledig verdwijnen, heeft u een professionelere oplossing nodig: een stoomreiniger!

Met een krachtig bedieningsmechanisme kan het product hardnekkig vuil, schimmels en olie eenvoudig verwijderen en het ontluchtingssysteem desinfecteren.

Leid het productmondstuk langzaam door elke ontluchtingsstang totdat alle hardnekkige vlekken zijn verwijderd.

Zet vervolgens de AC-ventilator op vol vermogen aan en gebruik een microvezeldoek om eventuele resterende natte plekken van het reinigingsproces te verwijderen.

Methode 4: Het cabineluchtfilter reinigen

No Air Coming Out Of Vents In Car: 7 Main Causes & Solutions (5)

Afhankelijk van het voertuigmodel zal de positie van het cabineluchtfilter anders zijn, bijvoorbeeld onder het dashboard rechts van de bestuurdersstoel of onder de motorkap.

Voordat u dit onderdeel inspecteert, dient u de instructiehandleiding zorgvuldig te lezen om de exacte locatie van dit product te bepalen.

Normaal gesproken kan de lucht alleen niet naar de ventilatieopeningen van de auto stromen als de verstopping van het luchtfilter onherstelbaar is geworden. Als uit tests blijkt dat dit het geval is, kunt u het filter het beste zo snel mogelijk vervangen door een gloednieuw exemplaar.

Methode 5: Vervangen door een nieuw persluchtfilter

Persluchtreinigers zijn een uitstekende oplossing voor het grondig reinigen, ontgeuren en doden van bacteriegroei in ventilatiekanalen.

Spuit dit product gewoon diep in de ventilatieopeningen en inlaten en wacht op de resultaten!

Hoeveel kost het om de airco van een auto te repareren?

Afhankelijk van de ernst van de schade variëren de kosten van de airco van een auto. Een rijder moet bijvoorbeeld ongeveer $ 100- $ 250 betalen voor een beschadigde reparatie van de ventilatormotor.

Aangezien de tarieven van plaats tot plaats variëren, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke reparatiecentrum voor de meest budgetvriendelijke optie.

In het geval van een defecte zekering heeft u slechts ongeveer $ 10 nodig om een ​​nieuwe te kopen en deze thuis te vervangen. Onderzoek eerst de locatie van de zekering op uw voertuigmodel via Google of de gebruikershandleiding.

Als het probleem uit het cabineluchtfilter komt, moet u €15 tot €50 betalen om een ​​nieuwe vervanging te kopen. U kunt uzelf thuis vervangen of $ 40-50 extra uitgeven om een ​​monteur te huren.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de ventilatieopeningen geblokkeerd zijn?

Er blijft lucht in het ontluchtingsgat stromen, zelfs als de doorgang geblokkeerd is, wat leidt tot verhoogde druk en zelfs schade aan systeemcomponenten.

Bovendien bevorderen vlekken en vuil die zich langdurig ophopen de schimmelgroei, waardoor onaangename geurtjes ontstaan.

Qua rijervaring zorgt het voor een gevoel van mysterie en benauwdheid bij iedereen die erin zit. Als u naar extreem warm weer gaat, vergroot u de kans op een zonnesteek, duizeligheid of zelfs flauwvallen.

Hoe vaak moet ik de ventilatieopeningen van auto's ontstoppen?

Normaal gesproken moet u de ventilatieopeningen schoonmaken door ze minimaal elke twee tot drie maanden te ontstoppen.

Vaker onderhoud aan dit systeem dan de aanbevolen cyclus is altijd welkom, omdat dit zal helpen het luchtcirculatiesysteem in goede staat te houden.

Als de geur na het schoonmaken niet verdwijnt, kunt u uw voertuig het beste voor professionele zorg naar een reparatiecentrum brengen.

Kan ik een stofzuiger gebruiken om de ventilatieopeningen van auto's te ontstoppen?

Het klinkt misschien vreemd, maar overweeg om een ​​stofzuiger te gebruiken voor deze ontstoppingstaak! Maar onthoud: de sleutel tot het verkrijgen van de beste schoonmaakresultaten is het combineren van een stofzuiger met een kleine borstel.

Enkele laatste woorden

Ons artikel geeft u een verzameling vaner komt geen lucht uit de ventilatieopeningen in de autooorzaken en oplossingen.

Als het probleem niet al te ernstig is, kunt u de verstopping thuis volledig oplossen om geld en tijd te besparen.

Het verkrijgen van nuttige informatie over het oplossen van een probleem met betrekking tot het ventilatiesysteem zal helpen bij een grondige oplossing.

Maar onthoud altijd: de sleutel tot een comfortabele rijervaring bij warm weer is het regelmatig onderhoud van uw voertuig en het onderhouden ervanAC-ventilatieopeningen op ideale temperatuur!

Tot ziens in de volgende artikelen!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 12/06/2023

Views: 5940

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.