Evenflo LiteMax DLX Review - Autostoeltjes voor de kleintjes (2023)

(Laatst bijgewerkt op: 27 mei 2021)

Evenflo LiteMax DLX

De Evenflo LiteMax is een hoofdbestanddeel van het naar achteren gerichte segment van de markt voor autostoeltjes. Er zijn een paar modellen: het basismodelLiteMaxdat geschikt is voor kinderen vanaf slechts 3 pond, de volledig uitgerusteVeiligMaxen in het midden van de productlijn staat de LiteMax DLX. Deze stoel heeft de functies die we leuk vinden van de LiteMax (waaronder de heavy-duty vergrendeling en geweldige pasvorm voor kinderen!) En voegt een laadpoot en premium onderste ankerconnectoren toe. Ga met ons mee als we deze stoel van dichterbij bekijken.

CSFTL snelle statistieken

 • Gewichtsbereik: 4 tot 35 pond *onze stoel was gelabeld met een minimumgewicht van 4 pond, maar onze vrienden bij Evenflo hebben bevestigd dat elke stoel met het label "LiteMax" of "SafeMax" kan worden gebruikt vanaf 3 pond en 15,75 inch. We kijken uit naar label-/handleidingupdates voor alle stoelen die deel uitmaken van deze prachtige verandering!
 • Hoogtebereik: 17 tot 32 inch lang en de bovenkant van het hoofd van het kind bevindt zich ten minste 2,5 cm (1 inch) onder de bovenkant van de rugleuning van het kinderzitje
 • Gewicht drager: 8,8 pond
 • Gewicht: drager + basis: 17,8 pond
 • Vervaldatum: 6 jaar
 • Breedte op het breedste punt (randen van het handvat): 17 inch
 • Van voren naar achteren: 29 inch (deze zeer onofficiële meting is afhankelijk van de helling en vorm van de autostoel)
 • Laagste harnaspositie: 15 cm met inzetstuk voor baby's, 7 cm zonder
 • Vereist 1,5 inch speling tussen de kinderwagen en de autostoel wanneer deze niet op de middelste autostoel is geïnstalleerd

Functies

 • Laad been
 • Eersteklas onderste ankerconnectoren
 • Harnas zonder schroefdraad
 • Robuuste babyvulling - moet worden gebruikt als het kind minder dan 6 pond weegt

Hanteer posities

De LiteMax DLX heeft een aantal zeer specifieke regels rond de posities van het handvat. We noemen deze regels aan het begin van de review omdat de handgreep van de stoel vaak iets is dat zorgverleners de hele dag door verplaatsen. Het toevoegen van deze regels aan de handle vergroot de kans op misbruik.

Evenflo LiteMax DLX handgreeppositie 1

Positie 1De meest rechtopstaande handgreeppositie is voor dragen en reizen. Het handvat kan in deze positie worden gebruikt tijdens reizen in zowel de Verenigde Staten als Canada.Positie 1 is de enige handgreeppositie die is toegestaan ​​voor reizen in Canada.

Evenflo LiteMax DLX handgreep positie 2

Positie 2
In de handleiding wordt naar deze stand verwezen als de 'gemaksstand'. Deze stand kan niet worden gebruikt om de stoel of in het voertuig te dragen. Met die beperkingen voegt deze positie van het handvat niet veel waarde toe aan het voertuig, hoewel het kan helpen om de drager te stabiliseren wanneer deze niet in het voertuig zit.

Evenflo LiteMax DLX handgreep positie 3

Positie 3
Het handvat kan in deze positie worden gebruikt tijdens reizen in de Verenigde Staten. Het voegt echter wel extra ruimte van voren naar achteren toe, dus het is niet de meest compacte handgreeppositie.

Evenflo LiteMax DLX handgreep positie 4

Positie 4

In de handleiding wordt naar deze positie verwezen als de "standpositie".

Zet de handgreep in deze stand als je de kinderwagen op de grond zet. Gebruik deze stand NOOIT in een voertuig.

*BELANGRIJK: Gebruik NOOIT stand 2 of 4 als u in een voertuig reist. Amerikaanse en Canadese modellen verschillen in acceptabele handgreepposities voor reizen

Basiscompatibiliteit

DeLiteMax DLX-basisis compatibel met elke LiteMax-drager. Vertaling: als een gezin een laadpoot wil toevoegen aan hun basismodel LiteMax, kunnen ze dat doen door een extra LiteMax DLX-basis aan te schaffen!

Leunhoekindicator

Evenflo LiteMax DLX hellingshoekindicator

De LiteMax DLX heeft twee ligposities wanneer hij samen met de basis wordt geïnstalleerd:

Blauw: 4 - 20 pond
Groen: 20 - 35 pond

Zorg ervoor dat de hellingshoekindicator zich in de juiste zone voor uw kind bevindt door de hoekverstelling op de basis uit te schuiven of in te trekken. Draai de grijze driehoek aan de bovenkant van de basis omhoog om de regelaar naar behoefte uit te schuiven of in te trekken.

De witte indicatielijn moet zich in de juiste zone voor het kind bevinden. Er is een logica om meerdere leunposities te hebben voor verschillende gewichten - de stoel moet in theorie altijd in de juiste leunhoek voor het kind worden geïnstalleerd, maar met meerdere leunhoeken posities voor de gewichtsklassen betekent wel dat het nog een ding is om aan te passen naarmate het kind groeit.

Geen opnieuw in te rijgen harnas

Evenflo LiteMax DLX hoofdsteunversteller

Het harnas en de hoofdsteun zijn vrij eenvoudig te verstellen door aan een hendeltje bovenaan de hoofdsteun te trekken.

Niet bijzonder compact

Evenflo liteMax DLX beoordelingshond

De drager + basis meet ongeveer 29 inch van voren naar achteren gemeten op een plat oppervlak. Het is waarschijnlijk dat de stoel bij installatie iets compacter zou zijn, maar dat maakt hem nog steeds vrij groot. De handleiding vereist een vrije ruimte van 1,5 inch tussen de kinderwagen en de autostoel ervoor als de stoel niet op de middelste zitplaats achterin is geïnstalleerd. Deze vereiste en de vrij grote voetafdruk van de stoel betekenen dat het mogelijk is dat de LiteMax DLX niet de beste optie is voor krappe ruimtes.

De foto links is alleen bedoeld om te benadrukken hoe Review Dog Benson er naast dit mooie autostoeltje uitziet.

Been laden

Evenflo LiteMax DLX laadpoot opgeborgen

Een van de premiumfuncties van de LiteMax DLX is een laadpoot aan de onderkant van de basis. Dit apparaat kan de uitrijtijd tijdens een crash verlengen, waardoor de algehele impact van de crash op het kind wordt verminderd.

Evenflo LiteMax DLX laadpoot instructies

Ik ontdekte dat de lastpoot op deze stoel een paar eigenaardigheden heeft. Ten eerste kan het niet gelijk met de onderkant van de basis worden opgeborgen. Dus toen ik de stoel aan het testen was, merkte ik dat ik naar een stoel staarde die weigerde plat op de grond te zitten. Dit is maar een kleine klacht, aangezien ik vermoed dat de meeste gezinnen de stoel niet langdurig in hun woonkamer zullen bewaren.

Evenflo LiteMax DLX laadpoot vergrendelde indicator

Wanneer de lastpoot op zijn plaats is vergrendeld, wordt de indicator aan het einde van de voet groen.

Evenflo LiteMax DLX laadpoot

De andere eigenaardigheid die ik tegenkwam, was het op zijn plaats krijgen van de laadpoot in mijn voertuig. Ik strekte de poot uit, controleerde of de indicator groen was (aanvaardbaar) en plaatste vervolgens de basis op de voertuigstoel om te ontdekken dat de indicator aan het einde van de laadpoot in de rood/groene (onaanvaardbare) zone was verschoven. Onze vrienden bij Evenflo suggereerden dat het gewicht van een kind in de stoel soms de stoel naar beneden duwde en de indicator weer op zijn plaats zette, dus pakte ik wat handgewichten (gecombineerd gewicht: 7,5 pond) en legde ze in de stoel. Geen verandering.

Ik heb ook mijn niet bijzonder dikke vloer verwijderd, maar dat had helemaal geen invloed op de indicator. Andere gezinnen hebben misschien geluk met het verwijderen van hun vloermatten bij het installeren van deze stoel, dus het is de moeite waard om als optie te vermelden.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat door de lastpoot iets langer uit te strekken dan nodig was, deze in eerste instantie waterpas op de vloer kon zitten - de poot duwde de drukindicator aan de onderkant van de lastpoot met slechts een aanraking terug en verplaatste die indicator stevig in het groene bereik.

Ik ontdekte ook dat wanneer de lastpoot onder de basis werd opgeborgen, de LiteMax DLX niet anders kon dan wiebelen. Hij zat naast me op de vloer van mijn woonkamer als hij niet in de auto lag.

Afsluiten

Evenflo LiteMax DLX-vergrendeling

In de pre-pandemische tijden gaf ik elke maand een inleidende autostoelles. We gebruikten onze autostoel om aanstaande zorgverleners te laten zien hoe ze hun autostoeltje op de juiste manier kunnen installeren en gebruiken. Naast mijn geliefde trainingsstoel vol oprolmechanismen, zouden we het basismodel LiteMax gebruiken als onze demostoel. Tegenwoordig geven we dezelfde klas les via video en laten we een video zien van een andere instructeur die de LiteMax installeert in plaats van een live demo te geven aan onze studenten. Ik mis die klas zo erg!

Dus toen ik de LiteMax DLX uitpakte en dezelfde lockoff op de basis zag die ik zo goed ken, was het alsof ik thuiskwam. Deze vergrendeling wordt gebruikt bij het installeren van de basis met de veiligheidsgordel van het voertuig of de onderste verankeringen.

Harnas heupriem posities

Posities van Evenflo LiteMax DLX-heupriem

Net als de LiteMax heeft de LiteMax DLX 3 kruisgespposities, 3 heupriemharnasposities en 2 harnaslussen. Dat betekent dat de LiteMax DLX kan worden aangepast aan een breed scala aan kinderen! Er zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van elke set heupbandposities.

Geschatte kindermaat:4-6 pondPositie heupband:Binnen

Geschatte kindermaat:6-20 pondPositie heupband:Midden

Geschatte kindermaat:20-35 pondPositie heupband:Buitenste

Regels voor kruisgesp

De stoel heeft 3 kruisgespposities, plus de mogelijkheid om de band terug door de grootste gleuf te halen en vervolgens weer omhoog door de kleinste plek om goed te passen voor de kleinste passagiers. De handleiding bevat instructies voor het aanpassen van deze band, samen met de richtlijn voor gebruik: "steek het kruisriemanker in de gleuf die zich het dichtst bij het kind bevindt, maar NOOIT onder het zitvlak van het kind",

Tussen de posities van de heupriem en de kruisgesp heeft de LiteMax DLX veel manieren om het harnas aan te passen voor de best mogelijke pasvorm voor het kind. We raden zorgverleners aan om de handleiding te raadplegen bij het aanbrengen van deze wijzigingen om te bevestigen dat het harnas correct is verplaatst.

Installatie met de basis

De Lockoff gebruiken — Autogordel

Evenflo LiteMax DLX geïnstalleerd met autogordel

Het installeren van de LiteMax DLX met de autogordel is vrij eenvoudig. Open de vergrendeling op de basis, schuif zowel het heup- als het schoudergedeelte van de autogordel door de vergrendeling, haal de meeste speling uit de gordel en sluit de vergrendeling.

Controleer uw werk door het onderstel een stevige handdruk te geven bij het bandtraject. Het moet minder dan 2,5 cm bewegen op het riempad.

De Lockoff gebruiken - Ankers laten zakken

Lagere ankerconnectorgeleiders

Evenflo LiteMax DLX onderste ankergeleiders

De LiteMax DLX bevat een set onderste ankerconnectorgeleiders die zorgverleners kunnen helpen om de onderste ankerconnectoren uit te lijnen met de onderste ankers in het voertuig. Ik hoefde deze niet te gebruiken in mijn Mitsubishi Outlander uit 2019 - mijn onderste ankers zijn vrij gemakkelijk toegankelijk, maar dat is zeker niet altijd het geval, dus deze kleine schoonheden kunnen van pas komen in voertuigen waar de onderste ankers moeilijker te vinden zijn.

De basis installeren

Evenflo LiteMax DLX onderste ankerband

In tegenstelling tot de LiteMax die ik zo goed ken, heeft de LiteMax DLX premium onderste ankers (in plaats van de standaard j-hook-stijl die te vinden is op de LiteMax). Deze onderste ankers worden losgemaakt via een handige kleine stoffen lus op de connector. Het lastigste deel van deze connectoren was dat losmaken - ik ontdekte dat het anker zelf bijna horizontaal moest zijn om ze los te laten van de onderste ankers van het voertuig. Het bevestigen ervan was geen enkel probleem in mijn voertuig, ze klikten gewoon op de onderste ankers.

Het installeren van de LiteMax DLX met de onderste ankers is vrij eenvoudig. Bevestig eerst de onderste ankerconnectoren losjes aan de onderste ankers in de auto. Open de vergrendeling op de basis en trek het grootste deel van de speling uit de band. Er is een handig klein stukje plastic aan de band bevestigd dat het uiteinde van de band wegstopt, schuif het uiteinde van die band door het plastic stuk en laat dan een heel klein beetje speling over - hierdoor kan de vergrendeling naar werk en verwijder alle spanning van de band.

Evenflo LiteMax DLX geïnstalleerd met onderste ankers

Druk op het grijze gedeelte van de lockoff en druk stevig aan het uiteinde om de lockoff vast te zetten. Controleer uw werk door het onderstel een stevige handdruk te geven bij het bandtraject. Het moet minder dan 2,5 cm bewegen op het riempad.

Installatie zonder de basis

Evenflo LiteMax DLX geïnstalleerd zonder de basis

De LiteMax heeft twee riempaden voor ongefundeerde installaties: traditionele en Euro-routing. De Euro-routeringsmethode gebruikt de volledige veiligheidsgordel van het voertuig - deze wikkelt zich rond de achterkant van de bagagedrager en wordt niet alleen door het gordelpad geleid.

Ik installeerde de stoel eerst met de traditionele gordelgeleiding waarbij het heupgedeelte van de autogordel over de gordelgeleiders op de bagagedrager wordt geregen, vervolgens vastgezet door de veiligheidsgordel van het voertuig te vergrendelen en alle speling te verwijderen. Ik kon de koerier zonder problemen op deze manier installeren.

Evenflo LiteMax DLX geïnstalleerd zonder de basis

Ik ging toen verder met installeren met behulp van de Euro-routeringsmethode. In de meeste gevallen wordt dit type installatie ondersteund door een kleine clip of gleuf aan de achterkant van de drager. Helaas heeft de LiteMax DLX dat type apparaat niet op de achterkant, dus ik had moeite om de veiligheidsgordel op de achterkant van de kinderwagen te krijgen waar hij hoort te zitten.

De Evenflo LiteMax DLX autogordel zit laag op de bagagedrager

De gespen van mijn voertuig zitten vrij laag op de stoel van het voertuig, dus ik ontdekte dat elke keer dat ik de LiteMax DLX met deze methode installeerde, het schoudergedeelte van de veiligheidsgordel naar beneden gleed tot bijna de onderkant van de bagagedrager.

Ik zou absoluut liever zien dat er een clip aan de achterkant van de drager wordt toegevoegd om de schoudergordel op zijn plaats te houden.

Baseless Leunen Leunen Hoek Indicator

Evenflo LiteMax DLX baseless hellingshoekindicator

Meestal is de indicator voor de hellingshoek op het draaggedeelte van een autostoeltje dat alleen naar achteren is gericht niet zo goed zichtbaar als zijn tegenhanger op de basis. Maar de LiteMax DLX tilt dit naar een nieuw niveau door een lijn te hebben die niet duidelijk is gemarkeerd, op een pijl staat, en niet alleen dat alles, maar er zijn TWEE identieke pijlen onder iets verschillende hoeken aan de buitenkant van de drager.

Op de ene pagina toont de handleiding de pijl/lijn aan de achterkant van de kinderwagen als indicator voor de hellingshoek, maar op een andere pagina zijn beide pijlen omcirkeld. We willen graag slechts één "lijn" op de koerier zien om verwarring te voorkomen.

Geschikt voor kind

Preemie-pop

Evenflo LiteMax DLX Preemie Fit

De LiteMax DLX is geschikt voor kinderen die tussen de 4 en 35 pond wegen, dus we hebben onze Preemie-pop Huggable Images gevraagd om de stoel voor ons te modelleren. Onze pop heeft een nieuwe outfit aan, met dank aan een aardige moeder in onze lokale Buy Nothing-groep.

De stoel past heel goed bij onze 4 pond, 17 inch lange pop. We zouden verwachten dat de andere stoelen in de LiteMax-stoelenfamilie ook goed passen bij de kleinste passagiers! De babyvulling is vereist voor deze pop, aangezien de pop minder dan 6 pond weegt.

Pasgeboren pop

Met vulling

Evenflo LiteMax DLX pasgeboren pop

Onze pasgeboren Huggable Images-pop weegt 7 pond en is 45 cm lang. Onze pop lijkt een beetje krap met de babyvulling in de stoel, hoewel het harnas een geweldige pasvorm biedt.

Evenflo LiteMax DLX newborn pop zonder vulling

Zonder vulling

Dus hebben we de vulling verwijderd en de pop lijkt comfortabeler, in ieder geval zo comfortabel als een pop zou kunnen lijken. De vulling is vereist totdat het kind 6 pond weegt, dus het is optioneel voor onze pop van 7 pond.

16 maanden oude pop

Evenflo LiteMax DLX pop van 16 maanden oud

Onze pop van 16 maanden oud is 31 inch lang. De stoel is geschikt voor kinderen tot 32 inch lang, dus we hadden ons poppenmodel de stoel. Het hoofd van de pop bevindt zich op slechts ongeveer 2,5 cm van de bovenkant van de schaal van de stoel, de stoel is op dit punt bijna ontgroeid. Hoewel veel draagzakken voor baby's worden beoordeeld op 32 of meer pond, merken we dat het zelden voorkomt dat een gezin een draagzak gebruikt na het eerste jaar.

Belangrijke informatie: waar te vinden

Evenflo LiteMax DLX fabricagedatum label

Fabricagedatum label:de LiteMax DLX heeft een levensduur van 6 jaar. Er is een fabricagedatumlabel met de vervaldatum aan de onderkant van de drager en een andere aan de onderkant van de basis.

Evenflo LiteMax DLX handmatige opslag

Handmatige opslag:de handleiding kan onder de hoes van de kinderwagen worden opgeborgen, hij kan onder de rechtervoet van het kind worden opgeborgen. Op de rand van de drager zit een label om deze opslaglocatie aan te geven.

Evenflo LiteMax DLX FAA-goedkeuringslabel

FAA-goedkeuringslabel:de LiteMax DLX is goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen zonder basis. Het goedkeuringslabel bevindt zich aan de onderzijde van de drager.

Algemene gedachten

De LiteMax DLX brengt veel van de functies die we kennen van andere LiteMax-stoelen in een goed uitgerust, redelijk geprijsd pakket. Het biedt dezelfde consistente pasvorm voor kinderen die we kennen en voegt een pluche hoes toe. De eigenzinnige lastpoot is even wennen, maar uiteindelijk zijn we er wel uitgekomen! Mijn enige aarzeling rond deze stoel is het ontbreken van een clip voor ongegronde installaties met de Euro-routing - het ontbreken van die clip maakt het een uitdaging om de veiligheidsgordel van het voertuig op de juiste plaats te krijgen. Buiten dat heeft deze stoel veel te bieden voor een redelijke prijs!

Weggeven

Onze vrienden bij Evenflo geven één LiteMax DLX weg aan een lezer in de Verenigde Staten of Canada. Lees onze algemene voorwaarden en vul hieronder in om kans te maken!

een Rafflecopter-weggeefactie

Verwant

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 23/01/2024

Views: 6087

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.