Hoe krijg ik ongedierte uit mijn auto | Duurzaamheidsgarantie (2023)

Motorstoring, gekauwde draden, beschadigde bekleding - dit zijn slechts enkele van de problemen waarmee u te maken kunt krijgen als u ongedierte en insecten in uw auto krijgt.

Ratten, muizen, spinnen en vlooien kunnen allemaal een thuis vinden in uw auto als de omstandigheden goed zijn en schade, allergieën, ongemak of zelfs ziekte veroorzaken. Auto's die lange tijd stil staan, zijn vatbaarder voor ongedierte in hun auto, maar het goede nieuws is dat het voorkomen van plagen en het verwijderen van ongedierte relatief eenvoudig is.

Als je de ongenode lifters wilt dumpen en je voertuig wilt beschermen, bekijk dan deze eenvoudig te volgen gids die is samengesteld door onze experts over de meest voorkomende plagen en hoe je ze kunt verwijderen.

Hoe te verwijderenVeelvoorkomend ongedierte gevonden in auto's

Ongedierte #1: knaagdieren

Heb je ze?

Alsuw voertuig heeft op zijn plaats gestaanof defecten heeft waarvan u vermoedt dat ze door de knaagdieren zijn veroorzaakt, draag beschermende handschoenen en inspecteer de auto. Controleer uw directe omgeving op uitwerpselen en zorg ervoor dat u niet te dichtbij komt.

Knaagdieren die op zoek zijn naar voedsel of onderdak kunnen uw voertuig binnendringen via ventilatieopeningen en gaten die zijn ontstaan ​​door corrosie. Ze nestelen overal, van het reservewielcompartiment tot verschillende delen van de motor, zelfs achter koplampen en achterkleppen.

Hoe ze te voorkomen:

Endurance Auto-expert Adam Karner zegt: "Kleine dieren verblijven tijdens de wintermaanden vaak in auto's om aan de kou te ontsnappen, dus controleer dit goed voordat u uw auto start."

Knaagdieren hebben de neiging zich te nestelen in voertuigen die al een tijdje niet zijn gebruikt, dus een keer per week een ritje maken met uw auto kan de eenvoudigste en meest effectieve manier zijn om knaagdieren te voorkomen. Laat de auto niet in de buurt van voedselbronnen zoals vogelvoeders en zorg ervoor dat u hem schoon houdt en voer verwijdert. Overgebleven voedselverpakkingen en fastfoodzakken lijken misschien niet zo erg, maar dit kan na verloop van tijd knaagdieren en andere kleine wezens aantrekken.

Hoe kom je er vanaf:

Van knaagdieren is bekend dat ze allerlei soorten ziekten bij zich dragen, wat gevaarlijk kan zijn om er zelf mee om te gaan. Zorg ervoor dat u beschermende kleding gebruikt, vooral handschoenen bij het inspecteren van uw voertuig en kom niet te dicht bij de knaagdieren of hun uitwerpselen.

U kunt geuren zoals etherische oliën of cederhoutsnippers gebruiken om knaagdieren af ​​te weren, en zorgvuldig geplaatste vallen in en rond het voertuig kunnen ook werken. Door de ruimte minder aantrekkelijk te maken, kunt u de auto regelmatig schoonmaken en gebruiken.

Als u vermoedt dat u een knaagdier heeft dat zich nestelt of dood is op een moeilijk bereikbare plaats, zoals een luchtfilter,zoek een goede monteurom u te helpen ze veilig te verwijderen zonder uw voertuig te beschadigen. Nadat u eventuele knaagdieren heeft verwijderd, wilt u ook uw auto grondig reinigen met een ontsmettingsmiddel of bleekmiddel.

Een van debeste dingen om te doen voor uw autona het verwijderen van een knaagdier moet u naar een wasstraat gaan om ervoor te zorgen dat uw auto grondig schoon en klaar voor gebruik is.

Ongedierte #2: Spinnen

Heb je ze?

Controleer op spinnenwebben en de spinnen zelf rond het dashboard, het stuur, ramen, deurranden en ventilatieopeningen.

Spinnen hebben de neiging om warmere plekken op te zoeken om hun toevlucht te zoeken tegen de kou, wat vaker voorkomt in de winter. Ze kunnen snel uw voertuig binnendringen via zijspiegels, openingen in de motorkap en ventilatieopeningen.

Hoe ze te voorkomen:

Verwijder regelmatig bladeren en ander vuil dat zich ophoopt in de motorkap en openingen rond deuren of de kofferbak, waardoor spinnen worden uitgenodigd.

Endurance Auto-expert Adam Karner zegt: "Parkeer (indien mogelijk) uit de buurt van bomen om te voorkomen dat er spinnen achter de zijspiegels van uw auto zitten."

Hoe kom je er vanaf:

Spinnen houden niet van sterke geuren zoals etherische oliën, dus als je op zoek bent naar een natuurlijke, niet-giftige manier om ze kwijt te raken, wil je dit misschien eerst proberen. Eucalyptusbladeren kunnen op dezelfde manier worden gebruikt.

Er zijn sprays verkrijgbaar die niet-giftige chemicaliën gebruiken, en fumigatie is een andere optie, maar de insecticiden die in het proces worden gebruikt, zijn vaak giftig en moeten dus waar mogelijk worden vermeden. Spinnen maken van nature webben, zowel aan de zijkant als aan de buitenkant van uw voertuig, die gemakkelijk kunnen worden verwijderdmet een wasstraat.

Ongedierte #3: Vlooien

Heb je ze?

Controleer stoffen oppervlakken zoals de vloeren, stoelen en kofferruimte in uw auto. Vlooien komen meestal in auto's van mensen of hun huisdieren.

Kijk uit voor:

  • Bijten
  • jeuk
  • Vlooien
  • Uitwerpselen (die op peper lijken)

Hoe ze te voorkomen:

Blijf vlooienvrij door uw huisdieren en uzelf regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat u ze niet meeneemt in de auto.Regulier auto onderhoudzoals schoonmaken en stofzuigen kan helpen, evenals afweermiddel.

Hoe kom je er vanaf:

Waar je vlooien vindt, kunnen ook eieren en larven zijn, en niet alle methoden zullen ze allemaal elimineren.

Stofzuig grondig en regelmatig (in ieder geval dagelijks zolang het nodig is om geen beten of jeuk meer op te merken).

Stoomreiniging kan effectief zijn als het gedurende een week of langer regelmatig en consistent wordt herhaald, maar het is meestal het meest succesvol in combinatie met boorzuur om zowel de eieren en larven als de volwassen vlooien aan te pakken. Boorzuur is chemisch niet schadelijk, maar het zal meestal alleen effectief zijn als u het gedurende minstens een week regelmatig herhaalt.

U kunt vlooiensprays met chemicaliën gebruiken als laatste redmiddel als niet-toxische middelen niet effectief zijn.

Ongedierte #4: bedwantsen

Heb je ze?

Controleer je huid op beten en controleer de auto op donkere vlekken die kunnen worden veroorzaakt door het bloed of de ontlasting van de insecten. Deze vlekken zijn meestal te vinden op stoffen oppervlakken, vooral rond naden of randen van stoelen of vloermatten. Insectenschelpen kunnen ook een duidelijke indicator zijn van bedwantsen, omdat ze de neiging hebben om hun huid af te werpen, dus let ook op de schelpen, meestal in de buurt van scheuren of openingen.

U of andere passagiers kunnen bedwantsen in de auto brengen - op uw persoon, in kleding of in dingen zoals dozen.

Hoe ze te voorkomen:

Inspecteer uw voertuig regelmatig en houd het schoon door stoffen oppervlakken te wassen, afval en puin te verwijderen en regelmatig te stofzuigen.

Hoe kom je er vanaf:

Een grondige reiniging is de beste manier om van bedwantsen af ​​te komen. Verwijder al het vuil en vuil, stofzuig het interieur grondig en was alle stoffen oppervlakken die je kunt wassen.

Veelgestelde vragen: bugs in auto's

Wat zijn veelgemaakte fouten bij het verwijderen van bugs in auto's?

Het verkeerde product gebruiken voor de verkeerde bug. Zorg ervoor dat u de plaag correct hebt gediagnosticeerd - het gebruik van het verkeerde product kost u tijd en geld. De andere belangrijke overweging is dat u geen product wilt kiezen dat de bekleding van uw voertuig of andere oppervlakken kan beschadigen.

Wat zijn de meest voorkomende plagen in auto's?

Enkele van de meest voorkomende insecten die je in auto's tegenkomt, zijn knaagdieren zoals muizen en ratten, spinnen, vlooien en bedwantsen.

Wat zorgt ervoor dat ongedierte en knaagdieren in auto's verblijven?

Insecten en knaagdieren worden aangetrokken door auto's omdat ze willen schuilen voor roofdieren of het weer, of omdat ze op zoek zijn naar voedsel.

Kunnen insecten in een gesloten auto komen?

Ja, het komt vaak voor dat insecten in gesloten auto's terechtkomen via de motorkap en ventilatieopeningen of door niet-afgedichte openingen in deuren of ramen.

Wat is de meest gebruikelijke methode van ongediertebestrijding voor auto's?

Sprays zijn gebruikelijk, maar we raden aan eerst natuurlijke en niet-toxische middelen te gebruiken. Je kunt ook vallen gebruiken.

Wat is de beste manier om ongedierte in de auto te voorkomen?

Houd uw voertuig schoon, van binnen en van buiten. Verwijder vuil in de kap en de randen van deuren en ramen en verwijder alle voedselkruimels of kleverige resten van snoep of gemorste dranken. Stofoppervlakken reinigen en regelmatig stofzuigen.

Bescherm uw voertuig en bespaar duizenden aan reparaties

Kun jij je auto ontdoen van ongewenste gasten? Het vergt wat doorzettingsvermogen, maar deze tips zouden je moeten helpen om veelvoorkomend ongedierte te verdrijven zonder je voertuig te beschadigen. Of het nu gaat om essentieel onderhoud, onverwachte autoreparaties, pech of knaagdieren, autobezit kan duur worden als u niet over de juiste dekking beschikt.

Wanneer u een Endurance-garantie aanschaft, krijgt u toegang tot het meest uitgebreide beschermingspakket op de markt waarmee u duizenden euro's kunt besparen op autoreparaties. Endurance betaalt de monteur rechtstreeks voor zowel onderdelen als arbeid, zodat u elke stap van het proces kunt ondersteunen. Elk Endurance-beschermingsplan wordt ook geleverd met een jaarEndurance Elite-voordelenzonder extra kosten voor u. Ontvang geweldige voordelen, zoals het vervangen van sleutelhangers, het repareren/vervangen van banden, kortingen bij aanrijdingen en meer.

Vraag hieronder een gratis en vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over onze dekking en flexibele betalingsplannen die geschikt zijn voor elk budget.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 17/01/2024

Views: 5499

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.