Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (2023)

Gemeenschappelijke wezens zoals spinnen, mieren, kakkerlakken en bedwantsen worden meestal in auto's gezien. Nu vraag je je misschien af ​​wat die onbekende kleine zwarte beestjes zijn die in je voertuig kruipen. Deze kleine zwarte beestjes die vaak in auto's worden aangetroffen, zijn tapijtkevers.

Hoe zich te ontdoen vankleine zwarte beestjesin je auto?Stofzuigen gevolgd door het reinigen en wassen van alle stoffen en bekledingen van de auto is een effectieve manier om ongedierte te verwijderen. Door een flinke hoeveelheid boraxpoeder te strooien, kunnen kleine zwarte beestjes uit het besmette gebied worden verwijderd.

Tapijtkevers zijn een van de meest voorkomende plagen die uw voertuig kunnen besmetten. In dit artikel ga je meer in detail in op tapijtkevers, evenals ander ongedierte dat je auto kan besmetten, hoe je ze kunt verwijderen en nog veel meer.

Inhoudsopgave

Waarom zitten er kleine bugs in uw auto?

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (1)

Er zijn tal van redenen waarom kleine beestjes hun weg vinden in auto's.De meest voorkomende oorzaak is het gebrek aan hygiëne in het voertuig.Insecten en andere insecten worden aangetrokken door onhygiënische omgevingen. Een andere reden is dat mensen onbedoeld bugs van buitenaf in auto's kunnen transporteren. Ten slotte kunnen insecten en ongedierte tijdens het koude of regenseizoen hun toevlucht zoeken in een auto.

Kunnen bugs een auto besmetten?

Insectenplagen in auto's komen veel voor.Bugs kunnen op verschillende manieren in de auto gedijen. In de auto kan de warme omgeving ideaal zijn voor insecten om te gedijen en zich voort te planten. Vooral tapijtkevers kunnen een auto besmetten omdat ze een voedselvoorraad in zich hebben, zoals autovloermatten, stoelhoezen entapijten.

Welke kleine beestjes kunnen in uw auto leven?

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (2)

Veelvoorkomende kleine beestjes die in auto's kunnen leven zijn tapijtkevers en bedwantsen.Kakkerlakken en mieren zijn ook heel gewoon die in auto's kunnen leven.

Wat veroorzaakt tapijtkevers in auto's?

De meest voorkomende redenen waarom tapijtkevers auto's besmetten, zijn omdat ze worden aangetrokken door stoffen en materialen in de auto.Ze voeden zich voornamelijk metmaterialen van dierenzoals wol, bont, zijde, veren, vilt en leer. Een andere reden waarom tapijtkevers in auto's zitten, is vanwege afval in de auto en gebrek aan reinheid. Tapijtkevers, vergelijkbaar met ander ongedierte en insecten, houden van een onhygiënische omgeving. Naast het eten van stoffen, kunnen ze ook mensenvoedsel eten, namelijk afval dat onrein in de auto is achtergebleven.

Kunnen tapijtkevers uw auto beschadigen?

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (3)

Tapijtkevers kunnen kleine schade aanrichten aan het interieur van uw auto.Ze kunnen de autovloermatten, autostoelhoezen en stoffen interieurontwerpen van de auto beschadigen omdat ze zich voeden met deze stoffen materialen. Gaten en kleine scheurtjes kunnen worden opgemerkt op tapijten, matten en autostoelen.

Waar leggen tapijtkevers eieren?

Tapijtkeverseieren leggenop hun voedselbron die zich onder andere op bont, wollen stoffen en tapijten bevinden.Ze worden vaak aangetroffen in huizen en auto's. In de auto leggen tapijtkevers hun eieren meestal in autostoelen, vooral in de spleten en kieren. Hun eieren zijn ook te vinden op of onder de vloermat van een auto.

Tapijtkeverlarven in auto

Tapijtkeverlarven zijn herkenbaar aan hun harige, kleine rupsachtige uiterlijk en rode tot bruinachtige kleur. Ze hebben gelige strepen op hun lichaam en ze zijn meestal te vinden in stoelbekleding of onder vloermatten. Omdat ze veel voedsel moeten verslinden, zijn tapijtkeverlarven degenen die de meeste kans hebben stoffen in de auto te beschadigen.

Hoe tapijtkeverbesmetting te inspecteren?

Hieronder volgen de meest voorkomende en typische tekenen van een besmetting met tapijtkevers in auto's:

 • Gaten in autostoelhoezen, matten, tapijten en stoffen. Tapijtkeverlarven zijn sterke eters van dierlijke materialen op stoffen en veroorzaken schade aan het interieur van de auto.
 • Een ander teken van tapijtkeverplaag in de auto is het vinden van tapijtkeverlarven onder vloermatten en onder stoelhoezen. Het zijn kleine harige wormen die op rupsen lijken maar rood tot bruin zijn met gele strepen op het lichaam.
 • Ten slotte, als er een plaag in de auto is, kunnen kleine zwarte beestjes kruipend worden gevonden en zullen ze proberen zich te verstoppen wanneer ze in de auto worden opgemerkt.

Is het veilig om insectenspray in uw auto te spuiten?

Het is veilig om insectensprays in de auto te gebruiken.Zorg er wel voor dat de auto niet direct na het spuiten van de insectenspray wordt gebruikt, omdat de geur en chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor mensen. Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van insectenspray in auto's, is dat sommige insectensprays ervoor kunnen zorgen dat de autolak smelt. Een component op insectensprays heet DEET, die verf kan doen smelten. Controleer de ingrediënten van de insectenspray om er zeker van te zijn dat het veilig is om in voertuigen te gebruiken. De meeste insectensprays hebben een indicatie of label.

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (4)

BioAdvanced Home Pest Kiemmoordenaar Binnen- en buiteninsectenmoordenaar, gebruiksklaar, 24 oz

 • INSECTENDODER: stinkende insectendoder, mierendoder, tekendoder, vlooien...
 • GERM KILLER: Doodt 99,9% van de ziektekiemen die insecten kunnen achterlaten
 • 12 MAANDEN BESCHERMING: Biedt tot 12 maanden bescherming tegen insecten binnenshuis...
 • DOODT VERBORGEN BUGS: Houdt insecten buiten je huis
 • BEPERKINGEN: Niet te koop in CA

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes (tapijtkevers) in uw auto?

Als het gaat om het wegwerken van zwarte tapijtkevers, vindt u hieronder enkele manieren om dit te doen:

 • Identificeer en bepaal welk type insecten en ongedierte in de auto teisteren.
 • Zoek en bevestig welke gebieden beschadigd en besmet zijn in de auto.
 • Verwijder, reinig en was stoffen en hoezen in de auto afzonderlijk. Zo kunnen ze goed worden schoongemaakt.
 • Stoomreiniging in de auto kan zeer effectief zijn. Tapijtkevers kunnen niet tegen hitte en kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd.
 • Van boorzuur is bekend dat het niet alleen tapijtkevers afstoot, maar ook de meest voorkomende insecten. Strooi boraxpoeder in het besmette gebied in de auto en laat het drogen. Stofzuig de auto grondig nadat het boraxpoeder droog is. Borax stoot tapijtkevers af en het stofzuigen van de auto kan effectief zijn bij het verwijderen van larven en eieren.
 • Verwaarloos uw auto niet. Reinig regelmatig om een ​​goede hygiëne in de auto te behouden.
 • Huur professionele ongediertebestrijdingsdiensten in als de plaag te groot is om aan te pakken.

Waar moet u op letten bij het omgaan met ongedierte in uw auto?

Hoe zich te ontdoen van kleine zwarte beestjes in uw auto? | Tips en gids - Pest Samurai (6)

Dit zijn de dingen om in gedachten te houden bij het omgaan met ongedierte in uw auto:

 • Eet indien mogelijk niet in de auto. Als u in de auto dineert, zorg er dan voor dat u de voedselresten en het afval zo snel mogelijk opruimt.
 • Denk er altijd aan om de auto regelmatig schoon te maken om netheid te behouden.
 • Houd er rekening mee dat als de plaag uit de hand is gelopen, professionele ongediertebestrijdingsdiensten kunnen worden ingehuurd en de klus kunnen klaren.

Samenvatting

Er zijn verschillende wezens die in de auto kunnen infecteren en leven. De omstandigheden en omgeving in een auto kunnen perfect zijn voor sommige insecten om te overleven en zich voort te planten. Tapijtkevers, die zich voeden met dierlijke vezels, zijn het meest voorkomende insect dat in auto's kan leven. Gelukkig is het eenvoudig en goedkoop om insecten en ongedierte in uw auto te verwijderen. Een manier om insectenplagen te voorkomen, is door de binnenkant van de auto schoon te houden. Door goed voor uw auto te zorgen en hem niet te verwaarlozen, kunt u hem een ​​heel eind op weg helpen om hem ongediertevrij te houden.

Verwant:Tapijtkevers in bed: komen tapijtkevers in je bed?

Lijst met bronnen

Dille, J., Kirby, C. (2020).Tapijt Kevers. De universiteit van Maine.

Choe, D. (2020).Ongedierte van huizen, constructies, mensen en huisdieren: tapijtkevers. Universiteit van Californië.

Tapijt Kevers. Universiteit van Kentucky.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 01/12/2023

Views: 5497

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.