Ontgrendel het mysterie van impopulariteit: 16 mogelijke redenen waarom mensen je niet mogen (2023)

Ontvang 69 exclusieve relatietips in je inbox:Registreer hier

Ontgrendel het mysterie van impopulariteit: 16 mogelijke redenen waarom mensen je niet mogen (1)

Openbaarmaking: deze pagina bevat gelieerde links naar geselecteerde partners. We ontvangen een commissie als u ervoor kiest om een ​​aankoop te doen nadat u erop hebt geklikt.

Het stemmetje in je hoofd vraagt ​​zich af: "Waarom vinden mensen mij niet leuk?"

Feit: niet iedereen zal je de hele tijd leuk vinden!

Dat is gewoon de menselijke natuur.

We zijn allemaal op zoveel manieren verschillend: van de manier waarop we zijn opgevoed tot de manier waarop we ons kleden en van onze hobby's tot ons gekozen werkveld.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige mensen gewoon niet geleren.

Misschien heb je soms het gevoel dat je iets anders had kunnen doen of zeggen, maar geloof me, het gaat niet altijd om jou!

Dat is een belangrijk punt om te onthouden, want hoeveel moeite je ook doet om je gedrag aan te passen, er zullen altijd mensen zijn die een hekel aan je hebben.

Dat gezegd hebbende, als je echt het gevoel hebt dat minder mensen je leuk vinden dan een hekel aan je hebben (en dat stoort je), dan is het misschien goed besteed om wat tijd te besteden aan het onderzoeken van de mogelijke redenen waarom.

Krijg deskundige hulp bij eventuele negatieve persoonlijkheidskenmerken die mensen afschrikken. Misschien wil je het proberenmet iemand praten via BetterHelp.comvoor kwaliteitszorg op zijn best.

Ben je te druk om de balans op te maken?

Als we eenmaal volwassen zijn en de vervelende trauma's van onze tienerjaren ver achter ons laten, hebben velen van ons de neiging om door de drukte van het leven te skaten zonder een stap terug te doen om na te denken over hoe we op anderen overkomen.

We zijn wie we zijn.

Dus als dingen niet goed gaan in persoonlijke of zakelijke relaties en we zonder vrienden of bondgenoten zitten, is het niet meer dan normaal om te geloven dat 'zij' het probleem hebben.

Maar wat als er bepaalde dingen zijn aan onze eigen manier van doen of gedrag die op de een of andere manier onaangenaam of zelfs actief beledigend zijn?

Misschien zijn er echt enkele barrières die voorkomen dat mensen je leuk vinden.

16 redenen waarom sommige mensen je misschien niet mogen

Wat kan het zijn dat ervoor zorgt dat je minder populair bent dan de meesten?

Waarom loop je uitnodigingen mis en voel je je vaak een Billy-No-Mates?

Of heb je het gevoel dat je carrière eronder lijdt omdat je zowel superieuren als collega's van je vervreemdt?

Laten we eens kijken naar enkele mogelijke factoren.

Met een beetje gezonde zelfreflectie, kunnen een of twee hiervan je aanspreken en je enkele aanwijzingen geven over hoe je je gedrag kunt aanpassen en meer vrienden kunt krijgen.

1. Je praat te veel

Een uitgebreid gesprek voeren is een van de grootste geneugten van het leven, maar het is absoluut tweerichtingsverkeer.

Als één persoon het gesprek domineert en anderen niet de kans geeft om hun eigen mening te uiten, zal dat frustratie en wrok bij de luisteraar veroorzaken.

Gedwongen worden om te luisteren naar een persoon die over zichzelf, hun gevoelens, hun relaties en hun problemen praat, is geen gesprek...

…het is een therapiesessie, en daar betalen mensen goed voor!

Er is een behoorlijk complexe reeks ongeschreven regels over hoe conversatie werkt, die meestal met vallen en opstaan ​​​​worden geleerd als we opgroeien.

De beste gesprekspartner is eigenlijk een heel goede luisteraar!

Onthoud dat en zorg ervoor dat je oprechte vragen stelt over wat er gaande is in het leven van de mensen met wie je praat.

En luister aandachtig naar hun reactie!

Doe dit en je zult niet veel fout gaan.

2. Je houdt ervan om te pronken

Niemand houdt van opscheppers!

Als je leven perfect is en je zo verdomd slim, rijk of succesvol bent, is er nooit een excuus om je vermeende superioriteit door de strot van andere gewone stervelingen te rammen.

De realiteit is dat de meeste mensen het leven behoorlijk zwaar vinden...

… dus het is niet verwonderlijk dat ze minder onder de indruk zijn, of zelfs openlijk vijandig staan ​​tegenover iedereen die er een gewoonte van maakt om hun vele prestaties te benadrukken of te pronken met hun nieuwe auto of foto's van hun exotische vakanties.

Het is niet dat ze jaloers zijn, maar hun eigen leven wordt op de een of andere manier verminderd in vergelijking met jouw gecharmeerde bestaan.

Sociale media hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om te pronken. Je kunt je successen met een druk op de knop delen met je 'vrienden' en ze allemaal laten weten hoe geweldig je leven is.

Misschien zie je dit niet eens als opscheppen.

Geloof me: dat is het.

Je zult het respect van mensen winnen als je de drang weerstaat om je successen te benadrukken en je meer te richten op de prestaties van anderen.

3. Je ontwijkt de schuld

We maken allemaal fouten. Natuurlijk doen we dat.

Het eeuwenoude aforisme ‘vergissen is menselijk’ vat het mooi samen.

En als we een fout maken, is de beste manier om ervan af te komen, het onder ogen te zien,verontschuldigen, en hopelijk leren van de ongelukkige ervaring.

Maariemand die consequent niet toegeeft wanneer ze ongelijk hebbenen, erger nog, zullen ruzie maken tot ze blauw in het gezicht zijn dat het iemand anders was die de fout heeft gemaakt, zal snel vrienden verliezen.

Begrijp me niet verkeerd, het is niet gemakkelijk om te bekennen en je excuses aan te bieden, en er zijn soms onaangename gevolgen.

Dat gezegd hebbende, het is altijd de juiste manier van handelen.

Terwijlverschuiven van de schuldop een onschuldige partij en het is onaanvaardbaar om ze het luchtafweergeschut te zien nemen.

4. Je pest of intimideert anderen

Of het nu thuis of op het werk is, een van de snelste manieren om vrienden te verliezen en alle respect te verliezen, is door in de val te trappen door je metaforische spieren te laten spannen en anderen te pesten die zich anders gedragen of meningen hebben die haaks staan ​​op die van jou.

Een pestkop zijn heeft alles te maken met het voeden van iemands eigen onzekerheden en is eigenlijk een demonstratie van zwakte in plaats van kracht.

Dat is de reden waarom pestkoppen bijna altijd kliekjes vormen die gezamenlijk optreden om degenen die er niet bij horen te intimideren of te bespotten.

Deel uitmaken van zo'n groep gelijkgestemde mensen versterkt hun gevoel van eigenwaarde.

Pestkoppen denken misschien dat ze wel vrienden hebben, maar de groep wordt in feite bij elkaar gehouden door angst voor uitsluiting in plaats van wederzijdse liefde of respect.

Een stap terug doen en je eigen vriendschapsgroep en de manier waarop die functioneert beoordelen, kan je een paar aanwijzingen geven.

Is het een kliek?

Gedijt het op intimidatie en uitsluiting van anderen?

Als dat zo is, denk ik dat je voor jezelf zult uitzoeken wat je moet doen.

5. Je hebt een slechte persoonlijke hygiëne

Sorry dat ik dit terugbreng tot het onderwerp lichaamsgeuren, maar vieze oksels, stinkende adem of algemene onreinheid in onze 21stMet de westerse samenleving van de eeuw win je geen vrienden.

Vroeger, toen iedereen stinkt, zou dit niet zo'n probleem zijn geweest, maar er is nu weinig of geen excuus meer voor iemand om het huis in groezelige kleren te verlaten zonder te douchen, hun tanden te poetsen en hun haar te kammen.

Dat niet doen is gewoon luiheid.

Het komt uiteindelijk neer op beleefdheid jegens anderen, want zelfs als je jezelf niet kunt ruiken, veroorzaakt een slechte persoonlijke hygiëne een aantal behoorlijk smerige geuren.

In drukke grootstedelijke gebieden, in het openbaar vervoer of op kantoor zal niemand bij je in de buurt willen zitten, maar in krappe ruimtes zal dat wel moeten en daar zullen ze je niet dankbaar voor zijn.

Het zal ook uw professionele leven beïnvloeden. Je wordt misschien helemaal niet aangenomen, maar zelfs als je over die hindernis heen springt, kunnen je collega's je afwijzen voordat ze zelfs maar dichtbij genoeg zijn gekomen om je naam te leren kennen!

Als je het gevoel hebt dat je een beetje verslapt op het gebied van persoonlijke hygiëne, is het goede nieuws dat het een eenvoudige oplossing is en de zaken sneller zal veranderen dan je je shirt kunt verwisselen!

6. Je klaagt veel

Het is geen geheim dat het leven soms (of zelfs vaak) een beetje een slog kan zijn.

Er zijn enkele hoogtepunten die onderweg gevierd moeten worden, maar de realiteit voor velen van ons is dat er waarschijnlijk meer strijd dan overwinningen zijn.

Maar dat betekent niet dat het oké is om het oor te buigen van iemand die wil luisteren naar alle rotzooi waarmee je in je eigen leven te maken hebt.

Ze zijn waarschijnlijk toch behoorlijk verstrikt in het nadenken over wegen door het labyrint van stress in hun eigen leven.

Ze zullen je niet bedanken voor het vergroten van hun last door je eigen ellende te delen.

Over het algemeen geven mensen de voorkeur aan degenen die positief blijven ondanks tegenspoed.

De glas-halfvol venters zijn waarschijnlijk veel populairder dan de glas-halfleeg!

Waarom probeert u de impuls om constant te klagen niet te weerstaan?

Mensen willen je gekreun niet horen en ze willen ook geen vrienden zijn met een verbitterd persoon.

Draai dingen om en inventariseer de goede dingen in plaats van je te concentreren op de negatieven.

Naast een beter gezelschap, zorgt een positieve mentale houding ervoor dat je je ook beter voelt!

Als je moet tieren (en dat doen we allemaal wel eens), doe dat dan met een vriend en vraag toestemming voordat je het doet.

En klaag slechts bij een of twee mensen. Als je eenmaal iets van je borst hebt gekregen, waarom zou je dan vastlopen op herhalen en het aan iedereen vertellen? Het dient alleen om je in het negatieve te houden.

7. Jij roddelt

Op het eerste gezicht lijkt het delen van roddels een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je bij de 'in'-menigte hoort.

Als je een sappige klomp weet over een andere persoon, zal degene zijn die die informatie aan anderen bekendmaakt mogelijk je populariteit op korte termijn verhogen.

Dat komt omdat, zelfs als we proberen niet te luisteren, de meesten van ons gewoon willen horen dat er zich een drama afspeelt in het leven van onze kennissen.

Let echter op wat ik zeiop korte termijn.

Waarom is dat?

Omdat het verspreiden van roddels mensen zal beledigen en vroeg of laat zul je geconfronteerd worden met je slechte gewoonte.

Dit zal ongemakkelijk en gênant voor je zijn, maar, erger nog, je zult uiteindelijk worden uitgesloten wegens roddelen of geruchten verspreiden.

Als je eenmaal een reputatie als roddel hebt gekregen, zullen maar weinig mensen met je willen omgaan, omdat ze je niet zullen vertrouwen om alles wat ze zeggen geheim te houden.

De volgende keer dat je een 'primeur' hebt over iemand die je kent, doe dan je uiterste best om de drang om het te delen te weerstaan.

8. Je bent hyperkritisch

Wanneer je eigen prestatienormen uitzonderlijk hoog zijn en je alleen het beste accepteert als het gaat om je eigen prestaties, is het heel gemakkelijk om anderen neer te halen wiens prestatieniveau onder je hoge verwachtingen ligt.

Dat is begrijpelijk. Maar aan de ontvangende kant staan ​​van onconstructieve kritiek is niet de beste motivator.

Of je nu in de directiekamer, de kleedkamer of de bar bent, als je wordt gezien als iemand die nooit lof of aanmoediging geeft en te snel klaar is met een harde opmerking, dan zul je snel merken dat je collega's je in de steek laten.

Je ziet de kritiek misschien als positief en een manier om anderen te helpen meer te bereiken, maar geloof me, zo voelt het niet als je constant negatieve beoordelingen ontvangt.

Natuurlijk, geef in ieder geval constructief advies, zorgvuldig omkaderd met positieve ondertoon, maar hyperkritische minachting zal je helemaal geen vrienden opleveren.

9. Je bent altijd te laat

Sommige mensen komen altijd te laat op afspraken en staan ​​niet stil bij het eventuele ongemak dat dit voor anderen kan veroorzaken of hoe onbeleefd het is om ze te laten wachten.

Op de een of andere manier begrijpen deze individuen gewoon niet dat dit op zijn best ondoordacht en in het slechtste geval arrogant overkomt.

Het is verrassend eenvoudig om te denken dat de regels niet op jou van toepassing zijn en dat het oké is om 10 minuten te laat binnen te lopen.

Het is niet!

Toon hoffelijkheid jegens anderen door op tijd te komen en ze zullen je ervoor respecteren.

Natuurlijk zijn er altijd momenten waarop transportproblemen of andere onvermijdelijke problemen ons te laat maken.

Onthoud gewoon dat de tijd van andere mensen ook waardevol is, en maak er geen gewoonte van!

10. Je houdt ervan de touwtjes in handen te hebben

Echte vriendschap moet een element van compromis bevatten. Ze krijgen soms hun zin; op andere momenten krijg je je zin.

Alleen, zo is het niet bij jou.

Je houdt ervan de situatie in je eigen voordeel of voorkeur te beheersen.

Dinnerdate met je vrienden? Je kent het perfecte restaurant en hoort er verder geen woord meer over.

Casual drankjes na het werk? Je sleept je collega's mee naar de nieuwste, hipste bar van de stad als ze hoopten op iets chillers.

Filmavond of spelletjesavond? Je hebt zo'n sterke mening dat niemand anders een suggestie kan doen, dus je krijgt je zin.

Het is frustrerend om met je om te gaan, omdat alles op jouw voorwaarden moet zijn, en daarom mogen mensen je niet zo graag.

11. Je vertelt anderen wat ze moeten doen

Je hebt een mening over het leven van alle anderen, en ze hebben geen keuze of ze die willen horen.

In plaats daarvan predik je vanaf je metaforische preekstoel en vertel je anderen hoe ze hun leven moeten leiden.

Zeker, goede vrienden zullen elkaars problemen of levens bespreken, maar ze doen dat vanuit een plaats van respect waar je suggesties zou kunnen doen, maar dat doe jetactvol.

Jij, aan de andere kant, drukt je gedachten op zo'n krachtige manier uit dat de ander zich neerbuigend voelt, alsof ze geen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven kunnen nemen.

Het eindresultaat: niemand luistert echt naar wat je te zeggen hebt.

12. Je koestert een wrok

Hoe hecht de vriendschap ook is, het is onwaarschijnlijk dat twee mensen door het leven gaan zonder elkaar op de verkeerde manier te wrijven.

Mensen doen domme dingen zonder na te denken en ze kwetsen degenen om wie ze geven.

Maar de meeste mensen zijn uiteindelijk in staat verder te kijken dan die pijn en het verleden achter zich te laten.

Jij niet. Oh nee.

Je houdt vast aan het verkeerde en je laat niet los.

Vergeving komt niet in je vocabulaire voor en je laat je vriendschappen verslechteren door onnozele kleine dingen.

En je vraagt ​​je af waarom mensen je niet mogen of als een goede vriend beschouwen.

13. Je bent gesloten van geest

Iedereen heeft overal een mening over – nu meer dan ooit.

Openstaan ​​voor die meningen en de ideeën en gedachten van anderen is een teken van emotionele volwassenheid.

Jij, aan de andere kant, bent niet in staat om zelfs maar de potentiële waarde of waarheid te overwegen in een visie die in strijd is met de jouwe.

Bovendien ben je zo zelfingenomen dat je iemand met een afwijkende mening blijft vertellen hoe fout ze zijn en hoe dwaas ze zijn om zoiets te geloven.

En omdat er zoveel controversiële kwesties zijn, kun je met bijna iedereen wel iets vinden om over te discussiëren - en dat doe je ook.

Helaas houden de meeste mensen niet van zulke agressieve debatten en daarom mijden ze je helemaal.

14. Je bent een dramakoningin

Iedereen heeft zijn eigen drama's in het leven. Maar sommige mensen hebben meer en grotere drama's dan anderen.

Jij? Nou, je drama's zijn legendarisch.

Alles in je leven is een drama. Alles is een probleem of een gevecht of iets dat moet worden aangepakt.

Het probleem met drama is dat het een grote emotionele investering vereist. En hoewel jij daar misschien oké mee bent, zijn de meeste andere mensen dat niet.

In de buurt zijn van iemand wiens leven wordt bepaald door drama is vermoeiend.

Het is geen verrassing dat mensen je niet mogen.

15. Je bent een vrek

Geld is lang niet alles. We hebben allemaal verschillende hoeveelheden tot onze beschikking en het is begrijpelijk dat sommige mensen niet zoveel kunnen uitgeven als anderen.

Maar er is ook de persoon die veel geld heeft en toch weigert het ergens aan uit te geven.

Als je zo iemand bent, zal dat wrijving tussen jou en anderen veroorzaken.

Misschien heb je geen zin om een ​​fooi te betalen in het restaurant. Misschien weiger je stoelen in de bioscoop te upgraden, ook al wil de rest van je gezelschap dat wel. Gaat u pas ergens heen als u er een voucher voor kunt vinden?

Luister, er is niets mis met zuinig zijn. Maar wanneer die soberheid anderen verhindert iets te doen wat ze graag zouden willen doen, wordt het een probleem.

Mensen zullen een hekel aan je krijgen als je strakke portemonnee hun plezier de hele tijd in de weg staat. Ze zullen je gewoon niet meer uitnodigen voor dingen.

16. Je bent een snob

Aan de andere kant van het spectrum van de vrek is de snob.

Misschien draag je alleen designerlabels en kijk je neer op je vrienden omdat ze goedkopere kleding dragen.

Misschien kleineer je ze omdat ze een rode huiswijn hebben gekozen terwijl je een vintage fles drinkt voor vijf keer de prijs.

Onthaal je je collega's keer op keer met verhalen over je vijfsterren all-inclusive duikvakantie op de Malediven?

Snobs zorgen ervoor dat andere mensen zich slecht voelen. Als je een snob bent, duw je mensen waarschijnlijk weg zonder het te beseffen.

Om het allemaal samen te vatten ...

Het is een fundamentele eigenschap van het menselijke dier om deel uit te willen maken van de massa.

Dat komt uiteindelijk neer op het overlevingsinstinct waar veiligheid in cijfers is. Het is tenslotte veel veiliger om 'in' te zijn dan 'uit'.

Maar als je meer vrienden wilt hebben en wilt stijgen in populariteit, zodat je je veilig kunt voelen als lid van een 'stam', moet je leren om volgens de regels te spelen.

De kunst is om na te denken over hoe je door anderen behandeld wilt worden en je dan met dezelfde waarden tot hen te verhouden.

Het aloude gezegde 'doe zoals je zou worden gedaan door' is zeer toepasselijk.

Je kunt je persoonlijkheid niet gemakkelijk veranderen, omdat veel ervan in je DNA zit verankerd, maar je kunt wel de manier veranderen waarop je je gedraagt.

Als een van de hierboven genoemde dingen je aanspreekt, dan is het corrigeren van dat gedrag de eerste stap op weg naar een betere – en populairdere – versie van jou.

Weet je nog steeds niet zeker waarom mensen je niet mogen?Praten met iemand kan je echt helpen om dit probleem aan te pakken en op te lossen. Het is een geweldige manier om je gedachten en zorgen uit je hoofd te krijgen, zodat je ze kunt verwerken.

Een therapeut is vaak de beste persoon met wie je kunt praten. Waarom? Omdat ze zijn opgeleid om mensen in situaties als de uwe te helpen. Ze kunnen je begeleiden en helpen bij het identificeren van specifiek gedrag dat mensen zou kunnen afschrikken, of zelfs een ongegronde overtuiging aanpakken dat mensen je niet mogen.

Een goede plek om professionele hulp te krijgen is de websiteBeterHelp.com- hier kunt u contact opnemen met een therapeut via telefoon, video of chatbericht.

Hoewel je dit misschien zelf probeert op te lossen, kan het een groter probleem zijn dan zelfhulp kan oplossen. En als het uw mentale welzijn, relaties of leven in het algemeen beïnvloedt, is het een belangrijk iets dat moet worden opgelost.

Te veel mensen proberen door te modderen en doen hun best om problemen te overwinnen waar ze nooit echt grip op krijgen. Als het in jouw omstandigheden enigszins mogelijk is, is therapie 100% de beste weg vooruit.

Online therapie is eigenlijk een goede optie voor veel mensen. Het is handiger dan persoonlijke therapie en is in veel gevallen goedkoper. En u krijgt toegang tot hetzelfde niveau van gekwalificeerde en ervaren professionals.

Hier is die link nog een keerals u meer wilt weten over de serviceBeterHelp.combieden en het proces om aan de slag te gaan.

Je hebt de eerste stap al gezet door dit artikel te zoeken en te lezen. Het ergste wat je nu kunt doen is niets doen. Het beste is om met een therapeut te praten. Het volgende beste is om alles wat je in dit artikel hebt geleerd zelf te implementeren. De keuze is aan jou.

Dit vind je misschien ook leuk:

  • 9 gedragingen die uw vrienden kunnen wegjagen
  • "Ik heb geen vrienden" - 10 handige tips als je er een paar wilt maken
  • Hoe alleen gelukkig te zijn: 10 tips om alleen te leven en te zijn
  • Hoe om te gaan met eenzaamheid en omgaan met gevoelens van isolatie
  • 15 eigenschappen van een goede vriend
  • 9 voordelen van het leven als eenling en waarom je je er niet voor hoeft te schamen
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 01/01/2024

Views: 6123

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.