Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk? - Magneet van succes (2024)

Veel vrouwen vragen zich af: "Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk?" Ze willen weten waarom hun exen nonchalant verder gaan zonder zich zorgen te maken.

Als jij een van die vrouwen bent, moet je weten dat er een volkomen redelijke verklaring is voor het gedrag van je ex.

Die verklaring is dat je ex ongemakkelijke gedachten en gevoelens over het uiteenvallen verbergt en niet wil dat jij of iemand anders hiervan op de hoogte is. Als mensen wisten hoe je ex zich voelde omdat hij je hart had gebroken, zou hij zich verantwoordelijk voelen.

Hij zou zich slecht voelen omdat hij je hart heeft gebroken en denken dat hij een vreselijk persoon is vanwege de manier waarop hij omging met verstikkende emoties en het uiteenvallen in het algemeen.

Dit is de reden waarom je ex in plaats van te laten zien dat hij om je geeft, besloot een pokerface op te zetten en te negeren dat hij je pijn heeft gedaan. Hij doet nu alsof de breuk nooit heeft plaatsgevonden en dat jij niet belangrijk voor hem was.

Dit zorgt er natuurlijk voor dat hij er egoïstisch uitziet en vertelt mensen die hem kennen dat het hem helemaal niets kan schelen om je pijn te doen.

Het artikel van vandaag is voor vrouwen die zich afvragen: "Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk?"

Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk? - Magneet van succes (1)

Geven jongens überhaupt om hun exen?

Er zijn twee soorten zorg als het om exen gaat.

De eerste soort bestaat uit dumpers die zich overweldigd voelen door schuldgevoelens en schaamte en die geven om de emotionele gezondheid van hun exen. Zulke dumpers geven om hun exen, maar ze geven vooral om hun geweten, karma en hoe ze voor anderen overkomen.

Ze maken zich in wezen zorgen om zichzelf en niet zozeer om hun exen.

Wat betreft het tweede type zorg, we praten erover als dumpershouden nog steeds van hun exenen wil bij ze zijn. Natuurlijk zijn er niet veel dumpers (mannen of vrouwen) die nog steeds van hun ex-partners houden en ze terug willen, maar af en toe doen sommigen dat wel.

Meestal krijgen ze pas veel later spijt als ze genoeg ruimte en tijd krijgen om de breuk te verwerken en de manier waarop ze over hun exen denken te verbeteren.

Meestal,dumpers zeggen alleen dat ze van hun dumpees houdenom hun schuldige geweten te verlichten en hun perceptie van zichzelf te verbeteren. Ze doen het om zichzelf en hun exen te bewijzen dat ze goede mensen met een hart zijn.

Dit betekent dat als de dumper niet van plan is terug te keren naar de verlaten relatie, de dumper er niet om geeft of van de dumpee houdt. De dumper wil gewoon een soepele en pijnloze overgang van de relatie naar een vrijgezellenleven en zich geen zorgen maken over hoe de dumpee omgaat met de breuk.

Ik weet dat dit waarschijnlijk schokkend was om te horen, maar zo werken scheidingen. Je ex is all-in of all-out. Er zijn geen andere opties als het op liefde aankomt, omdat het je niet kan schelen en een klein beetje van je partner houdt.

De enige keer dat je kunt twijfelen aan je liefde voor je partner, is wanneer je op het punt staat je los te maken van je partner en uit liefde te vallen.

Hier zijn nog een paar redenen waarom jongens doen alsof het ze niets kan schelen na het uiteenvallen.

Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk? - Magneet van succes (2)

Als je merkt dat je ex niet om je geeft, laat dat je dan niet naar beneden halen. Herinner jezelf eraan dat je ex een eigen leven leidt en dat hij geen pijn wil, noch verdient, ongeacht wat hij tegen je zei of deed.

Je ex wil gewoon zo snel mogelijk zijn oude leven achter zich laten en wil waarschijnlijk dat jij hetzelfde doet.

De waarheid is dat de meeste dumpers geen slechte mensen zijn. Dat zijn ze nietnarcistendie hun dumpees willen kwetsen voor hun eigen vermaak. Ze geven gewoon meer om hun welzijn dan om hun ex.

Ze willen voor zichzelf zorgen en zichzelf op de eerste plaats zetten. De meeste mensen doen dat meestal. Vooral dumpers omdat ze te maken hebben met een extreem energieverslindende situatie.

Dus hoeveel pijn het gebrek aan zorg van je ex je ook doet, probeer te begrijpen dat je ex het recht heeft om gelukkig te zijn en dat zijn gedachten, emoties en acties niets veranderen aan wie jij bent als persoon. Ze laten zien wie je ex in wezen is en hoe hij mensen behandelt waar hij niet langer romantisch om geeft.

Of je ex aan je zijde staat tijdens de moeilijkste tijd van je leven of niet, heeft niets te maken met wat je in het verleden voor je ex hebt gedaan en hoe goed je met elkaar overweg kon.

Het heeft alles te maken met de morele waarden van je ex, het zelfbewustzijn en de wens om iemand te helpen met wie hij veel tijd heeft doorgebracht.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je ex om je geeft na de breuk?

Als je ex niet om je geeft na de scheiding, kun je daar niets aan veranderen.

Je kunt je ex niet overtuigen om terug te komen met woorden en je kunt zijn gevoelens zeker niet manipuleren met wanhopig gedrag na de relatiebreuk, zoalsbedelen en smeken, bedreigend enwraak nemen.

Het enige dat u kunt en moet doen, is uw ex toestaan ​​​​om destadia van een breuk voor de dumpernatuurlijk doorlaat hem op zijn eigen voorwaarden bij je terugkomen.

Als hij eindelijk klaar is om met je te praten en misschien zelfs je vriend te zijn, wees gerustje hoort van je ex. Je ex zal contact met je opnemen - mogelijk zijn excuses aanbieden voor het feit dat hij zo lang weg is geweest en misschien zelfs vertellen dat hij eindelijk klaar is om weer deel uit te maken van je leven.

Maar totdat dat gebeurt, volgt u deonbepaalde tijd geen contact regelreligieus en vermijd het makenfouten na het uiteenvallen. Hoe minder fouten je maakt, hoe minder je je ex irriteert en hoe meer je ex je weer wil spreken.

Houd er rekening mee dat u dat niet kuntdwing je ex om van je te houdenof zelfs om je geven als een vriend totdat je ex tot het besef komt dat hij je respecteert en om je wil geven. Je ex heeft een eigen mening en zal niet van gedachten veranderen totdat hij je ware waarde ontdekt.

Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk? - Magneet van succes (3)

Trouwens, zelfs als je je ex op de een of andere manier zou kunnen dwingen om van je te houden, zou je dan echt in het oor van je ex willen schreeuwen en hem zeggen dat hij om je moet geven? Zou je willen dat hij om je geeft, alleen omdat je wilt dat hij om je geeft?

Iets zegt me dat je jezelf meer respecteert dan dat en dat als je ex niet om je geeft, je dat wel zult doen. Op dit moment doet het waarschijnlijk pijn (vooral als de breuk net heeft plaatsgevonden), maar geef het wat tijd en je zult er niet meer om geven. Dat is wanneer je je realiseert dat je je ex niet nodig hebt om om je te geven en dat er genoeg andere mensen zijn die dat wel zullen doen.

Er is een heel gemakkelijke manier om erachter te komen wie er echt om je geeft na het uiteenvallen. En je hoeft jezelf niet eens in verlegenheid te brengen tijdens het proces.

Je moet gewoon in gedachten houden dat een man die echt om je geeft, je dat zal laten zien met daden, niet met woorden. Hij zal je ondersteunen door je aan te moedigen om contact op te nemen als je het moeilijk hebt en hulp nodig hebt. Maar als je geen contact opneemt en het goed gaat, zal hij dat ook niet doen.

In plaats daarvan laat hij je aan je lot over, omdat hij wil dat je zo snel mogelijk herstelt van liefdesverdriet.

Jongens die doen alsof het ze niets kan schelen

Je ex kan van binnen gekwetst zijn omdat hij je tijdens of na de relatie slecht heeft behandeld, maar dit betekent niet dat je ex echt om je geeft als zijn ex-partner. Je ex heeft hoogstwaarschijnlijk gewoon spijt van het nemen van een paar slechte beslissingen en moet daar nu de prijs voor betalen. Die prijs is een schuldig geweten, want je ex wil niet iemand zijn die mensen pijn doet.

Niet nu hij gekalmeerd is en ziet dat hij beter op de breuk had kunnen reageren.

Dus probeer liefde en zorg niet te verwarren met zelfliefde en zelfzorg. Het zijn twee totaal verschillende dingen. Liefde is onbaatzuchtig en vraagt ​​niets of heel weinig terug, terwijl eigenliefde zelfzorg is en een positieve reactie van andere mensen verwacht.

Een goed voorbeeld van eigenliefde is wanneer een ex contact opneemt na de breuk enpaneermeelde dumper. Zo'n ex is niet van plan liefde te geven aan de dumpee.

Integendeel, de dumper is van plan indirect om een ​​reactie te vragen die de dumper sterker maakt en hem geruststelt dat hij zichzelf niet de schuld hoeft te geven van de dingen die hij wel en niet heeft gedaan.

Je kunt zien dat de dumper om eigenliefde vraagt ​​wanneer hij uitreikt om uit te drukken:

  • het verlangen om schuld te overwinnen
  • een wens om zijn karma te verbeteren
  • een sterke behoefte aan bevestiging en emotionele steun

Zoals je kunt zien, zijn de bovenstaande punten allemaal egoïstisch van aard en hebben ze weinig te maken met de dumpee. Ze gaan vooral over de dumper, omdat ze laten zien dat de dumper er spijt van heeft dat hij zich op een bepaalde manier heeft gedragen en/of de dumpee pijn heeft gedaan.

Spijt en teleurstelling geven helaas niet aan dat de dumper liefde wil geven en weer bij elkaar wil komen. Ze geven aan dat de dumper vergeving of een soort zelfbekrachtigende reactie wil ontvangen.

Dus tenzij je op zoek bent naar een verontschuldiging,sluiting, of een verklaring waarom de breuk plaatsvond, neem de berichten en telefoontjes van je ex niet serieus. Ze gaan niet over jou, tenzij je ex weet wat hij doet en begrijpt hoe uiteenvallen werkt en waar zijn emoties vandaan komen.

Hoe weet je of je ex echt om je geeft?

Je kunt zien of je ex om je geeft door naar het gedrag van je ex te kijken en zijn interesse in jou te bepalen (de manier waarop hij met je omgaat).

Bijvoorbeeld als je exgaat doorom contact op te nemen alleen maar om de wens te uiten om je te helpen de pijn bij het verbreken te overwinnen, de acties van je ex zijn waarschijnlijk onbaatzuchtig. Ze tonen vriendelijkheid en respect en laten zien dat hij graag met je wil praten, zowel voor hem als voor jou.

Je ex weet waarschijnlijk niet dat reiken het je moeilijk maakt, maar een ex die hulp biedt, wil op zijn minst helpen.

Maar als je ex contact opneemteen keer, verontschuldigt zich voor het slecht behandelen van je, en vertrekt kort daarna, dan is het gedrag van je ex hoogstwaarschijnlijk egoïstisch.

Dat komt omdat de daad van contact opnemen en direct daarna verdwijnen vergeving oplevert zonder iets terug te geven. Je ex neemt alleen maar van je af voor zijn egoïstische voordelen.

Dus als je ex je om vergeving vraagt ​​en probeert schuldgevoelens te verlichten voor iets dat hij heeft gedaan, moedig ik je aan om je ex te vergeven en hem te laten gaan.

Weigeren om je ex te vergeven, zorgt er niet voor dat je ex achter je aan gaat en zorgt er op magische wijze voor dat hij om je geeft. In plaats daarvan zal het waarschijnlijk alleen maar zijn slachtoffermentaliteit opwekken en zijn gebrek aan validatie veranderen in woede en wrok.

Dit gebeurt meestal met exen die niet krijgen wat ze willen. Ze raken gekwetst en boos, dus vinden ze een manier om voor zichzelf op te komen en wraak te nemen met vernietiging.

Dus om te voorkomen dat je het slechtste in je ex naar boven haalt, geef je ex wat hij wil en neem onmiddellijk afstand. Laat je ex doen wat hij wil met je vergeving en blijf je op jezelf richten.

Je zult je op deze manier beter voelen en je ex zal zich niet langer een slecht mens voelen. Het is een win-win situatie voor jullie beiden.

Maar als mijn ex stopt met zich schuldig te voelen, gaat hij dan niet gewoon verder?

Als dumpee moet je begrijpen dat je ex zich niet schuldig hoeft te voelen om terug te komen. Je exheeft liefde nodig. En liefde is helaas zelden aanwezig als schuldgevoel op de schouders van de dumper zit en hem belast.

Zeker, af en toe komen sommige dumpers terug vanwege schuldgevoel alleen omdat ze schuldgevoel verwarren met liefde. Maar zulke dumpers voelen zich uiteindelijk niet meer schuldig en hebben medelijden met hun exen.

Als ze dat doen, verliezen ze snel de liefde die ze dachten te hebben voor hun partner en merken ze dat ze om de verkeerde redenen waren teruggekeerd. Dat is het moment waarop ze besluiten te vertrekken en de dumpee onbedoeld opnieuw pijn doen.

Ze hebben gewoon niet de liefde en toewijding die de belangrijkste ingrediënten zijn om bij een ex te blijven.

Heeft dit artikel de vraag beantwoord waarom jongens doen alsof het ze niets kan schelen na een breuk? Zoals altijd, reageer hieronder en laat ons weten wat je ervan vindt.

En als je je wilt aanmelden voor breakup coaching bij ons,Klik hiermeer leren.

Gerelateerde berichten:

  • Doe alsof het je niets kan schelen en kijk hoe hij aan komt rennen Mentaliteit
  • Waarom doet mijn ex alsof ik niet besta?
  • Waarom flirten jongens met je als ze een vriendin hebben?
  • 5 manieren om je ex te laten zien dat het je niet meer kan schelen
Waarom doen jongens alsof het ze niets kan schelen na een relatiebreuk? - Magneet van succes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6109

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.