'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige redenen - Learning Mind (2023)

Waarom vinden mensen mij niet aardig? Ik geloof dat ieder van ons zich deze vraag op een bepaald moment in ons leven heeft gesteld.

Geaccepteerd worden door anderen is een natuurlijke menselijke behoefte. Zelfs als je niet meer zoveel geeft om sociale acceptatie, deed je dat waarschijnlijk wel toen je een tiener en een jonge volwassene was.

Afwijzing kan pijnlijk zijn, en als je denkt dat je niet aardig bent voor anderen, wil je de reden weten, zodat je het kunt oplossen. U kunt beginnen te denken dat er iets mis met u is.

Maar ik ben hier om je dit te vertellen:als mensen je niet mogen, is dat niet altijd een slechte zaak. Er kunnen zelfs enkele redenen achter zitten die onthullenkrachtige eigenschappen van je persoonlijkheid.

'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige persoonlijkheden die vaak worden afgewezen

1. Je bent introvert

Dit wil niet zeggen dat introverte mensen niet aardig zijn, dus versla me nog niet. 🙂 Het is echter waar dat mensen de goede eigenschappen van introverte mensen vaak onderschatten.

Waarom vinden mensen mij niet aardig? Dit is wat ik mezelf als introverte tiener vaak afvroeg.

Het probleem is dat de 'show and tell'-benadering niet alleen op scholen de voorkeur geniet, maar in onze samenleving in het algemeen. Introverte mensen staan ​​zelden in de schijnwerpers omdat wijpraat niet om het praten. We doen onze mond pas open als we iets zinnigs te zeggen hebben. Wij ook nietgemakkelijk openstellen voor mensen. Je zult nooit een introverte persoon tegenkomen die het verhaal van zijn leven deelt met iemand die hij net heeft ontmoet.

En nog belangrijker, introverte mensen kunnen dat alleenomgaan met een beperkte hoeveelheid sociaal contact. Te veel interactie leidt tot emotionele uitputting ook wel bekend als de ‘introverte kater'. We trekken ons terug en het is mogelijk dat we uw oproepen een tijdje niet aannemen of uw uitnodigingen niet accepteren.

Dit introverte gedrag wordt vaak verkeerd begrepenen leiden tot tal van misvattingen over dit persoonlijkheidstype. We worden aangezien voor verwaand, grof of gewoon ronduitantisociaal. Om deze reden,veel mensen houden niet van introvertenen geef de voorkeur aan meer open en gemakkelijke mensen.

Als mensen je echter niet mogen vanwege je introversie, mag je dat nooit vergetener is niets mis met jou. Streef er niet naar om iemand te worden die je niet bent - er gebeuren vreselijke dingen wanneer een introverte persoon probeert om van zichzelf een te makensociale vlinder. Gedwongen communicatie zal je alleen maar ongelukkig maken en overweldigen.

Als je introvert bent, zorg er dan voor datde juiste mensen zullen je leuk vinden en waarderen. Ze zullen je op een diep niveau willen leren kennen. En dit isveel krachtiger dan door iedereen aardig gevonden te worden.

2. Je bent openhartig en bot

Net zoals onze samenleving geen waarde hecht aan introversie, hecht ze ook geen waarde aan eerlijkheid.Nep is het nieuwe normaal geworden, en we doen ons hele leven alsof we iemand zijn die we niet zijn. De moderne samenleving is zo nep geworden dat mensen beledigd raken door de waarheid en onschuldige woorden of gedragingen als beledigingen worden opgevat. Dus het is logischwaarom mensen niet houden van degenen die niet bang zijn om de duidelijke waarheid te spreken. Degenen die de dingen bij hun eigen naam noemen. Degenen die weigeren deel te nemen aan dit eindeloze spel van hypocrisie.

Als je eenbotte persoon, verspil je je tijd niet aan zinloos gebabbel, ijdele beleefdheden of nepcomplimenten. Je zegt alleen de dingen die je echt meent. U zult ter zake willen komen zonder het ongeschreven sociale protocol te volgen en zinloze antwoorden te geven op zinloze vragen zoals: 'Hoe gaat het?’ of ‘Het is mooi weer vandaag, hè?’

Dit komt omdat u als uitgesproken persoon de echte waarde van woorden kent. Je weet wanneer iemand meent wat hij zegt en wanneer het gewoon valse aardigheid is. Dus wanneer je bentomgaan met een hypocriet, sla je de pseudo-beleefde introductie liever over en kom je ter zake. Waarom? Omdat je weet dat in werkelijkheid,het kan ze niet schelenhoe je bent.

Dus als je zo iemand bent,mensen mogen je misschien niet vanwege je rauwe eerlijkheid. Ze stellen het misschien niet op prijs dat je hen ongemakkelijke dingen vertelt of gewoon het feit dat je weigert het aardigheidsspelletje te spelen waar we allemaal ongewild aan deelnemen.

Maakt niet uit wat,blijf de waarheid spreken. Het is veel waardevoller dan sociale goedkeuring. Onze wereld zit vol nepmensen en wanhopige behoeftenmeer eerlijke en botte persoonlijkheden.

Dit citaat van Bob Marley vat het perfect samen:

Het probleem is dat mensen worden gehaat omdat ze echt zijn en geliefd omdat ze nep zijn.

'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige redenen - Learning Mind (1)

3. Je hebt een sterke en onafhankelijke persoonlijkheid

Sterke persoonlijkhedenzijn vaak intimiderend. Dus als je je afvraagt: ‘Waarom vinden mensen mij niet aardig?’ zou het antwoord kunnen zijn dat ze zich geïntimideerd voelen door jouw dynamische persoonlijkheid.

Als je een mentaal sterke persoon bent, geloof je dat wanneer ontberingen aan je deur kloppen, het tijd is om te handelen in plaats van toe te geven aan klagen of anderen de schuld geven. Dit komt omdat in plaats van stil te staan ​​bij falen, je dat liever doetconcentreren op het uitwerken van een oplossing.

Jij altijdvolledige verantwoordelijkheid nemenen verwacht dat anderen dat ook doen. Als ze het met excuses proberen te vermijden, kun je behoorlijk hard tegen ze worden. Om deze reden mag ukom ongevoelig over omdat je geen drama en gekreun tolereert.

Sterke mensen hebben dat ookhun emoties verbergenomdat ze ze vaak als een zwakte beschouwen. Dat kunnen ze zijnbehoorlijk bewaakten voorkom dat je je gemakkelijk openstelt voor anderen. U deelt bijvoorbeeld uw persoonlijke problemen niet met uw collega's of neemt deel aan kliekjes op de werkvloer en bedrijfsroddels. Daardoor kunnen mensen je in de war brengen omdat je emotioneel niet beschikbaar en onverschillig bent.

Sterk zijn is ook onafhankelijk zijn,wat ook inhoudt dat je weet wie je bent en dat je niet de behoefte voelt om iets aan anderen te bewijzen. Sterke persoonlijkheden proberen niet de validatie en acceptatie van andere mensen te verdienen. Hoewel deze houding krachtig is, kan ze gemakkelijk verkeerd worden begrepen en mensen wegjagen.

4. Je voldoet niet

Het is normaal voor mensen om aardig te zijn en te vertrouwenwat voor hen bekend is. Het is geen geheim datwe vinden het gemakkelijker om ons te verhouden tot mensen die op ons lijken. Om deze reden worden degenen die een onconventionele levensstijl hebben, een ongewoon uiterlijk hebben, of vooral anders denken, vaak afgewezen.

Waarom houden mensen niet van mensen die anders zijn? Omdat op het onderbewuste niveau van onze geest,vertrouwd associëren we met veilig. Daarom wordt normaal (oftewel gewoon) vaak als goed ervaren. Dus als je het gevoel hebt dat mensen je niet mogen, jeonconventionele manier van denkenzou de schuld kunnen zijn. Misschien zijn sommige van uw ideeën of opvattingen te ongewoon en schrikken mensen af ​​omdat ze ze niet kunnen begrijpen of zich er niet mee kunnen identificeren.

Maar er is nog een ander aspect aan non-conformist zijn. Het kan zijn dat jijweigeren te voldoen aan de verwachtingen van anderenvan jou. Je weet wat je wilt en laat het niet toeiedereen profiteert van je. Het is het tegenovergestelde van een mensentrekker zijn. Dus als mensen je niet mogen, kan dat zijn omdatje bent niet handig voor ze. En het is een goede zaak.

Het is een krachtige kwaliteit in de hedendaagse conformistische wereld en je zou het moeten koesteren. Je bent niet bang om op te vallen tussen de massa, en ik heb het niet over dingen als je haar blauw verven. Ik heb het over de moed hebben om voet bij stuk te houden en een impopulaire mening te hebben.

5. Je hebt een sterke integriteit

Helaas lijken integriteit, sterke ethiek en geweten tot het verleden te behoren. In een samenleving die is gebouwd op hebzucht, egoïsme en hypocrisie,een persoon zijn met een goede morele code kan een echte strijd zijn.

Wanneer je weigert bepaald gedrag te tolereren of misbruik te maken van anderen, kies je een moeilijk pad. Het is een teleurstellend feit dat het voor iemand met een sterke ethiek veel moeilijker is om succesvol te worden en door het leven te navigeren in de wereld van vandaag. Ze zullen niet handelen volgens wat handig is, maar welvolg altijd hun reeks principes,zelfs als dat betekent dat u ongunstige beslissingen moet nemen.

Als je dit soort persoon bent, kan het ook betekenen dat je dat hebthoge verwachtingen van anderen. Je zult ze met eerlijkheid en vriendelijkheid behandelen en dus verwachten dat ze hetzelfde doen. Helaas is dit niet altijd het geval. Wanneer anderen tegen je liegen of proberen je voor hun doeleinden te gebruiken,je tolereert hun gedrag niet. Deze houding kan u de reputatie geven van een persoon met wie het onmogelijk is om te werken of om mee om te gaan.

En dit zou kunnen zijnde reden waarom mensen je niet mogen. Onthoud dat niemand van lastige mensen houdt. Maar tegelijkertijd zijn ze veel moeilijker om van te profiteren.

6. Je bent zeer intelligent

Intelligente mensen vaakzich onbegrepen en afgewezen voelen. Zelfs de grootste genieën in de geschiedenis hebben dit moeten doorstaan, waaronder Nikola Tesla en Albert Einstein. Hier is nog een citaat dat de reden aantoont waarom intelligente mensen te maken krijgen met sociale afwijzing:

'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige redenen - Learning Mind (2)

Grote geesten hebben altijd gewelddadige tegenstand ondervonden van middelmatigheden. Deze laatste kan het niet begrijpen wanneer een mens zich niet gedachteloos onderwerpt aan erfelijke vooroordelen, maar eerlijk en moedig zijn intelligentie gebruikt.

-Albert Einstein

Vaak zijn zeer intelligente mensen nogal excentriek ensociale vaardigheden missen. Ze zijn zeer gepassioneerd over de specifieke niche van hun interesse, die misschien niet populair of moeilijk te begrijpen is voor de mensen om hen heen. Dit noem ik 'intellectuele eenzaamheid'. Het is wanneer een zeer intelligent persoon zich alleen voelt omdat ze moeite hebben om iemand van een vergelijkbaar intellectueel niveau te vinden om hun ideeën mee te bespreken.

Ze conformeren zich ook niet snel aan de ongeschreven sociale regels en willen tot de kern der dingen doordringen in plaats van genoegen te nemen met oppervlakkigheid. Om al deze redenen kunnen zeer intelligente mensen te maken krijgen met sociale afwijzing.

Maar waarom vinden mensen ze in de eerste plaats niet leuk? Omdathun intellect is intimiderend. Niemand houdt er tenslotte van om uitgedaagd te worden of zich intellectueel minderwaardig te voelen. Zeer intelligente mensen kunnen worden bestempeld als snobs of gekken, terwijl anderen ze in werkelijkheid gewoon niet kunnen begrijpen. Het is onze ongelukkige natuurlijke neiging om dingen en mensen die we niet begrijpen in een negatief daglicht te zien.

Als mensen je niet mogen, is dat niet jouw probleem, maar dat van hen

Toen ik een tiener was, vroeg ik mezelf af: 'Waarom vinden mensen mij niet aardig?’ Pas jaren later besefte ik datde verkeerde mensen mochten me niet, maar de juiste deden dat altijd.

als jijhet gevoel hebben dat niemand je leuk vindt,de waarheid is dat je hoogstwaarschijnlijk gewoonnog niet de juiste mensen gevonden. Dus in plaats van te proberen sociale acceptatie te krijgen, moet je moeite doen voor deze twee dingen:

  1. Het verminderen van uwbehoefteomdat je aardig gevonden wordt
  2. Gelijkgestemde vrienden maken

'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige redenen - Learning Mind (3)

Ik hou van mensen die niet nodig hebben dat iedereen ze leuk vindt.

-Onbekend

Als u zich kunt verhouden tot het bovenstaande, betekent dit dat u dat hebt gedaankrachtige persoonlijkheidskenmerken die mensen weg kunnen duwen. Het betekent ook dat er niets mis met je is. Het tegendeel is waar – er is iets mis met onze samenleving die dergelijke persoonlijkheden afwijst omdat ze weigeren haar oppervlakkige waarden over te nemen.

Blijf je unieke kwaliteiten koesteren enconcentreer je op het vinden van je stam in plaats van door iedereen aardig gevonden te worden. Het is sowieso onmogelijk. Het diepe respect en de waardering van gelijkgestemde mensen is veel bevredigender dan de vluchtige acceptatie van de menigte.


Copyright © 2012-2023 Leergeest. Alle rechten voorbehouden. Voor toestemming om opnieuw af te drukken,Neem contact met ons op.

'Waarom houden mensen niet van mij?' 6 krachtige redenen - Learning Mind (4)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 19/12/2023

Views: 6125

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.