Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (2024)

Als u een eigenaardige geur in uw auto en plassen op de vloermatten hebt opgemerkt, is er maar één verklaring: u heeft een lek. Die geur kan trouwens deel uitmaken van het ontwerp van de auto, aangezien sommige fabrikanten materialen gebruiken die een geur afgeven wanneer ze in contact komen met water om autobezitters te waarschuwen voor lekken. Dus vandaag zullen we het hebben over het verhelpen van waterlekken vóór het regenseizoen.

Eigenlijk is het het hele jaar door ongelooflijk belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voertuig waterdicht is. Immers, afhankelijk van het gebied waar u woont, kunt u tijdens de herfst en winter sneeuw en regen krijgen en in de lente en zomer stormen.

Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om uw auto te beschermen tegen waterschade. Als u aan het einde van dit artikel merkt dat sommige van deze beveiligingen ontbreken in uw auto, raad ik u aan dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (1)

Maar voordat ik je vertel hoe je je auto waterdicht kunt maken, laten we het hebben over enkele van de zwakke plekken waar je op moet letten.

" SNELLE NAVIGATIE "

Waar komt het water vandaan?

Het eerste dat u moet doen voordat u het probleem kunt aanpakken, is uitzoeken waar het water vandaan komt. Meestal zijn er een paar aanwijzingen die u kunt volgen:

 • Strepen op het dashboard of langs de deuren. Zelfs als ze droog zijn, kun je witte vlekken zien waar het water is gepasseerd.
 • Plassen of vlekken waar het water zich gewoonlijk op de vloer verzameltof zelfs in de deurvakken.
 • Roest gaat van het dak langs de deuren, mogelijk onder de vloerbedekkingen de vloermatten.

In dit geval zou roest het worstcasescenario zijn, maar we zullen het later hebben over enkele van de mogelijke ernstige schade. Voor nu, zelfs als je geen van deze aanwijzingen hebt gevonden, wil je voor de zekerheid misschien een lektest uitvoeren.

Eigenlijk heb ik erover geschrevenhoe u de bron van een lek kunt vindenin mijn artikel overlekkende voorruiten. Als je het gemist hebt, heb je het alleen nog maar nodigzeep, water en een luchtcompressorslang(of de interne AC van het voertuig). Kortom, u wilt het schuimende water langs de naden van de auto gieten en vervolgens dezelfde gebieden met lucht van binnenuit blazen. Als er een opening is, begint de zeep te borrelen en weet je met welk gebied je te maken hebt.

Maar dat is niet eens het enige dat een lek kan veroorzaken!Het water kan ook afkomstig zijn van de verwarmingskern en verstopte afvoeren van het schuifdak of de airconditioning. Om nog maar te zwijgen over de deuren en het schuifdak zelf. Toch zou de test die ik heb genoemd daar ook op moeten werken.

Maar afgezien van het voorkomen van een paar strepen en vlekken, waarom zou u zich zorgen maken over water dat in uw auto lekt? Dat zoeken we uit.

De gevaren van waterschade in een auto

Zoals je misschien al geraden hebt, is roest het enige waar je je echt zorgen over hoeft te maken.Ook al zijn onze auto's gemaakt om tegen een buitje te kunnen, toch kan het metaal slijten als het altijd nat is. Dus als er continu water op de vloer blijft staan, zul je er zeker wat van zienroest verspreidt zich rond.

U moet zich echter nog meer zorgen makende corrosie van de elektrische componenten. Als het water op de een of andere manier bij de draden van uw auto komt, kunt u echt gevaar lopen.

Daarom,als u enige vorm van roest of corrosie opmerkt, moet u rechtstreeks naar uw monteur gaan. En als uw auto daadwerkelijk is ondergedompeld, bijvoorbeeld bij een overstroming, moet u onmiddellijk een professional raadplegen. Zij kunnen u vertellen of het voertuig überhaupt te redden is.

Als u echter alleen werkt en u een beetje roest tegenkomt, hoeft u niet in paniek te raken. Gewoonschuur zelfs de kleinste hoeveelheden roest om te voorkomen dat het zich verspreidt, en dicht het gebied vervolgens af. Zolang je grondig bent, zou je de periode dat je kunt gaan kunnen verlengen zonder een monteur te bezoeken. Houd er echter rekening mee dat u ze uiteindelijk onder ogen zult moeten zien als u de roest zelf slecht wegwerkt.

Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (2)

Hoe de oorzaken van waterlekken te verhelpen om toekomstige schade te voorkomen

Nu we de mogelijke oorzaken en gevolgen hebben overwogen van het lekken van water in onze auto's, kennen we de ernst van de situatie. Dus laten we eens kijken hoe u uw voertuig waterdicht kunt maken, beginnend bovenaan.

1. Daknaden

Laten we eerst eens kijken naar uw daksituatie. Je kunt de test doen waarover ik je heb verteld op de naden rondom het dak. Als u echter bobbels of scheuren in de verf langs de zijkanten ziet, is dat waar uw lek zit. Een andere vrij grote aanwijzing zal zijn als je dak volledig is verroest.

Als u roest in de buurt van het dak ziet, schuur het dan en maak het schoon met ontsmettingsalcohol, en misschien zelfs wat gebruikenretoucheer verfbovenop. Nogmaals, als de schade te groot is, moet u de auto naar een monteur brengen. Misschien moeten ze zelfs een stuk metaal verwijderen en vervangen. Ik blijf dit herhalen, maar als een onderdeel van de auto te veel roest bevat, kun je het beter laten repareren dan eroverheen schilderen.

Nadat je voor de roest hebt gezorgd, kun je doorgaan naar het hoofdevenement. Tussen de meeste metalen panelen van uw voertuig ziet u eenrubberen pakkingdat is de ruimte afsluiten. Meestal slijten deze rubberen stukjes sneller dan het metaal zelf. Zoals ik al zei in mijn voorruitartikel,deze gebieden hebben de neiging om lekken te krijgen omdat het water dat in deze openingen valt, uitzet als het in ijs verandert, waardoor er kleine openingen ontstaan.

Verkoop

Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (3)

Permatex 81730 Flowable siliconen windscherm en glas...

 • Vormt een taaie, waterdichte, duurzame, heldere...
 • Bestand tegen weer, extreme temperaturen,...
 • Stroomt naar verborgen en moeilijk bereikbare gebieden om...
 • Vult oppervlakkige leegtes en onregelmatigheden

De enige manier om met ze om te gaan is door te doenbreng er afdichtmiddel op aanomdat je het rubber niet kunt vervangen. In feite heb je afdichtmiddel nodig voor de meeste waterdichtingsprojecten voor auto's die je uitvoert - dus je kunt net zo goed een goede aanschaffen. U kunt er meer over lezende beste kitten en hoe deze toe te passenin de koppeling.

Nadat je het hele dak hebt verzegeld,laat de kit uitharden en volledig uitharden. Dan kunt utest het gebied nogmaals op lekkenmet behulp van de zeepwatertechniek of gewoon door te stralen met een tuinslang.

2. Afvoer schuifdak

Bewegende onderdelen zijn vaak de grootste kwetsbaarheden van onze voertuigen. En hoewel niet alle auto's zonnedaken hebben, zijn degenen die dat wel hebben het grootste nadeel tijdens het natte seizoen. Nog steeds,als u alleen problemen heeft met de rubberen pakkingen rond de omtrek van het schuifdak, kunt u dit repareren met een afdichtmiddel.

Aan de andere kant, als uw schuifdak niet goed sluit, zou u dat moeten doenbegin met een goede poetsbeurt. Het kan gewoon een kwestie zijn van stof en vuil rond de binnenkant van het schuifdak, waardoor het raam moeilijk goed kan sluiten.

De laatst mogelijke oorzaak van het lek zal het lastigst zijn om op te lossen, maar je zou het nog steeds kunnen doen zonder de hulp van een monteur.Zonnedaken hebben vaak afvoersystemen om te voorkomen dat regenwater ooit in het voertuig terechtkomt. Zelfs autofabrikanten weten dat het vrij riskant is om een ​​gat in het dak te maken, dus hebben ze deze failsafe ingebouwd. Voor zover ik weet, kost iemand om dit voor je te repareren ergens tussen de $ 100 en $ 150.

Als je hebteen luchtcompressor, je kunt het gebruiken omblaas de smurrie uit het afvoersysteem. Dat zou de verstopping moeten verhelpen. Als je geen luchtcompressor hebt, kan een waterslang een vergelijkbare hoeveelheid druk creëren. Bekijk deze video als je wilt zien waar je toegang hebt tot de afvoer.

Natuurlijk, als er een lek is, zelfs nadat je dat hebt gedaan, kan het zijn dat je afvoer ergens onderweg is losgekoppeld. Als dat is gebeurd, wilt u misschien uw auto naar een monteur brengen.

3. Voorruitpakkingen

Als we weggaan van het dak, laten we het hebben over de voorruit. Zoals ik eerder heb vermeld, heb ik al over dit probleem geschreven. Ik had zelfs suggesties voor verschillende manieren om ermee om te gaan.

Zoals altijd zou je dat moeten doenbegin met het verwijderen van de roest. Schuren, schoonmaken en het gebied bijwerken met wat verf zou goed moeten zijn. Of als de schade te groot is, kunt u ermee naar een monteur gaan.

Als dat echter niet het geval is, kunt u dat welbevestig het met siliconen-, butyl- of urethaankitten. Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van alle drie de typen, zoals u kunt zien in mijn artikel over het voorkomen van lekkende voorruiten. Ik heb gelinkt naar dat artikel en mijn kitaanbevelingen in de bovenstaande tekst. En natuurlijk,al deze tips zouden ook op de achterruit werken.

HOE LEKKAGE VOOR DE VOORRUIT TE STOPPEN » Lees meer «

4. Deurafdichtingen

Als je de bron van het lek hebt getraceerd naar een van de deuren, zijn er nog steeds verschillende gebieden die de schuld kunnen krijgen.

Voor een,als het water van de randen naar binnen komt, heb je mogelijk een probleem met de afdichtingen. De deuren van de meeste auto's zijn bekleed meteen rubberen afdichting, precies zoals degene die langs alle andere naden van het voertuig gaat. Aangezien deuren echter bewegen, zullen deze rubberen stroken ongetwijfeld meer slijtage vertonen dan die langs het dak.

Nadat de deuren vaak genoeg open en dicht zijn geweest, kan het rubber gaan schilferen of barsten. Gelukkig is het repareren een fluitje van een cent:

 • Eerst,haal het rubber er helemaal af, langs de ene kant waar het begon te pellen of rondom de deur.
 • Reinig het gebied met ontsmettingsalcoholom de lijm en het vuil te verwijderen.
 • Verwijder de beschermlaag die uw nieuwe rubberen afdichting bedekt en begin deze aan te brengenwaar je het ook nodig hebt.
 • Knip de strook rubber afals je het oppervlak bedekt hebt.

Er is echt niets aan de hand - de meeste chauffeurs moeten dit toch op een of ander moment doen. Zojuistzorg ervoor dat het nieuwe zegel dat u krijgt vergelijkbaar is met het zegel dat u heeft. Het mag het vermogen van de deur om te sluiten op geen enkele manier belemmeren en het mag geen opening laten. Dat zou je weer terugbrengen waar je begon.

Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (5)

33Feet lange universele zelfklevende auto rubber weather...

 • ⭐⭐ --Belangrijk: Extreme temperaturen zullen...
 • ⭐ -- Eén rolspecificatie: 13 mm (51/100...
 • ⭐ --Een verbeterde universele autovrachtwagenafdichter...
 • ⭐ -- Breed toepassingsgebied: deze rubberen...

Aan de andere kant zou het probleem ingewikkelder zijn alshet waterdichte membraan in de deur zelf begon water door te laten. Hiervoor moet u de deur openen enhersluit de waterdichte laag met tapeof probeer het te vervangen. Dit is echter echt een klus die u beter aan een professional kunt overlaten.

5. Raampakkingen

Natuurlijk hebben deuren ook nog een andere grote zwakte: de ramen. Meestal is dat zotochtstrip langs de binnenkant van het raamkozijn. Het glas zelf beweegt op en neer, ingeklemd in deze rubberen tape, die op zijn beurt voorkomt dat er water naar binnen komt als het raam gesloten is.

Net als elk ander rubberproduct begint het echter op den duur tekenen van slijtage te vertonen.Het rubber kan wat uitzetten en verschuiven, waardoor er meer ruimte is voor regenwater. Bovendien kunnen bij echt oude en versleten auto's de rubberen pakkingen rond de ramen ookga los en hang aan de deur.

Nou, in dat geval heb je alleen een beetje nodigtochtstrip lijmnaarlijm de tape er weer op. Als het niet op een andere manier is beschadigd, zou het nog steeds effectief moeten zijn tegen regen. Maar als dat niet zo is, zou je het kunnen proberenhaal de pakking er helemaal af en maak het gebied schoonmeteen sproeireiniger.

Terwijl de stofzuiger in de opening zit, kun je hem helpen door een geïmproviseerd wattenstaafje te maken. Dan kunt ubreng een vervangende tochtstrip aan. Houd daar rekening meehet zou echter een soort V-vorm moeten hebben, omdat het rubber het raam moet vasthouden. Het moet dus zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het glas zitten.

De rubberen tape waarnaar ik hierboven heb gelinkt, zou moeten werken, omdat deze in het midden is gespleten. Maar als je bang bent om op deze manier te improviseren, ga dan zeker naar je monteur. Nogmaals, jij zult degene zijn die het hen moet uitleggen als je de klus verprutst.

BESTE KRACHTRUIT SMEERMIDDEL » Lees meer «

6. Verwarmingskern lekt

Mensen die gewend zijn om in oude auto's te rijden, staan ​​hier misschien sceptisch tegenover, maar het is waar! Verwarmingskernen bevinden zich aan de binnenkant van de cabine in nieuwere automodellen. Dus hoewel de overtollige vloeistof bij oudere modellen mogelijk onder de auto is weggelopen,de koelvloeistof komt nu via de ventilatiekanalen de cabine binnen.

Als je hebt gemerkt dat er vloeistof uit de ventilatieopeningen komt, is dit zeker de reden waarom. Geloof me, je wilt het niet latende koelvloeistofdoordringen in uw tapijt en vloermat. Meestal weet u niet eens dat het er is totdat uw vloeren al zijn doorgeroest. En tegen die tijd zou je gewoon vrede moeten sluiten met het feit dat je vanaf nu Flintstoneing zult zijn om te werken.

Enals de koelvloeistof heet is wanneer deze in de cabine komt, heb je grotere problemen om je zorgen over te maken. De vloeistof kan ongeveer 200 graden Fahrenheit worden, wat zeker zal gebeurenstoom je hut op. Het zal ookruikt behoorlijk funkyook - om een ​​goede reden: het isgiftig. Sterker nog, als je iets ruikt waarvan je vermoedt dat het antivries is, moet je de auto gewoon meteen verlaten.

U kunt een lek in de verwarmingskern op twee manieren verhelpen:

 • Jij kanvervang de hele kernof laat iemand het voor je doen. Houd er rekening mee dat de kern zich waarschijnlijk op een plek bevindt die vrij lastig te navigeren is. Dus als u nog niet bekend bent met de anatomie van uw auto, moet u dit aan de experts overlaten.
 • Je kunt het proberendicht het lek af. Als het een kleiner lek is, kun je wachten tot je auto koud is en dan een toevoegenpakking sealernaar de radiateur. Dat zou makkelijker zijn dan de hele verwarmingskern eruit te halen.

7. Afvoer airconditioning

Net als het zonnedak,uw airco heeft een afvoerslang die condensatie opvangt en wegleidt van de cabine. Deze buis kan echter ook verstopt raken of losraken. Ik noemde dit zelfs als een mogelijke boosdoener van waterplassen in de auto terug in mijn voorruitartikel.

Rijd een tijdje zonder de airconditioning. Dat zal je laten zien of het water uit de voorruit of de airco komt. Als het water stopt met poolen, weet je dat de AC de schuldige was. Laten we nu kijken hoe u dit kunt oplossen.

Goed,als er een verstopping is, kunt u beginnen met het vinden van de afvoer, die zich meestal onder de auto bevindt, bij de rechter voorband. Jij kanbuig of knijp de slang een beetje om te proberen de verstopping los te maken. Je zou zelfs kunnen proberen om een ​​dunne houweel erin te steken om de smurrie los te krijgen.

Als de verbinding is verbroken, kunt u dat mogelijk zien terwijl u zich onder de auto bevindt. Aan de andere kant kan de buis losgeraakt zijn van de motor zelf, wat je onder de motorkap zou zien.

Kom je er zelf niet uit, dan kun je er altijd mee naar een monteur gaan. Na het zien van de gevaren die kunnen voortvloeien uit een koelvloeistoflek, lijkt een beetje AC-condensatie misschien niet zo erg. Ik zal u er echter aan herinneren dat water het metaal nog steeds kan laten roesten. Dus een lek laten repareren zodra u merkt dat het hoe dan ook de moeite waard is.

Meer over het beschermen van uw auto tegen waterlekken

Nu weet u precies hoe u uw auto kunt beschermen tegen waterlekken. Dus ga je gang en implementeer enkele van de tips waar ik het vandaag over heb gehad.

Geloof me, je zult het willendoe dit allemaal voordat het begint te regenen. Maar als u niet zeker weet of uw auto überhaupt lek is, kunt u teruggaan naar dezeep testIk schreef erover in mijn artikel over het voorkomen van ruitenlekken.

Aan de andere kant, als je definitief weet dat er ernstige waterschade in je auto zit, zou ik er pas aan komeneen professional heeft een kijkje genomen. Vooral als uw auto in een overstroming heeft gestaan, kan de schade onherstelbaar zijn.

Toch zijn erveel gevallen van lekken die u gemakkelijk zelf kunt oplossen. Hopelijk heeft dit artikel je de tools en het vertrouwen gegeven om dit te doen. In de tussentijd raad ik aan om te investeren in een waterdichte autohoes als je je auto niet in een garage kunt stallen. Dat zal het beschermen tegen langdurige blootstelling aan regen enhet ijsdat kan hiaten en lekken veroorzaken.

GERELATEERDE BERICHTEN:

 • Wat gebeurt er als er water in uw motor komt?
 • Beste afdichtingsmiddelen voor de voorruit (Reseal voorruitrubber)
 • Water lekt in de auto van de voorruit
 • Wat te doen als uw autodeur niet sluit

DELEN OP:

 • DoorAuto gebrul
Waterlekkage in uw auto als het regent? Veelvoorkomende oorzaken en oplossingen (2024)

FAQs

Waarom lekt een auto water? ›

De airco lekt water, omdat het vocht opneemt uit de lucht. De airco filtert het vocht uit je auto en laat het onder je auto via een rubberen slang weglopen. Dat plasje helder water onder je auto is dus zo bedoeld en absoluut geen reden tot paniek.

Hoe krijg ik mijn auto droog van binnen? ›

Zet een warmteblazer op een plank zodat hij niet kan omvallen. Zet beide op de achterbank en laat de blazer 2 – 3 uur draaien. Eerst zullen de ruiten van binnen beslaan. Zodra zij niet meer beslagen zijn, is de auto zo droog als dat hij op deze wijze droog kan worden gemaakt.

Kan een auto water lekken? ›

Auto lekt water

Wanneer uw auto water lekt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit kan namelijk ontstaan bij slecht weer zoals een regenbui of juist bij warme zomerse dagen. In dat laatste geval is de lekkende vloeistof waarschijnlijk condens afkomstig van de airco.

Hoeveel water lekt er weg? ›

Elke dag lekt 180 miljoen liter drinkwater weg.

Kan een airco water lekken? ›

Als er veel stof of vuiligheid op de filters zit, kan de airco te weinig lucht naar binnen krijgen. Dit kan zorgen voor waterlekkage. Bij een wandunit kunt u de kap aan de voorkant naar voren of naar boven toe open scharnieren.

Wat is de juiste volgorde van handelen bij het te water raken met je auto? ›

Wat doe je als je auto ter water raakt?
 • Raam open. Probeer het raam open te draaien of stuk te slaan. ...
 • Hamertje. In auto's zitten meerdere hamertjes om een ruit mee in te tikken. ...
 • Gordel los. Om te zorgen dat je niet vast zit in de auto, is het belangrijk om zo snel mogelijk je gordel los te doen. ...
 • Blijf rustig. ...
 • In actie.

Hoe lang duurt het voor een auto zinkt? ›

Het kan enkele minuten duren voordat een auto volledig zinkt, maar het is belangrijk om te onthouden om de ramen zo snel mogelijk te openen. Als het waterniveau buiten de auto stijgt, wordt de druk op de ramen groter waardoor ze mogelijk niet meer open te krijgen zijn.

Hoe vaak auto te water? ›

Jaarlijks raken 1500 auto's te water. Dat zijn er 4 per dag. Jaarlijks verdrinken in Nederland bij een auto te water ongeval 30 mensen. Bij het te water van raken van een auto zijn voor de inzittenden een aantal punten van belang om zichzelf te redden uit het voertuig.

Hoe voorkom ik condens in de auto? ›

Last van beslagen autoruiten? Wij hebben tips om condens te verhelpen en te voorkomen
 1. Zet de airco aan. Beschikt uw auto over airconditioning? ...
 2. Zet de verwarming aan. ...
 3. Houd vochtige spullen uit de auto. ...
 4. Ventileren tegen beslagen ruiten. ...
 5. Zorg voor schone ruiten. ...
 6. Verhelp eventuele structurele vochtproblemen. ...
 7. Vochtvreter.
Oct 14, 2021

Hoe droog ik mijn auto? ›

Hoe een auto afdrogen

De meest gangbare methode is drogen met een microvezel droogdoek. Door Detail Spray te gebruiken tijdens het drogen voeg je glans toe, voorkom je watervlekken en het drogen wordt nog makkelijker.

Wat is waterschade auto? ›

Alle schade aan je huis of auto door water veroorzaakt noemen we waterschade. Denk hierbij aan schade zoals: Lekkage na een harde regenbui. Een overstroomde riolering.

Hoe ziet koelvloeistof lekkage eruit? ›

Kenmerken van koelvloeistoflekkage zijn:

Rondom de radiateur ontstaat meer roest en verkleuring dan op de radiateur zelf. Vaak zit de lekkage dan boven de roestige plek. Witte rook bij optrekken en rijden. Vocht op het motorblok, de warmtepomp, de thermostaathuis of sensoren.

Wat lekt er onder de auto? ›

Motorolie lekkage is samen met koelvloeistoflekkage de meest voorkomende lekkage aan de auto. De motor lekt motorolie en dit is meestal makkelijk waar te nemen. We hebben het allemaal wel eens gezien, oliedruppels op de grond onder de auto.

Wat kost het om een koppakking te vervangen? ›

De ene koppakking kost misschien 40 euro en een top koppakking 80 euro, maar het werkloon kan variëren van 500 tot maar liefst 1200 euro. De kosten voor het vervangen van een lekke koppakking variëren dan ook van 500 tot 1300 euro. Het zal niet bij iedere auto even gemakkelijk zijn het motorblok uit elkaar te halen.

Kan je rijden als koelvloeistof lekt? ›

Het is niet verstandig om door te blijven rijden met een koelvloeistof lekkage. Te lang doorrijden als uw auto koelvloeistof lekt, kan zorgen voor oververhitting van de motor en uiteindelijk voor motorschade. Ook kan het lek groter worden.

Wat kost een koelvloeistof lekkage? ›

Hoeveel kost koelvloeistof lekkage? De kosten voor het repareren van koelvloeistof lekkage zijn afhankelijk van waar de oorzaak zit. Het vervangen van een waterpomp kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 300 en 700 euro. Wanneer het 'slechts' een radiatorslang betreft, kan je met een paar tientjes wel klaar zijn.

Wat te doen als koelvloeistof lekt? ›

Een kapotte koelvloeistofslang is snel te vervangen. Ook kan de waterpomp lek zijn, deze moet dan vernieuwd worden. Verder kan de radiateur beschadigd zijn en gaan lekken. Soms kan deze gerepareerd worden, maar in veel gevallen is vervangen de beste optie.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5859

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.