Moet je de auto wassen als het regent of zonnig is? (2024)

Autowasgedrag in verschillende weersomstandigheden

De meeste autobezitters rijden alleen naar de wasstraat als de zon schijnt. Dit is echter niet het beste voor hun auto. Lees verder om erachter te komen waarom u uw klanten moet adviseren om hun auto's te wassen, zelfs als het regent en waar ze rekening mee moeten houden bij verschillende weersomstandigheden.

Auto wassen in de regen

De regendruppels kletteren constant op de lak van de auto, terwijl de klant comfortabel richting de wasstraat rijdt. Eenmaal aangekomen is een deel van het werk al gedaan. Hardnekkig vuil of pollen is al verzacht, zodat de klant in de meeste gevallen het voorwassen kan overslaan. Veel automobilisten zijn bang voor watervlekken op hun pas gereinigde auto. Ze hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Dankzij de wasafwerking parelen de regendruppels van de schone lak.

Warme, maar vuile zomertijd

Lange zonnige dagen trekken veel mensen naar buiten en de weg op. Auto's krijgen in de zomer veel te verduren. Insectenresten, vogelkalk en stuifmeel van bomen hebben het allemaal zwaar te verduren voor de lak. Helaas blijft dit vuil plakken. Het droogt snel op en is niet gemakkelijk te verwijderen. Als de eigenaar van het voertuig geen garage heeft, zal de lak van de auto er binnen de kortste keren slechter uitzien door slijtage. Tijdens de hete maanden moet u uw voertuig regelmatig schoonmaken. Hoewel het natuurlijk vuil is, kan het in combinatie met de hoge UV-straling veel schade aanrichten aan het lakwerk.

Vooral in de winter is wassen belangrijk

Veel autobezitters houden nog steeds vast aan de overtuiging dat het beter is om hun auto in de winter niet te wassen, omdat het waswater bij lage temperaturen kan bevriezen en schade kan veroorzaken. Ze moeten regelmatig een bezoek brengen aan automatische wasstraten of transporttunnelsystemen als ze hun auto veel gebruiken. Sneeuwbrij en vuil blijven aan de onderkant van de auto plakken en zout en alkali tasten de lak aan als deze er te lang aan wordt blootgesteld. Beveel uw klanten altijd een wasbeurt voor onder het lichaam aan om roest door voortdurende blootstelling aan kou en nattigheid te voorkomen. Zorgvuldig polijsten en een wasafwerking kunnen de lak ook helpen beschermen tegen bijtend strooizout en gruis. Vooral in de winter is het belangrijk dat de auto de wasstraat volledig droog verlaat.

Tegen het einde van de winter kan het gebruikelijke strooizout opraken en nemen de openbare nutsbedrijven hun toevlucht tot het gebruik van grit. Als dit gebeurt, moet u lakstiften in de meest populaire kleuren aanbieden en uw klanten adviseren om hun lak zorgvuldig te controleren op kleine krasjes. Na het wassen moeten ze duidelijk zichtbaar zijn. Chauffeurs die snel handelen om ze af te dichten, voorkomen roest en grotere schade.

Als uw klanten u vragen of ze hun auto in alle weersomstandigheden moeten wassen, kunt u hen adviseren om regelmatig te reinigen, ongeacht het weer. Onder alle weersomstandigheden zijn er bepaalde vormen van vuil die de lak kunnen aantasten, en regelmatig wassen behoort tot de essentiële zorg van de auto.

Ontdek in onze post waarom automatisch autowassen veel beter is dan handmatig wassen!

Moet je een auto wassen voordat het regent?

Soms lijkt het alsof het altijd regent direct nadat je je auto hebt gewassen en in de was gezet.

Voor sommigen lijkt het misschien noodlottig als zelfs een zonnige dag plotseling bewolkt wordt na een ritje naar de wasstraat.

Helaas kan niemand het weer echt voorspellen, maar wat moet je doen als je weet dat het gaat regenen? Zijn er nadelen aan het wassen van je auto vlak voor een regenbui?

Er zijn geen problemen als het op je auto regent nadat je hem hebt gewassen. Sterker nog, als je je auto kunt laten wassen en drogen voordat het gaat regenen, zou je dat moeten doen. De was helpt water af te stoten, waardoor watervlekken op uw verfbeurt worden verminderd.

Wanneer moet u uw auto wassen, voor of nadat het regent?

Moet je de auto wassen als het regent of zonnig is? (1)

Het maakt niet uit of u uw auto voor of na een regenbui wast. Maar de betere optie is om het te wassen voordat het regent om watervlekken op de verf te voorkomen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal je harde werk om je auto te wassen niet verloren gaan alleen omdat het daarna regent.

Het is eigenlijk het tegenovergestelde.

Het wassen van uw auto dient altijd gepaard te gaan met een wasbeurt. Het sluit de auto af tegen vuil, pollen, puin en water.

Een goede waslaag zal ook water afstoten. Was dwingt het water om van het voertuig te rollen in plaats van te plassen, wat kan leiden tot watervlekken en verkleuring.

Het in de was zetten van de voorruit is ook belangrijk omdat je dan beter kunt zien of je met je auto in de regen rijdt.

Als je het pas kunt wassen nadat het heeft geregend, is dat geen probleem, maar als je het de laatste tijd niet hebt schoongemaakt, wil je het misschien overwegen.

Waar ter wereld u zich ook bevindt, regenwater bevat verontreinigingen. Door uw auto te wassen na een regenbui voorkomt u dat watervlekken en verontreinigingen diepe sporen in uw lak maken.

Het is zelfs nog belangrijker als je in een grote stad woont met zure regen.

Na verloop van tijd vreet zure regen uw voertuig aan en zorgt ervoor dat bestaande roestplekken verergeren, vooral als u het vervuilde water lange tijd op de auto laat zitten.

Mensen die op het platteland wonen, hoeven zich minder zorgen te maken over zure regen, maar kunnen toch overwegen om regenwater van hun auto te vegen.

Kan Rain uw auto voor u wassen?

Je auto in de regen laten staan ​​lijkt misschien een goede manier om een ​​gratis autowasbeurt te krijgen, maar helaas moet je niet op regen vertrouwen om je auto te wassen.

Je zult niet alleen te maken krijgen met watermerken, verontreinigingen en roest, maar het is ook niet zo effectief.

Zware regenval heeft een behoorlijke kans om los vuil en stuifmeel van je auto te stoten, maar dat is het dan ook. Vuil op de weg, ingesleten modder en vlekken in de verf worden niet weggepoetst, hoe hard het ook giet.

Als u uw auto door de regen laat wassen, kan deze ook vuiler worden dan voorheen. Verontreinigingen in de regen drogen op en laten vlekken achter op de verf, ramen en lichten.

Een schone voorruit is ook essentieel om veilig rond te rijden, vooral als het onderweg regent. Als uw voorruit schoon is, kan het water gemakkelijker parelen en wegrollen, waardoor u een duidelijk zicht krijgt.

Aan het einde van de dag kan niets een goede wasbeurt en wax voor uw voertuig vervangen.

Hoe u uw auto tegen regen kunt beschermen

Moet je de auto wassen als het regent of zonnig is? (2)

Je auto schoonhouden is de beste manier om hem tegen regen te beschermen. Als de auto in de regen heeft gestaan, veeg hem dan na afloop schoon om smurrie, vuil en regenwaterverontreinigingen te verwijderen.

Het binnen parkeren van uw voertuig kan ook veel helpen. Als u een garage heeft, moet u uw auto binnen houden wanneer u deze niet gebruikt.

Door uw auto naar binnen te brengen, voorkomt u dat stof, pollen, vuil en regen erop neerslaan. Na verloop van tijd kunnen deze zich ophopen, de blanke lak/verf beschadigen en roestplekken versnellen.

Autohoezen zijn geen goed alternatief om uw auto binnen te houden.

In plaats van water tegen te houden, zorgen vocht en condens ervoor dat ze aan het voertuig blijven kleven, wat leidt tot dezelfde problemen die gepaard gaan met waterplassen (d.w.z. roest en afbladderende verf).

Het is ook belangrijk om onder de motorkap schoon te maken en eventuele waterkanalen vrij te houden van vuil.

Bladeren, vuil en takjes kunnen zich ophopen op bepaalde plaatsen (zoals boven de motorkap), waardoor water wordt vastgehouden en het niet zoals bedoeld van uw voertuig kan rollen.

Lakbeschermingsproducten en was zijn van vitaal belang om water op uw voertuig af te weren en uw lak er helder en glanzend uit te laten zien.

Zorg er in het algemeen voor dat de afdichtingen van uw deuren in goede staat verkeren, houd uw auto schoon en droog en bewaar deze zoveel mogelijk binnen.

Conclusie

Over het algemeen is het beter om je auto te wassen voordat het gaat regenen. Het is belangrijk om uw voertuig schoon te houden en een goede waslaag te geven om water af te stoten en watervlekken op de lak te voorkomen.

Het is ook veiliger omdat een schone voorruit u beter zicht geeft, vooral als het regent.

Er is niets mis met het wassen van een auto voordat het gaat regenen, maar je moet hem daarna schoonvegen om alle vuil en verontreinigingen te verwijderen die de lak en carrosserie van je auto kunnen aantasten.

Inhoudsopgave

  • Wanneer moet u uw auto wassen, voor of nadat het regent?
  • Kan Rain uw auto voor u wassen?
  • Hoe u uw auto tegen regen kunt beschermen
  • Conclusie

Evan Palmer

Ik ben een automonteur met 23 jaar hands-on ervaring in de autowereld.

Ik heb deze blog gemaakt om mijn passie en uitgebreide kennis te delen met mede-autoliefhebbers en doe-het-zelvers.

Gedurende mijn hele carrière heb ik expertise opgedaan in autoreparatie, onderhoud en probleemoplossing, die ik nu graag doorgeef aan mijn lezers.

Mijn toewijding aan uitmuntendheid en continu leren heeft van mij een betrouwbare autoriteit in de branche gemaakt.

Ik geef u praktische tips, betrouwbaar advies om uw auto-gerelateerde uitdagingen met vertrouwen aan te pakken.

Moet je de auto wassen als het regent of zonnig is? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5865

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.